用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

我個囡都無話要過膠呀,只係話要日日帶.

原帖由 mavisng2003 於 10-9-17 08:06 發表
我個囡又無話要過膠,等我今晚再問問佢先,唉!不過我估佢都會話唔知或者唔記得囉!

請幫忙!

請問誰人可提供兩本中文詞語簿所寫過的中文詞語?Thanks

請問各位媽咪,老師有無收咗小朋友嘅 Storyland Phonics Bk1 本書呢? 因為亞囡本書唔見咗呀!

mavisng2003,
是啊!老師收咗亞囡呢本書!

真係唔該哂你呀!我之前己經猛問亞囡係咪老師收咗,佢就話無,仲等我周圍打電話去問啲書局有無呢本書買,真係激死!

原帖由 maggieszt 於 10-9-17 17:00 發表
mavisng2003,
是啊!老師收咗亞囡呢本書!

17th Sept., 2010

中文:1. 改正中文填詞(一)
         2. 標點工作紙(二)

英文:1. Gr WB p.2
         2. Comp (1)

數學:1. Supp pg. 2,3
         2. EM Pg. 2-6

請問數學功課 Supp pg. 2,3 係咪即係今日派嗰本"樂思小學數學"?  

另外,EM 係咪英文數呀?

仲有老師寫咗手冊,提小朋友星期一要帶飯具及飯墊。

另外,今日仲派咗一本Parents Handbook,係咪只需要放喺屋企,唔洗帶返學校架?

All is Yes.
原帖由 mavisng2003 於 10-9-17 18:53 發表

2. 標點工作紙(二)

2. Comp (1)

請問數學功課 Supp pg. 2,3 係咪即係今日派嗰本" ...

上次班主任話可以帶雜誌紙當飯墊架,我個女話Parents Handbook 要帶返去,係咪真呀? 另外,RK派個張紙係咪要過膠?

原帖由 mavisng2003 於 10-9-17 18:57 發表
仲有老師寫咗手冊,提小朋友星期一要帶飯具及飯墊。

另外,今日仲派咗一本Parents Handbook,係咪只需要放喺屋企,唔洗帶返學校架?

請問寫在手冊上的英文網址是否要做功課的?

原帖由 lbb 於 10-9-17 22:17 發表
上次班主任話可以帶雜誌紙當飯墊架,我個女話Parents Handbook 要帶返去,係咪真呀? 另外,RK派個張紙係咪要過膠?

原帖由 mavisng2003 於 10-9-17 18:53 發表

2. 標點工作紙(二)

2. Comp (1)

請問數學功課 Supp pg. 2,3 係咪即係今日派嗰本" ...

我個囡英文仲有第(3)Bring A4 Paper

我個女話Parents Handbook 不用帶返去。我地看的。

係呀!亞囡都話唔洗帶番學呀!

原帖由 maggieszt 於 10-9-18 19:04 發表
我個女話Parents Handbook 不用帶返去。我地看的。

唔該你呀!咁係咪帶幾張就得呢?

原帖由 katiecheung 於 10-9-18 14:12 發表

我個囡英文仲有第(3)Bring A4 Paper

20 Sep Homework

Chinese:1.詞語(1-11)及改正
Eng: 1.27/9 Dict Magic 1B P.4-5           
        2 .Book Report Cover due 27/9
        3.Family ws
        4.Supp ws(4)
        5.Keep BK report file at home
Maths:1.一下supp.留在家
          2.E M 1A P.10-13
G.S.1.Bring baby photo
通告05035

阿女話聽日默英文, 是否她聽錯?

回復 115# katiecheung 的帖子

G.S.:除了帶baby photo 之外,還要帶一件玩具。

回復 116# lbb 的帖子

應該係下星期一先至有Dict,不過亞囡話唔洗默 "Miyuki" 呢個字 喎!

有一張通告係關於一年級的迎新旅行,日期係10月3日,地點係大埔滘互動自然中心,亞囡話想參加,你地會唔會參加呀?

另外,仲有一張"校規知多少?"的工作紙,唔知要唔要交呢?
‹ 上一主題|下一主題