用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: JT2008
go

Class ID [複製鏈接]

回覆 40# JT2008 的文章

算OK, 但有時會寫錯字, 我有懷疑時, 問佢都會講得番, 我收貨喇.
:)

咁你仔仔都有留心..仔仔話今日玩接力喎..所以著運動衫..

原帖由 JT2008 於 10-10-4 12:53 發表
Raz.kids log in ok wor..做第二個assessment了~~ 其他..無試過...

JT2008,
我想問, 妳有冇留意到幾時可以玩 第二個 Assignment ?因為我家兒子, 玩了又玩, 全部玩哂好耐, 都仲係第一個, 去唔到第二個既 ? 我睇過, 佢 聽了 十幾次, 睇了都有差不多十次, 連答問題都答咗廿次都有, 差不多記得哂D 答案喇

原帖由 Jellyfishmama 於 10-10-6 22:56 發表
[我個仔尋日寫功課, 數學做作業p.1,2. 我估佢寫錯..因為作業做到成第8,9頁了..| ]

是另一本數學作業.

[普通話作業又留左係學校... -_-]

我囡都冇帶, 可能在校已做完.

十月起已不可上網查看功課, 我都係問下個女, ...

Jellyfishmama,

妳宜家ok 未 ? 我都因為屋企部電腦, 心諗已經係新機, 一定 support 到,  我用緊 windows 7, 點知用開既 firefox 居然都玩唔到學校所提供既網, 要用返 IE 先得咋, 妳睇下都係咪咁既問題!!

原帖由 JT2008 於 10-10-15 11:57 發表
咁你仔仔都有留心..仔仔話今日玩接力喎..所以著運動衫..

我囝囝話, 我地 1D 班  win 咗呀!!

今個 WEEK 尾開始佢地第一次評估, 大家努力!~ btw ,我都唔係好識點同佢温添, 大家有冇咩心得 !?

731Mon,

raz kids個assessment之前有個notice..好似小一至小六都有的..小一就唔計分住.小二就計..個notice只係話要10月之前成.無講過有assessment 2. 我唸再有的話會出通告...

我尋日開始同囝囝溫中文本專用教材..即係四字詞語個本..唉..溫極佢都唔明d四字詞語..好似無心機記入腦..今晚到溫課文la....我估最有把握係默書lor..所以要狂幫佢默..老師改卷都好緊的..記得囝囝個 "瓶". 右面瓦字寫少少唔靚都會扣分.....

原帖由 JT2008 於 10-10-19 09:41 發表
731Mon,

raz kids個assessment之前有個notice..好似小一至小六都有的..小一就唔計分住.小二就計..個notice只係話要10月之前成.無講過有assessment 2. 我唸再有的話會出通告...

我尋日開始同囝囝溫中文本專用教材.. ...

哦! 即係妳都剩係玩咗第一個, 去唔到第二個!
另, 小兒好大意, d 字好核穾, 都唔知第一次評估會點呢!?

731mon,

我上週再試, 已 log in 到raz kids,  但要經常按"refresh" button 才可以,  Mr Geixxx 提醒我囡一定要100%完成assessment, 剛趕及 deadline 完成,但數學網未OK.Thanks.

JT2008,
睇完測驗範圍,覺得都幾多嘢要溫,我都係先溫中英黙, 容易知道佢識唔識, 其他詞語運用, 四字成語等, 溫完都唔知佢識唔識.
仲有, 我囡識讀成語, 但唔識寫, 我估測驗時是有提供成語供選擇的, 我冇要佢識寫.你們有冇idea可以分享下?Thanks.

前日同囝囝溫四字成語個本..都好鬼累..講極佢都唔明..解完, 講完, 寫完..叫佢自己温一陣..跟住叫佢係紙上面默寫四字詞語..佢都唸唔到..唉.. 但我估評估應該會比字佢地選擇..無理由咁深卦....

回覆 50# JT2008 的文章

我囡今晚溫書時話老師叫同學要識解同埋識寫D成語, 咁要溫埋點寫了.

你女女好專心上堂..我問個仔..咩都話唔知..鍾意返學, 因為有三個小息... -_-

唔知明天會唔會typhoon. 8~~

係呀,阿仔回來都說老師話要識寫四字詞的字......

亞仔終於今日做完評估了~~~~~~~開心晒..但明天要交親字閱讀, 還未完成 -_-

all,

想問下, 妳地知唔知尋日派了 eng & chi, 知唔知滿分係幾多 !? 尤其中文, 囝囝寫返黎有分別3個分 ? 都唔知佢寫乜 ? 英文係咪 50分 ?

應該尋日對左中文..我估..滿分70, (其中一part) xx/70, xx就係佢個分.. 英文ge 滿分50, (都係其中一part), xx/50.xx就係佢個分.呢個係我個仔寫..

我個仔考得差呀我覺得 @_@ 唉........

應該尋日對左中文..我估..滿分70, (其中一part) xx/70, xx就係佢個分.. 英文ge 滿分50, (都係其中一part), xx/50.xx就係佢個分.呢個係我個仔寫..

我個仔考得差呀我覺得 @_@ 唉........

我就係估唔到中文呀, 因為佢寫返黎既係咁
63.5 / 5/ 41

如果妳話 63.5 果 part 係 70分
咁 5 & 41 果part 又幾多分滿呢?
aiya........咁中文科即係全部計埋即係幾多分呀!????

原帖由 JT2008 於 10-10-28 12:22 發表

我個仔考得差呀我覺得 @_@ 唉........ ...

回覆 3# 731mon 的文章

中文讀本: 80分滿分
中文默書: 20分滿分
數學: 45分滿分
General English: 50分滿分
英默: 20分滿分
Phonics: 30分滿分
常識: 45分滿分

我囝囝將分數MARK低左, 中, 英, 數成績都OK, 今日會派常識&英默&DICTATION.

AIYA.........攪到我仲混亂添
點解我個囝中文果度有3個分架!?
佢又冇寫到數學分返黎喎!!

原帖由 snowball 於 10-10-28 12:32 發表
中文讀本: 80分滿分
中文默書: 20分滿分
數學: 45分滿分
General English: 50分滿分
英默: 20分滿分
Phonics: 30分滿分
常識: 45分滿分

我囝囝將分數MARK低左, 中, 英, 數成績都OK, 今日會派常識&英默&DICTATION. ...
‹ 上一主題|下一主題