用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PM班.......請問家長們你地點分配時間呢??? ...
go

PM班.......請問家長們你地點分配時間呢??? [複製鏈接]

諗到頭大!
太早起又會下午眼訓
番學番1:00pm..
點好呢
番學路程要搭車
但唔遠

Thanks ^^
   0    0    0    0

如果路程唔遠就返到屋企先瞓啦.  我都有擔心亞仔點搞, 因為佢7點幾就起身, 12點幾一點就要瞓一瞓, 九月開始要返1-4pm, 我而家就諗比佢在巴士上瞓一瞓, 到屋企就再瞓多陣, 不過都要睇佢實際情況如何.

我個小朋友最初返N班時,係返上午,日日晨咁早...六點幾就起身!放學後,下午食完飯就大覺睡三個鐘!
哈哈!到K1返下午班,初時真係亂晒大倫架!
有日放學返嚟!死都唔肯瞓,卒之六點幾食飯,食食下飯就瞓著咗!不過返咗2個星期,就調校咗作息時間。晚上遲少少瞓,以前八、九點就瞓,早上六、七點就起身。之後慢慢推遲到九點幾十點瞓,早上就七、八點起身。4點鐘放學,返到屋企玩多一陣,到5點幾就小睡片刻,六、七點自動起身。
總之,每日合共瞓返12個鐘啦!

原帖由 skmibb 於 10-8-27 17:48 發表
我個小朋友最初返N班時,係返上午,日日晨咁早...六點幾就起身!放學後,下午食完飯就大覺睡三個鐘!
哈哈!到K1返下午班,初時真係亂晒大倫架!
有日放學返嚟!死都唔肯瞓,卒之六點幾食飯,食食下飯就瞓著咗!不過返咗2個星期,就調校咗作息 ...

請問係小朋友自我調節, 定係您有刻意幫佢改變?

一半一半啦!
因為佢係一個瞓得比較多嘅小朋友,一日要瞓十二個鐘架!
最初佢放學返嚟唔肯瞓,只好氹下佢瞓覺。佢又好貪食,一肚餓到食飯時間就會醒。

開咗學啦! 囡囡一上校車就訓, 唔到20mins就要醒啦! 返完學後, 見佢都幾攰.

問咗身邊d媽媽, 佢哋都話比bb遲d先訓, 遲d先起身. 等我試吓先.
‹ 上一主題|下一主題