用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~
樓主: Bebichhichi
go

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~ [複製鏈接]

新一年剛開始, 估唔到Jason仔尋日返學竟然係學校撞到頭要聯針............. 連老師都睇唔到事件經過....... 有無好心人既仔仔女女知道發生咩事呀?  雖然阿仔有同我講咩事, 但我又唔想盡想佢, 唔知classroom 有無cctv 架呢???

Jason有無事呀?點解會咁呀?現在好了點沒有?兩個老師都不知道事件經過?

Jason仔係我囡囡愷晴K1A的舊同學

原帖由 Bebichhichi 於 11-1-8 09:15 發表
新一年剛開始, 估唔到Jason仔尋日返學竟然係學校撞到頭要聯針............. 連老師都睇唔到事件經過....... 有無好心人既仔仔女女知道發生咩事呀?  雖然阿仔有同我講咩事, 但我又唔想盡想佢, 唔知classroom 有無cctv ...

回復 142# 330 的帖子

聯左2針, 等10日後先拆先, 今日都會繼續返學, 希望唔好再有意外發生啦.

但阿仔發生事, 做阿ma 都係想只發生咩事姐.

回復 1# Bebichhichi 的帖子

呢道有冇坐jason左右or對面嘅小朋友家長? 試下問小朋友當日見唔見到事情經過?

jason ma, 有冇去課室睇下枱角? 係咪崩左爛左? 如果撞到小朋友要聯針咁嚴重應該更換!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

回復 144# BabyHilary 的帖子

我今日陪阿仔返去了解過啦, D 枱無崩無爛, 不過就唔係真係想像中太圓囉, 老師講已經開會反應左呢個問題, 而今日亦安排他坐另一個位, 小息無得出去tree house玩, 只可以睇故事書, 運動堂做運動都唔可以, 只可以坐埋一邊, 而老師亦答應了會多加留意他, 避免再令傷口受傷.  

仲有, 阿仔今日放學時同我講老師帶個小朋友同佢say sorry 啦, 而阿仔亦都原諒了她, 咁即係證明阿仔所講既係真的, 希望經過今次事件大家同學仔都會明白安全的重要性.

回復 1# Bebichhichi 的帖子

Parco都有話jason小息睇書冇出去玩, 因為怕整到傷口。老師咁安排都好, 小朋友玩起上黎真係好易有碰撞!

帶左小朋友同jason say sorry? 係咪jason之前講嗰個同學呀? 如果係, 即係已經水落石出!anyway希望jason早日康復, 開開心心返學!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

最流行的8款网络电视应用软件第一篇 8 Internet TV Apps in...

派了成績表啦, 大家上學期成績如何呀?

今年家長日係星期五, 你地幾點呀? JASON仔係11點, 又要請假了

jason mama,

我同你同時間呀, 我唸係因為parco同jason學號接近!

收到成績表同assessment啦!
parco上次話要攞4個100分真係做到,
好開心呀, 打算買份小禮物獎勵佢,
因為個性心急嘅佢冇careless mistakes好難得!

之前聽過成績表gradings頭幾個項目最高B+,
Major subjects最高A(2次評估都100分)
大家知唔知係咪咁評分?

原帖由 Bebichhichi 於 11-2-21 21:53 發表
派了成績表啦, 大家上學期成績如何呀?

今年家長日係星期五, 你地幾點呀? JASON仔係11點, 又要請假了

Parco真係好叻仔呀,Jason仔就繼續careless mistake ! 中文錯左一條,晚既相反字寫左日,唉!成績表就有A有B。  係呢!parco 有無拎certificate 呀?parco有無講今次幾多人拎到全部一百分呀?

原帖由 BabyHilary 於 11-2-21 23:08 發表
jason mama,

我同你同時間呀, 我唸係因為parco同jason學號接近

收到成績表同assessment啦!
parco上次話要攞4個100分真係做到,
好開心呀, 打算買份小禮物獎勵佢,
因為個性心急嘅佢冇careless mistakes好難得!

之 ...

綽謙今次4科都係100, 另有一張 Award of attendance.
大家繼續努力.   
老師約我359:30.

原帖由 Bebichhichi 於 11-2-22 00:13 發表
Parco真係好叻仔呀,Jason仔就繼續careless mistake ! 中文錯左一條,晚既相反字寫左日,唉!成績表就有A有B。  係呢!parco 有無拎certificate 呀?parco有無講今次幾多人拎到全部一百分呀?

...

回復 151# miumiu723 的帖子

綽謙叻叻呀, 上次係咪都4科100呀?

係呢, 你地知唔知K2 上學期其實有幾多個award or cert?

仲有, 我想問成績表入面既main subject 係咪跟accessement 比grade? 因為我睇完成功表都唔明佢地點比grade?

我都想知有幾多人有cert?
同埋grading係根據咩去評分?
parco淨係有45週年美術比賽嘅參加狀,
我聽好多人有清潔獎, 原來又有attendance獎!
另外grading係咪睇2次大paper成績?
我唸住家長日問下ms lam.

原帖由 Bebichhichi 於 11-2-22 10:44 發表
綽謙叻叻呀, 上次係咪都4科100呀?

係呢, 你地知唔知K2 上學期其實有幾多個award or cert?

仲有, 我想問成績表入面既main subject 係咪跟accessement 比grade? 因為我睇完成功表都唔明佢地點比grade? ...

綽謙由k1到依家都係4100, 平時寫手字就真係寫到會飛, 但我都好安慰,依家先起步, 到小學就真係要佢自己發力.
我其實都唔知KV有幾多cert 和點比grade, 好似一年有4,唔知係咪全部入晒成績表, 3月見老師時問問先.

原帖由 BabyHilary 於 11-2-23 10:22 發表
我都想知有幾多人有cert?
同埋grading係根據咩去評分?
parco淨係有45週年美術比賽嘅參加狀,
我聽好多人有清潔獎, 原來又有attendance獎!
另外grading係咪睇2次大paper成績?
我唸住家長日問下ms lam.

...

由k1開始連續6次全100分! 嘩, 綽謙好叻仔呀!
攞4科100分除左識答問題仲要好小心,
唔可以有careless mistakes,
對1個幼稚園學生其實唔容易架!

原帖由 miumiu723 於 11-2-23 11:24 發表
綽謙由k1到依家都係4科100分, 平時寫手字就真係寫到會飛, 但我都好安慰,依家先起步, 到小學就真係要佢自己發力.
我其實都唔知KV有幾多cert 和點比grade, 好似一年有4測,唔知係咪全部入晒成績表, 3月見老師時問問先.
...

綽謙是有些小聰明, 但專注力就不夠了.
現在只是幼稚園, 要先令他對做功課,看書及番學有興趣才是最重要.

原帖由 BabyHilary 於 11-2-24 16:42 發表
由k1開始連續6次全100分! 嘩, 綽謙好叻仔呀!
攞4科100分除左識答問題仲要好小心,
唔可以有careless mistakes,
對1個幼稚園學生其實唔容易架!
‹ 上一主題|下一主題