用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 網站資訊遜色:宏信
樓主: l媽媽alice
go

網站資訊遜色:宏信 [複製鏈接]

好野呀, 要 form 有 form, 即刻攪左

個網都唔介紹下 11月18日有簡介會, 仲有 收生原來 10月18日已經開始左, 鬼知咩 ????

果張咁既廣告, 一係就唔好要, 一係就改下個日子, 唔係 d 人會以為今年已經完曬簡介會走左寶架喇

year 7 , application form 漏左張 acknowledgement , year 1 果個版面那張地址是舊的

我係話比果個 (即係攪左)果個人知架,唔係響到 liu 是非呀, 免生事端呀

新校行政問題多的是啦, 大家不是已預左咩 ?

如緊貼學校資訊大家可以直接致電學校查詢的 !

校網頁只是認知學校的其中一個方法, 大家想對學校深入了解實有辦法的, 例如上來呢度上去果度咁啦...

學校個e-class system setup緊, 舊的會暫/慢更新的, 請耐心等候或致電學校吧 !

原帖由 bamama 於 10-11-5 19:43 發表
我估唔係容忍的問題, 係有幾重要的問題. 對於每間學校, 收生也是每年學校(特別的直資)的重頭戲, 網頁的資訊, 是提供給全港的家長作參考,的 特別是對於別區的家長, 更是由網頁中初步認識學校. 所以, 真的希望宏信的行 ...

係呀!學校在有限的資源下,必須將所有事情排priority!如在電腦資訊方面,update 個網頁唔困難,但學校考慮過 ....... e-class 既setup先是priority,便會將資源放哂落去e-class,希望大家明白!

網頁招生資料有錯漏,可打電話返學校通知,學校必會盡快改善!

以上是我囡囡由開學到宜家,本人觀察到學校的態度和反應!

至於對宏信有冇信心,真係好睇每位家長睇法!
我有信心,是建基於對神的信心!

原帖由 softhard 於 10-11-5 23:49 發表
新校行政問題多的是啦, 大家不是已預左咩 ?

如緊貼學校資訊大家可以直接致電學校查詢的 !

校網頁只是認知學校的其中一個方法, 大家想對學校深入了解實有辦法的, 例如上來呢度上去果度咁啦...

學校個e-class syste ...
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

如果改唔切, 可以用 pop-up, 都唔駛下下改個front page. 學校做IT的同工可多留意一下.

醒目開學勳章

佢地真係好耐都冇 update D 資訊....
‹ 上一主題|下一主題