用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~
go

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~

我仔仔Jason Fu係由K1A (Kent Road)升上黎架, 大家多多指教

K2J同學仔快d黎報到啦

hello, my daughter Wing Kiu is from K.1F (Kent Road).

我囝囝parco係插班生,
好開心認識各位K2J家長及同學仔,
新生好多野都唔知, 請多多指教!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

parco媽你好, 我係kathy 個fd 呀 又會咁岩同你一class 既

係呢, 各位家長你地2/9 幾點返sch 呀? jason 返3pm.

原帖由 BabyHilary 於 10-8-27 20:31 發表
我囝囝parco係插班生,
好開心認識各位K2J家長及同學仔,
新生好多野都唔知, 請多多指教!

jason mama,

u  mean 豆豆媽kathy? jason係0608bb?
唔怪之得我覺得你個username咁熟啦,
記得之前同你傾過但唔記得邊個topic!
遇到你真係好, 有咩唔明白都可以問你!
parco 9月2日2pm家長會。

原帖由 Bebichhichi 於 10-8-30 09:45 發表
parco媽你好, 我係kathy 個fd 呀 又會咁岩同你一class 既

係呢, 各位家長你地2/9 幾點返sch 呀? jason 返3pm.
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~

Hello, my son Arthur is from K1D (Kent Road).

請多多指教!!

yes jason 係0608bb.  其實我都唔係知好多野咋, 不過我會盡力解答你的問題

p.s check pm

原帖由 BabyHilary 於 10-8-30 22:21 發表
jason mama,

u  mean 豆豆媽kathy? jason係0608bb?
唔怪之得我覺得你個username咁熟啦,
記得之前同你傾過但唔記得邊個topic!
遇到你真係好, 有咩唔明白都可以問你!
parco 9月2日2pm家長會。

...

唔知點解好似無乜人既?  係咪因為仲係summer 所以連d mami 都未有時間上黎talk呢

原帖由 SHeiB 於 10-8-31 13:56 發表
Hello, my son Arthur is from K1D (Kent Road).

請多多指教!!

jason mama,

summer fun book b, pg 22"畫畫看"係做咩架?
係咪隨意畫d野上去?  
同埋係咪6號帶返學校?

p22 我要返去昅下先知係做咩.  同埋本summer fun book 我記得係唔水交返去架, 至於你講校服費我唔係好記得how much, 不過你可以打去校務處問下呀.

原帖由 BabyHilary 於 10-8-31 20:09 發表
jason mama,

summer fun book b, pg 22"畫畫看"係做咩架?
係咪隨意畫d野上去?  
同埋係咪6號帶返學校?

原來真係唔洗交?  我仲擔心parco寫得唔好,
擦完又擦, 好多都要佢再寫過添!
唔緊要啦, 當係練習!
校服方面我帶定cash, 唔該哂!

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-1 13:31 發表
p22 我要返去昅下先知係做咩.  同埋本summer fun book 我記得係唔水交返去架, 至於你講校服費我唔係好記得how much, 不過你可以打去校務處問下呀.

尋日返學終於見到班主任Ms Lam & Ms Suen啦, jason 十分之興奮, 仲同我講好鐘意佢地 希望黎緊一年各位同學仔可以開開心心咁學習

K2J d 同學仔去晒邊呀?

或者我地班d家長都太忙...

jason mama,
你有冇將ms lam派嗰張"字母圖晝紙"過膠?
係咪就咁對摺5R size過膠定係要剪開1半先過?
整好係咪要放返享notice folder?

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-10 17:52 發表
K2J d 同學仔去晒邊呀?

有呀, 我尋日去左過膠啦, 我只係對摺, 無cut 開, 然後放返係folder 囉. 我聽jason 仔講last wk 上堂都已經開始寫返字啦, 唔知佢會有幾多唔記得呢

原帖由 BabyHilary 於 10-9-12 15:28 發表
或者我地班d家長都太忙...

jason mama,
你有冇將ms lam派嗰張"字母圖晝紙"過膠?
係咪就咁對摺5R size過膠定係要剪開1半先過?
整好係咪要放返享notice folder?

...

Hello, my son 綽謙 Hilary is from K1G (Kent Road).
多多指教.

我都係對摺過膠放享folder,
今日老師貼左張貼紙享上面!
parco都有講上堂寫左中國一, 二, 三, 十, A, B...

原帖由 Bebichhichi 於 10-9-13 14:20 發表
有呀, 我尋日去左過膠啦, 我只係對摺, 無cut 開, 然後放返係folder 囉. 我聽jason 仔講last wk 上堂都已經開始寫返字啦, 唔知佢會有幾多唔記得呢

hi綽謙mama, 我囡囡英文名都係hilary呀!

原帖由 miumiu723 於 10-9-13 18:27 發表
Hello, my son 綽謙 Hilary is from K1G (Kent Road).
多多指教.

尋日收到冬季校服通告,
上面話運動服11月中校務處有得賣,
係咪即係到時家長要親自去買?
點解唔一次過訂埋呢?

想問下大家冬天係咪都幾多機會太凍要著運動服,
所以應該裇衫短褲買1套, 運動服2套比較好?

回覆 1# BabyHilary 的文章

請問尋日份writing功課, 係咪做一版or二版都要完成?
my son told me that only 一版 is OK!!