用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~
樓主: Bebichhichi
go

2010-2011 K2J ^0^ 同學仔報到~~ [複製鏈接]

Thank you Jason ma!!

原帖由 Bebichhichi 於 10-10-25 13:31 發表
問左校務處, 今個星期轉涼學生要繼續著夏季校服+冬季既運動服外套OR冬季既冷衫.

我都享手冊問左ms lam,
同jason mama問校務處答覆一樣!
今年10月係近10年最凍, 但仲有3wks先可以著冬季...
係呢, 幾多度以下先可以著運動服代替校服?

原帖由 Bebichhichi 於 10-10-25 13:31 發表
問左校務處, 今個星期轉涼學生要繼續著夏季校服+冬季既運動服外套OR冬季既冷衫.
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

有冇家長已經收到show & tell notice?
聽隔離班家長講今日收到!
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

15度以下可以著sport uniform, 12度以下可以著自己jacket.

原帖由 BabyHilary 於 10-10-26 23:26 發表
我都享手冊問左ms lam,
同jason mama問校務處答覆一樣!
今年10月係近10年最凍, 但仲有3wks先可以著冬季...
係呢, 幾多度以下先可以著運動服代替校服?

show & tell 應該係跟學號排次序, 所以最快收到既應該會係頭幾個NO 果D, Jason 仔no. 9,不過都仲未收到

原帖由 BabyHilary 於 10-10-26 23:28 發表
有冇家長已經收到show & tell notice?
聽隔離班家長講今日收到!

thanks jason mama!

原帖由 Bebichhichi 於 10-10-27 13:17 發表
15度以下可以著sport uniform, 12度以下可以著自己jacket.

parco之前都同我講過jason no 9,
因為parco係no 10架!

原帖由 Bebichhichi 於 10-10-27 13:19 發表
show & tell 應該係跟學號排次序, 所以最快收到既應該會係頭幾個NO 果D, Jason 仔no. 9,不過都仲未收到

聽日係生日會, 唔知會有咩玩呢?
parco係9月b, 佢好期待kv同佢開嘅生日party呀!

你地嘅小朋友有冇食淨茶點?
parco之前試過2-3次食淨,
佢話唔夠時間食, 老師話夠鐘就要收埋。
近期又試過2-3次係咁,
我問佢係咪茶點時間掛住傾計佢話唔係,
都有其他小朋友同佢一樣唔夠時間食wor!
大家知唔知茶點時間係咪around 10mins?

Hello 各位K.2J家長及同學!!

我個女叫Denise(音:delete 個"del"+niece), 泳妍, 來自K.1E, 上星期未調位前是香蕉組, 坐在面向門口最近的位置,唔知有無聽你地小朋提起佢呢?

Denise是19號, 已做了show and tell, 題目是秋天, 所以不是跟學號的.

BabyHiliary,
我唔知茶點幾耐, 不過亞女係有時會食剩..

見到其他post講原來今日開始做assesment啦, 各位家長&小朋友比心機呀

回覆 111# Bebichhichi 的文章

係呀!大家小朋友要努力。
很快chistmas,大家有冇興趣攪party?

hi denise mama,

已經做左show & tell? 問我個仔又話未,
我仲未收到notice呀!

jason mama, assessment會做d咩架?

原帖由 akinasin 於 10-11-8 00:19 發表

我個女叫Denise(音:delete 個"del"+niece), 泳妍, 來自K.1E, 上星期未調位前是香蕉組, 坐在面向門口最近的位置,唔知有無聽你地小朋提起佢呢?

Denise是19號, 已做了show and tell, 題目 ...

x'mas party...好呀, 大家有咩idea?

原帖由 salai 於 10-11-9 21:11 發表
係呀!大家小朋友要努力。
很快chistmas,大家有冇興趣攪party?

回覆 1# BabyHilary 的文章

Parco mama老師叫期考做《大paper》呢兩天Liz都話有做,今日Liz話做中文paper。

X'mas 活動提意:
1.Clubhouse 攪party,玩集體遊戲,請小丑…
2.郊外遊
還有嗎?

Hello Denise mama, 亞囝都係香蕉組o架!  佢有提Denise, 有次同我講Denise做show and tell好叻, 好好聽呀!!!

原帖由 akinasin 於 10-11-8 00:19 發表

Denise是19號, 已做了show and tell, 題目 ...

回覆 1# SHeiB 的文章

Parco mami, 我聽綽謙(Hilary)講,Parco 前幾日腸胃病,好番未呀?
Hilary話佢依家轉左蘋果組.
X’mas gather 我都有興趣. 如果攪party,現在可能要book場了.
大家有什麼意見?

回覆 117# miumiu723 的文章

Then, do you have any idea? Liz really want to have a X'MAs party.

parco之前都同我講做左大paper,
我問佢要做d咩? 佢話老師講佢地做!
我問佢難唔難? 佢話唔難架!

liz mama, 幾時會有result? 係咪會比家長睇架?
之前聽聞kv有成續表同全班名次, 係咪真架?

x'mas party享club house都唔錯,
有冇家長有合適地方可以提供?

原帖由 salai 於 10-11-10 22:51 發表
Parco mama老師叫期考做《大paper》呢兩天Liz都話有做,今日Liz話做中文paper。

X'mas 活動提意:
1.Clubhouse 攪party,玩集體遊戲,請小丑…
2.郊外遊
還有嗎? ...

唔怪之得parco話小朋友問佢做咩唔返學, 好關心佢啦! hilary好叻呀, 識關心人又識同你講!

parco之前幾日都間歇性肚痛同肚痾, 冇咩胃口食野! 呢2日好返好多, 多謝hilary關心! 另外, parco都話佢由橙轉左去蘋果組呀!

原帖由 miumiu723 於 10-11-19 12:19 發表
Parco mami, 我聽綽謙(Hilary)講,Parco 前幾日腸胃病,好番未呀?
Hilary話佢依家轉左蘋果組.
X’mas gather 我都有興趣. 如果攪party,現在可能要book場了.
大家有什麼意見? ...
‹ 上一主題|下一主題