用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: JT2008
go

Class ID [複製鏈接]

我仔仔無都無寫數學喎~~
你個仔mark左中文有3個可能係咪就係有個係數學~~

hmm.........都有可能係
咁........c 喇, 如果佢冇寫錯 , 中文咪即係得 63.5 + 5
咪好低分:(
另外既 41 就係數學:loveliness:

原帖由 JT2008 於 10-10-28 13:56 發表
我仔仔無都無寫數學喎~~
你個仔mark左中文有3個可能係咪就係有個係數學~~

你可以打比老師問....因為我個仔連數學都無寫..所以留左message比陸老師..應該不算太打擾吧~~

JT2008,

既然妳留咗 Message, 陸老師打比妳時, 妳可唔可以問下, 中文係咪如 snowball 所講, 80 + 20(中默) = 100!!?
以我所知, 我地家長, 要等到11月尾家長日果日, 老師先派返比我地架!! 有排先知佢地測成點!? 錯d 乜喇!!

我今晚再問多次囝囝先, 睇下佢點講果個分係咪數學!!~

原帖由 JT2008 於 10-10-28 15:01 發表
你可以打比老師問....因為我個仔連數學都無寫..所以留左message比陸老師..應該不算太打擾吧~~

oh really?? okok..anyway..等老師覆我時問埋....

btw, 你地親子旅行選咩吃..bbq定set lunch?我地捒左bbq.heee~~~~

老師覆了~~

中文: 70分讀本, 10分活動題, 20分默書
數學: 50分滿分

我原本諗住乜都唔 book, 帶三文治算, 等佢勁玩, 點知, 囝囝話, 佢都問咗同學仔, 一齊 BBQ 呀!!!

原帖由 JT2008 於 10-10-28 15:25 發表
oh really?? okok..anyway..等老師覆我時問埋....

btw, 你地親子旅行選咩吃..bbq定set lunch?我地捒左bbq.heee~~~~

Thanks!

不過我囝囝何解寫成 !?
63.5 (70) 呢 part 啱喇, 大唔過 70
5 (10) 呢 part 都啱!
41 (20) 不過呢part 都唔 match 架!!???

原帖由 JT2008 於 10-10-28 16:05 發表
老師覆了~~

中文: 70分讀本, 10分活動題, 20分默書
數學: 50分滿分

會唔會係 41 (50)呢..寫錯..老師話 45分滿分for maths 書.. 另有5份係類似活動題咁架..

實在太 LAW LAW 髦, 唔想左估右估, 結果我都唔好意思打咗去學校喇!
唔要求太高 RESULT 算滿意!!:loveliness:

原帖由 JT2008 於 10-10-28 16:18 發表
會唔會係 41 (50)呢..寫錯..老師話 45分滿分for maths 書.. 另有5份係類似活動題咁架..

各位1D班家長:

我問過龍濤羽絨廠
(
綠色羽絨風褸供應商), 佢地話要11月中先至送貨, 如果趕住著, 可以到佢地公司取貨.
我已經於前日親身去攞左比囝囝著.
你打電話比佢地CHECK 下啦
(TEL: 2390492)

另外, 我亦已去左金龍取WINTER SCHOOL UNIFORMS)- 因金龍又係話而家好忙, 冇人手送貸去學校, 所以我咪自已去攞, 即時比埋$.
不過勁多人, 我下午1:30PM 去都排左半個鐘有多呀

請問佢哋度尺啲碼數準唔準確? 攞返屋企試咗未? 洗唔洗換來換去呀?

原帖由 snowball 於 10-10-29 09:54 發表
各位1D班家長:

我問過龍濤羽絨廠
(綠色羽絨風褸供應商), 佢地話要11月中先至送貨, 如果趕住著, 可以到佢地公司取貨.
我已經於前日親身去攞左比囝囝著.
你打電話比佢地CHECK 下啦
(TEL: 2390492)

另外, 我亦已 ...

我囝囝果件度得好準, 唔洗換

原帖由 snowvw 於 10-10-29 10:49 發表
請問佢哋度尺啲碼數準唔準確? 攞返屋企試咗未? 洗唔洗換來換去呀?

我囡冇mark齊分數, 又講到唔清唔楚, 我諗佢冇concept 某些科會分三部份, 會有不同分數,派左捲都唔知, 我只知佢GE, 常識, 讀本的分, 其他科佢話唔知/唔記得,我好想知佢幾多分呀,真係   

我冇安排BBQ, 諗住多D時間玩, 各位家長到時見.:) :)

JELLYFISHMAMA,

你可以打比老師呀..囝囝英文都無寫..後嚟班主任幫我問埋英文老師.老師仲寫係張紙仔釘係手冊到..我囝囝都寫錯左個分呀..

請問你們有否替仔仔報英文朗誦..收到回條話係11月17日早上朗誦..但那天不是weekend..是否家長帶去還是老師帶去??

Hi, my son also joins the speech festival. I think the parents have to take them there. See you there!

原帖由 JT2008 於 10-11-4 08:57 發表
請問你們有否替仔仔報英文朗誦..收到回條話係11月17日早上朗誦..但那天不是weekend..是否家長帶去還是老師帶去??

May I know for the Speech Festival, if GT teachers help the kid for preparation during lesson or after-school?

Thanks.  Our girl will be P.1 student next year, just curious to know.

原帖由 enidchiu 於 10-11-4 11:41 發表
Hi, my son also joins the speech festival. I think the parents have to take them there. See you there!

No preparation during lesson but had sent us a notice that how to perform it well...

本來覺得唔好意思, 但等到家長會實在太耐了, 我都要問下班主任先,我諗任寫張紙夾在手冊到等佢覆我啦.:loveliness:

原帖由 JT2008 於 10-11-1 11:44 發表
JELLYFISHMAMA,

你可以打比老師呀..囝囝英文都無寫..後嚟班主任幫我問埋英文老師.老師仲寫係張紙仔釘係手冊到..我囝囝都寫錯左個分呀..
‹ 上一主題|下一主題