用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 請問St.Mary多數收邊間幼稚園的学生呢?
go

請問St.Mary多數收邊間幼稚園的学生呢? [複製鏈接]

各位St.Mary 的家長:

請問St. Mary 多數收邊間幼稚園的学生呢? 如果想入St.Mary. 已有20分, 應該點做呢?
Thanks!
   0    0    0    0

邊間幼稚園都無分別,可以點做呢?不斷祈禱吧!
原帖由 rl0922 於 10-8-16 23:41 發表

請問St. Mary 多數收邊間幼稚園的学生呢? 如果想入St.Mary. 已有20分, 應該點做呢?
Thanks!

其實入得到都要讀得到,先要打好中英文基本根基(英文是讀高一級的),培養閱讀興趣和學習動機!

成績比較好的,好多是 from St Cat and KV

派位只憑計分,沒有什麼可以做!  我唔清楚不斷寫信給校長對將來有需要叩門時有沒有幫助,你有時間的話,不妨寫寫信吧!

原帖由 rl0922 於 10-8-16 23:41 發表

Thanks!

其實我個女仲讀緊N班. St.Mary 係我心儀的学校. 請問KV係邊間? 請原諒我的無知.

KV is 根德園
原帖由 rl0922 於 10-8-18 00:26 發表
其實我個女仲讀緊N班. St.Mary 係我心儀的学校. 請問KV係邊間? 請原諒我的無知.

Thanks! 其實Join 時下的幼稚園面試班有用嗎?

I don't think so.
原帖由 rl0922 於 10-8-19 23:37 發表
Thanks! 其實Join 時下的幼稚園面試班有用嗎?

why 呀! 我個B面試時吾肯講嘢! 吾再上吓依D班. 好難考好的學校.

回覆 1# rl0922 的文章

隨緣不用太緊張, 我覺得小朋友讀書是講她和學校有沒有緣, 一切由上天安排但你亦要努力不懈, 夢想希望便成真, 希望你小朋友能成功入ST. MARY......

rl0922

St. Mary 係派位,其實同個小朋友吾肯講嘢,無關係。都無面試。

考小學做幾手準備, 面試班係去考直資小學有用, 因為要面試收人, 政府的津校, 係抽籤的, 首輪好, 次輪好, 都唔需要面試, 同講唔講野, 無關係!
家下考小學好誇張, 唔知以為考大學, 小小年紀幾歲人仔, 十八般武藝咁, 我見好多人d Profile好似電話簿咁厚....@_@

原帖由 rl0922 於 10-8-20 23:45 發表
why 呀! 我個B面試時吾肯講嘢! 吾再上吓依D班. 好難考好的學校.
‹ 上一主題|下一主題