用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 急问:请教英华小学家长该校是活动教学还是传统教学呢? ...
go

急问:请教英华小学家长该校是活动教学还是传统教学呢? [複製鏈接]

英华小学家长,你们好呀,我想帮我仔仔报读英华小学,但又不知该校是活动教学定是传统教学,不知道功课多唔多呢?  

不知你们孩子在该校学习是否开心,喜欢上学呢?

孩子做错事,老师一般会点样罚小朋友,会不会捞小朋友或者要求见家长呢?

请教大家一下,该校的兴趣班大约每项收费是几多钱呀?

0    0    0    0

原帖由 SZ花儿 於 10-7-2 18:46 發表
英华小学家长,你们好呀,我想帮我仔仔报读英华小学,但又不知该校是活动教学定是传统教学,不知道功课多唔多呢?  

不知你们孩子在该校学习是否开心,喜欢上学呢?

孩子做错事,老师一般会点样罚小朋友,会不会捞小朋友或者要求见家 ...

怎么没有人回答我的问题呢?

不知该校是活动教学定是传统教学==係傳統教學,不過就會有好多活動,上堂既時候都係.

不知道功课多唔多呢?==一時一時啦,有時好多,有時唔多.多既時候主要係數量多,但要做既野唔多.一般都可以響一個鐘頭之內做晒.不過呢樣野當然係因人而異啦.

不知你们孩子在该校学习是否开心,喜欢上学呢?==仔仔就好開心,好鐘意返學.(除左佢好眼訓果時之外)

孩子做错事,老师一般会点样罚小朋友,会不会捞小朋友或者要求见家长呢?==我唔知會一般會點罰喎,不過老師都會鬧人架,至於會唔會見家長,我亦唔知,未試過.

请教大家一下,该校的兴趣班大约每项收费是几多钱呀?==樣樣都唔同既喎,例如學樂器,就大約10堂$1,650啦.

http://era-central.blogspot.com/

原帖由 Era 於 10-7-7 15:41 發表
不知该校是活动教学定是传统教学==係傳統教學,不過就會有好多活動,上堂既時候都係.

不知道功课多唔多呢?==一時一時啦,有時好多,有時唔多.多既時候主要係數量多,但要做既野唔多.一般都可以響一個鐘頭之內做晒.不過呢 ...

系传统教学,不过就会好多活动,上堂既时候都系

咁姐意思话,是半活动,半传统教学是不是呀?

好多谢您耐心,详细给我解答问题,祝您一家永远 幸福!
‹ 上一主題|下一主題