用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有小朋友學緊長笛入來傾下好嗎?
樓主: suprakin
go

有小朋友學緊長笛入來傾下好嗎? [複製鏈接]

我想問下..我囡囡又係5歲幾.. 佢想學長苖..但睇完你地咁講.應該要大少少先岩學喎.. 係嗎? 仲有.. 想問佢地使唔使學左琴先呢?? 我囡無學過任何樂器架. 唔識睇譜呢

原帖由 mshung 於 10-6-5 15:59 發表
彎管真係太貴啦...不如可能等多一年小朋友隻手大D先學啦~~

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 10-6-4 09:37 發表

C3322W

你囡囡幾大呀??...我都唔知佢叫唔叫夠氣呀?!...不過我覺得阿妹好似仲多氣過佢...阿妹吹clarinet架...我宜家都未有試過幫佢地伴奏,反而係佢兩姊妹有時會一齊合奏..ha..ha.. ...

我女13歲呀,6月頭學校考2個星期試,天天要溫習,還撞正星期六要去樂團試音,無時間準備, !

簽名被屏蔽

原帖由 ming2 於 10-6-14 13:33 發表

I see..I see...放鬆d啦...好多野都隨緣0既...唔洗咁緊張...
我囡呢兩個星期都係考試 (P1 and P2),不過我冇乜理佢地個溫習進度,佢話溫完咪溫完lor...d分係佢地0既..唔係我0既... ...

係呀!我也是這樣想, 唔得都冇所謂, 當吸收經驗la, 學業為重。我女常說她學音樂是興趣, 唔想考試

簽名被屏蔽

thx.等我遲d得閒去d琴行問下先

原帖由 ming2 於 10-6-14 12:49 發表

我大囡學長笛個時都係五歲七個月左右,佢都可以handle到,不過就要用彎咀...可以唔洗先學琴,直接學flute都得架..老師會教睇譜架啦..
‹ 上一主題|下一主題