用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 招募家長可於9月13日做跟車義工 & 校車問題 ...
樓主: monkey妹
go

招募家長可於9月13日做跟車義工 & 校車問題 [複製鏈接]

我屋企去學校坐巴士只係15MINS, 校車未開學時通知12:20上車, 我覺得早. 最後一次就話12:10. 咁咪耍坐一個多鐘頭?? 我同校車公司反映過太早. 但最後個位負責人D態度....不知所謂. 係咁架喇. 唔會因為一個人改路線!! 我唔係要你改, 但係比我的感覺佢係完全唔理你講咩!! 而家我叫姐姐帶小朋友坐巴士, 12:55.上車。 番到學校斬係1:20。 唔洗受佢氣。 

打比校車公司,我唔知佢地有冇跟進,我淨係知佢唔覆我地

10月開始我只坐放學嗰陣,依兩個星期我都係自已帶返學,唔洗係條街等佢幾個字先到,又唔洗坐個半鐘頭先返到學校,上個星期開始放學又唔準時,日日都late 10分鐘先到

我覺得康和d姨姨好好多,潘氏完全不理d小朋友, 己打電話比潘氏, 想不到態度真的很差, 又無禮..唉
投訴如下:
1) 車太冷, 她說舊車無辦法,但d姨姨可以不理, 都可以幫吓d小朋友穿衣呀, 個個小朋友都做雪條.
2) 完全不明白, d姨姨要求小朋友背書包坐, 我己與其定車線家長談過都一樣, 不知是 否潘氏公司規定 !

今天放大假, 終於第一次送囡囡乘校車.

1. 囡囡見到姨姨, 便叫"姨姨". 她竟然無理會她.
2. 相信司機叔叔很趕時間, 囡囡都未坐, 車便開, 很危險!

My girl is upset because she is always late.  Sometimes she has to pray on school bus or the playground before going to the classroom!  I don't know how to explain to her.

Yesterday she was very late and the English class had started for some time.

對潘氏實在太失望, 忍無可忍 !!!
今天我太太放假所以可送個女上校車, 其實己經很少可, 數分鐘便打來投訴過不停, 褓母完全不理D小朋友, 無禮貌, 黑面 等..., 試想吓家長在場都是這個款, 姐姐接送也不用多講 !
上次己電校車公司說過為何小朋友要背書包座問題, 所以今天上車前同褓母講多一次, 她無回答, 我太太講多一次, 她說是學校及校車規定, (我想無可能學校規定的,因之前與康和不一樣) !!!!!! 這樣就日日背書包座來回2小時, 實在令人費解 !
還有接送時間經常可相差20-25分鐘, 我的姐姐己無試過遲到, 她們遲到是無D責任,反而她們有時早到(看清楚是早到),但姐姐按時到也可以大罵姐姐遲定, 實在太理普.

醒目開學勳章

回覆 1# hunter3988 的文章

女兒N1乘坐校車時,都是背著書包坐的,原因她們PETPET細,書包來頂著多餘的位置,方便她們扶著前坐的扶手...

現女兒K1,底年班都是背著書包坐,高年班就掛在前排坐位置....

1) 小女己K3
2) 褓母無責任, 一個字懶.

My school bus No. 9 had car accident today!!!

When will we stop suffering from this service?
‹ 上一主題|下一主題