用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 德望校車服務已改善, 問題已解決..
樓主: YuChing0731
go

德望校車服務已改善, 問題已解決.. [複製鏈接]

用左新公司名only.  原班人馬.

原帖由 Nelly@Huang 於 10-10-15 15:18 發表
有人話佢係新校巴公司 ????? 究竟新定以前個間 ?????
~easybring~

我唔明今日放學學校又""call police"" 來趕自行駕駛家長和褓姆車, 要我們停泊等放學的家長, 不得安寧, 泊完未等到小朋友又被阿sir, 咖啡佬趕, 咖啡佬仲話是你""德望小學""打999叫差人來拉人趕人.....真有無搞錯!!!! :tongue: 家長辛苦接放學都乖乖地泊埋一邊, 我接放學那麼多年都係今年開學才""大開眼界"", 我未聽過其他學校call police來趕接放學之家長, 你們涼住冷氣是否不明家長急住接小朋友, 有否想到被趕的家長又落山上山才到你學校, 有意外點算??有邊一間學校校長主任會叫差人來趕人, 見到ms.cheung仲係到笑, 笑什麼, 可能看見差人係到趕人又或家長狼狽個樣...好down好唔開心這間所謂名校做緊什麼.........

yuching媽只係想學校好姐!如果全部家長吾出声,咁學校咪吾知錯?!咪作出吾倒改善?做錯野就知道會比人話架啦!我做錯野都會比我呀媽話啦!吾通我做錯野就要我呀媽去忍?其實原本這事只是好少事,只不過係比學校化大,吾讀會吾會太(過)呢?

你放學時分來窩打老道或界限街看看...
其他學校都會找咖啡佬來維持秩序的.

原帖由 funnyhan 於 10-10-18 16:51 發表
我未聽過其他學校call police來趕接放學之家長, 你們涼住冷氣是否不明家長急住接小朋友, 有否想到被趕的家長又落山上山才到你學校, 有意外點算??

我不是貴校家長, 不過都忍不住要出聲:
間間學校都是先放校車, 然後褓姆車, 再來才到家長接送, 因這樣才能令最多的小朋友在最短時間內回家,
自行接送的家長明知要遲些才能接到小朋友, 何不索性遲些才到校, 便不用阻塞校門, 校車便可早些駛走, 家長便可早些接到小朋友lor, 但家長不合作, 塞住校車的通道, 仲要話學校好call police, 咪就係自私, 而導致雙輸 lor

原帖由 funnyhan 於 10-10-18 16:51 發表
我唔明今日放學學校又""call police"" 來趕自行駕駛家長和褓姆車, 要我們停泊等放學的家長, 不得安寧, 泊完未等到小朋友又被阿sir, 咖啡佬趕, 咖啡佬仲話是你""德望小學""打999叫差人來拉人趕人.....真有無搞錯!!!!  ...

原帖由 BallBallMaMa 於 10-10-28 09:39 發表
我不是貴校家長, 不過都忍不住要出聲:
間間學校都是先放校車, 然後褓姆車, 再來才到家長接送, 因這樣才能令最多的小朋友在最短時間內回家,
自行接送的家長明知要遲些才能接到小朋友, 何不索性遲些才到校, 便不用阻 ...

相信不用第一句都知道你不是我們校吧!
你知道嗎?我們學校是全新的
有5條梯
保姆車行苦梯,我們校車行A,B梯,老師行c,d梯
所以保姆車和校車一起行
保姆車都不會"狙"我們放學
所以不要把其他學校的意見加進我們的題目
最了解本校的還是我們德望學生^ ^

家長接送都是用苦梯,完全不狙
你有你行,我有我行.和我們題目好像無關......

家長点解咁早黎到?!校方之前係比家長接送走先架!
而家換黎換去 早点黎係最好既啦!
好明就係校方問題啦!

唔好意思, 都係唔明
你的意思係: "車"行樓梯???
我的意思係: 家長的私家車&褓姆車阻塞校門外的行車通道, 而唔係"搭校車的學生"&"搭褓姆車的學生"互相阻塞
其實, 不是貴校學生家長, 也知道貴校門外的行車通道是如何狹窄, 不能容許太多車輛停在附近的, 若交通暢通, 交通警也不會來趕車la

原帖由 小柔2010 於 10-10-29 20:51 發表

相信不用第一句都知道你不是我們校吧!
你知道嗎?我們學校是全新的
有5條梯
保姆車行苦梯,我們校車行A,B梯,老師行c,d梯
所以保姆車和校車一起行
保姆車都不會"狙"我們放學
所以不要把其他學校的意見加進我們的題目
...

‹ 上一主題|下一主題