用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Class ID

請問有沒有1D家長報到呢??

回覆 1# JT2008 的文章

報到, my son is in class 1D

Cool~ nice to meet you~~

HI~ 小兒都係1D!!~

我囝囝係坐校車返學架, 你地呢 .  你地會唔會出席9月17日O既小一家長晚會呢?

原帖由 731mon 於 10-9-8 23:46 發表
HI~ 小兒都係1D!!~

我仔仔都係坐校車的...17日那天..會呀.認識下d家長都好..有時回到家看仔仔d notice同功課..有d 唔明都想問下.. :) 希望大家互相幫忙.. 溝通一下.... :)

Hello, 我囡囡都是1D,她上了多天小學,每天都話好開心, 識到多位同學仔, 很喜歡上學,但今天回家, 佢話有少少唔開心,原來被老師調了另一組坐, 不可同原枱的同學坐, 其實好少事啫, 我話唔同枱都可以一齊玩嘅, 又可認識多D班裹的同學, 也很好呢?

初上小一的小朋友, 真係會遇到不同的問題, 雖然只是小事一樁, 但很開心她會與我分享, 我會在背后支持及鼓勵佢, 各位家長, 一同加油.:)

仔仔同我都面對不同的問題呀..我昨天看手冊有GT ENG P.1-3功課..但在仔仔書包裡只有一本POP UP STUDENT BOOK..問他GT書在那..他什麼也不知道呢..

真的要時間去適應~~

Mr. G 經常都會忘記派功課比學生架, 所以如果在小朋友書包找不到手冊拍的GT功課簿, 唔駛擔心, 佢會下堂補番架.  其實囝囝話昨天全班已於堂上完成GT P.1-3, 不明白為何Mr. G 又再於手冊上寫上

已PM INFO 給您, PLS CHECK

[quote]原帖由 JT2008 於 10-9-10 09:19 發表
仔仔同我都面對不同的問題呀..我昨天看手冊有GT ENG P.1-3功課..但在仔仔書包裡只有一本POP UP STUDENT BOOK..問他GT書在那..他什麼也不知道呢..

真的要時間去適應~~ ... [/quote ]

thx.. 原來係咁..真係唔該晒呢... :)

我也來報到 ...1D 班。

回覆 11# Naurto 的文章

Hi, Naurto, 你小朋友是囝囝還是囡囡呀.  

Hi, Snowball, 17/9 家長會見

:)

Jellyfishmama,
我家兒子都係呀!!日日放學返到黎同我講, 我好開心呀!! 原因話....可以小息去打乒乓球喎!! 不過間唔中又有同女同學去圖書館睇書!!

各位,
下個星期五, 家長晚會見!! 希望大家可以認識一下!!

Hi Jellyfishmama,

係仔仔呀.. 下星期五晚家長會見 !!

morning ar. 才華班收到通告了.....囝囝星期三上國術..星期五上ruby..你們呢~~~

囝囝很開心lor~~~

我囝囝星期table tennis, 星期五上非洲鼓

回覆 15# JT2008 的文章

我女上爵士舞及立體彩繪, 佢選既時候話好鍾意, 但昨晚又話好想上書法,我話下年見啦, 佢就選埋下年上書法及紙黏土, 再下年上........

My 囝囝星期三 also 上國術

heee..男仔多數鍾意上呢d~~女仔就鍾意跳舞~~~

前日派左english swl 一派就派晒成個term..咁都好..可以早d 溫書....

我諗住幫囝囝報Smart Junior, 唔知有冇1D班同學仔會報呢?