用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問用咩牌子的保暖盒給小學生帯飯最好? ...
go

請問用咩牌子的保暖盒給小學生帯飯最好?

那裏有的賣?

TIGER OK 嫁.
綽盈媽咪 ;-)

原帖由 Vinyny 於 10-9-21 11:52 發表
那裏有的賣?

我之前就買左個大象牌比囡囡用,到食飯時間時佢都話好熱,OK架!幾好用又方便.其實好多地方都有得賣,不過我就去左吉之島買,睇過價錢比SOGO平D.

我用過三光, buffxx & 其他不知名飯盒, 但最好是tiger.

大象牌是否= 象印
若是,我都覺得這個牌子的保溫能力十分好,我之前買了一個扭蓋式的企身保溫杯,好輕便,用來帶出街開奶用,我試過由早上7點幾放d熱滾水入去,下去3點左右倒番用淨d水出來,d水仲係燙手的,8個鐘仲係咁熱,我覺得好低用,當時我係sogo減價買的,其他百貨公司都會有得賣的.

原帖由 yungho 於 10-9-22 11:03 發表

我之前就買左個大象牌比囡囡用,到食飯時間時佢都話好熱,OK架!幾好用又方便.其實好多地方都有得賣,不過我就去左吉之島買,睇過價錢比SOGO平D.

我仔仔用過三光,象印同膳魔師,膳魔師最好,小一小朋友都好易handle,冬天可以保暖6小時。

我買過三光,同膳魔師, 三光係台灣做, 不過係
垃鴨, E+無用啦! 之後聽曬BK媽咪介紹後, 買了膳魔師, 十分好, 冬天食既時間都好熱,不二之選.

請問大家用兩層/三層的飯壺呢? (for 初小生)

Thank you 你地的意見。

同意tiger最好!