用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-2011 Dorset K1E, let's talk here
go

2010-2011 Dorset K1E, let's talk here [複製鏈接]

My boy born in September.  He loves to cry...

Will report to school at 9am on 1 Sept.  Anyone in this slot too? :loveliness:
   0    0    0    0

Hi, my son has been located in K1E and we'll be attenting the 9am session too! Nice to meet you!

Hi, 大家好!
我個囡都係 K1E, 不過佢係 11:00 session, 所以9月1日都應該都見唔倒面 la

Candy,
Your son is in K3?  My elder graduated from KV last year.

Hi 2ling,

係ar, 阿仔 K3, 咁你小朋友升小學理想嗎?

原帖由 2ling 於 10-8-17 15:27 發表
Candy,
Your son is in K3?  My elder graduated from KV last year.

Candypoon,
OK la.  I applied 5 schools for him.  4 accepted (SFA, KTS, YW, SJAC) and one (DBSPD) on waitlisted.  He's now doing at YW.  

Did you apply YW?  Interview is forthcoming lor wor.... exciting??

Wa... YW 好難考倒 bor, 你個仔好叻 ar
不過我一直希望一對仔囡可以一齊返小學, 所以我沒有報男校了,是否太傻?
原帖由 2ling 於 10-8-18 22:28 發表
Candypoon,
OK la.  I applied 5 schools for him.  4 accepted (SFA, KTS, YW, SJAC) and one (DBSPD) on waitlisted.  He's now doing at YW.  

Did you apply YW?  Interview is forthcoming lor wor.... exciti ...

My girl also go to this session, see you tomorrow.  

原帖由 candypoon 於 10-8-17 11:17 發表
Hi, 大家好!
我個囡都係 K1E, 不過佢係 11:00 session, 所以9月1日都應該都見唔倒面 la

大家今日有送仔女返學既, 都應該知邊個係我個仔........全班得佢一個喊

今日...終於.....吾喊......

真係吾好開心得太早..... 放學先黎喊, 仲話聽日吾要返.........點算呀????

請問有無家長可以分享一下,小朋友每天放學後談及的學校生活概況﹖
我個小朋友係細B,仲有個幾月先到3歲,每日佢講D料我都唔知係真唔係,定係佢自己幻想。
有時睇到其他班父母D交流,好羡慕呀!

我個囡0704, 3歲幾, 讀K1E上午班, 不過佢講D野真係要唸唸.. 因為佢同我講話上堂看電視, 睇THOMAS..
同埋唱"DOCTOR"歌, 你叫佢唱比你聽呀.. 不過佢返學好開心, 同埋鍾意坐校車...
原帖由 BBvivian 於 10-9-9 17:14 發表
請問有無家長可以分享一下,小朋友每天放學後談及的學校生活概況﹖
我個小朋友係細B,仲有個幾月先到3歲,每日佢講D料我都唔知係真唔係,定係佢自己幻想。
有時睇到其他班父母D交流,好羡慕呀! ...

我個仔上星期先 3 歲.  都係講dd我聽咋. 佢話琴日有去玩 slide with Ms. Yam 囉.

我送返學既.... 毎朝個 TV 都開住 video 架. Monday 係 Baby First, Tue to Thurs 係 Barney.  Today? I don't know.  Thomas? 未見過, 可能上堂睇卦.

另, 我公子今朝 fever so 冇返學.  頭先學校打黎話我地 1E 班好多小笨友病左冇返. 而學校都報左衛生署.........大家要小心呀!!!!

喺阿,老師好有心打左電話嚟提我地要留意小朋友有無發燒,好始話我哋班有7個發燒。

我個仔今日放學係甘唱"Melody.....melody"佢講係今日睇Snoopy 個時學,星期三好似睇Barney. 琴日係運動日有出操場玩滑梯。呢幾日喺屋企成日唱(有隻雀仔跌落水/有隻鴨仔跌落水)最後變成crocodile跌落水,都唔知喺真,定喺作既?

徐老師都有打比我話有7個小朋友發燒,叫我留意小朋友。
又同我講我個仔呢幾日食咩茶點,有棉花糖同提子乾。
全班31個小朋友,老師都咁清楚,令我好感動。
我個仔話佢好鍾意徐老師同任老師,我問佢同媽媽比較,佢話3個都鍾意。
只係一個星期,兩位老師地位已經等同媽媽,都唔知應唔應該開心。

你地就好啦, 我個囡只係話睇電視同玩玩具.. 其他都答唔知.  

不過都有聽過佢唱跌落水, 我以為佢唱番d舊歌咋...

我收到老師打嚟都嚇咗一跳!  惟有小心d喇!

原帖由 BBvivian 於 10-9-11 13:19 發表
徐老師都有打比我話有7個小朋友發燒,叫我留意小朋友。
又同我講我個仔呢幾日食咩茶點,有棉花糖同提子乾。
全班31個小朋友,老師都咁清楚,令我好感動。
我個仔話佢好鍾意徐老師同任老師,我問佢同媽媽比較,佢話3個都鍾意。
只 ...

直到琴晚為止,  我個仔都仲未 (or 吾想) 講到比我聽向學校唱個咩歌!!!

你地d仔仔女女係米大仔/女黎?  我件 0709, 幪豬一隻.....

我聽過囡囡唱打開雪柜, 生日歌, big ball small ball???, ABC, Twinkle star.

原帖由 2ling 於 10-9-15 11:52 發表
直到琴晚為止,  我個仔都仲未 (or 吾想) 講到比我聽向學校唱個咩歌!!!

你地d仔仔女女係米大仔/女黎?  我件 0709, 幪豬一隻.....

Hello

Any K1E parents here ar?

Come and talk talk ar
‹ 上一主題|下一主題