用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山的媽咪入嚟交流下經驗呀!
樓主: Double_A
go

馬鞍山的媽咪入嚟交流下經驗呀! [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 karenkkl 於 10-6-2 17:19 發表
Hi, 我都係馬鞍山人, 仔仔係07年9月出世, 宜家讀緊康傑N班, 到9月會出九龍塘讀K1, 個人認為康傑真係一間好好既學校, 宜家真係有d唔捨得, 當初都有煩惱過讀康傑定出九龍塘讀 K1 (康傑近, 無學卷, 九龍塘出名, 有學卷, ...

我當初做哂校服買哂書俾個仔插班讀康傑.. 不過因為豬流感所以無返過學
想講, 康傑d書一d都唔淺, 英文readers同KM一樣, 再加外國英文課程連網上resource! 中文數學都唔會比KM淺, 以無學卷計, 佢收得算平, 區內算深架!

原帖由 karenkkl 於 10-6-2 17:19 發表
Hi, 我都係馬鞍山人, 仔仔係07年9月出世, 宜家讀緊康傑N班, 到9月會出九龍塘讀K1, 個人認為康傑真係一間好好既學校, 宜家真係有d唔捨得, 當初都有煩惱過讀康傑定出九龍塘讀 K1 (康傑近, 無學卷, 九龍塘出名, 有學卷, ...

哈, 上星期我同個仔去康傑做校服..佢要玩車唔捨得走.

不過康傑d老師同d書記真係好有禮貌, 又好耐性, 問咩都答得好詳細(長氣), kln tong名幼稚園(接線生)真係無得比, 又cool, 又悔氣, 問多句都唔係好想理...

我BB,係綠茵讀N班,12個月學費$32XX,但全包,無任何雜費....英文超GOOD,每日有20-25MINS普通話...我同BB都好鍾意呢間學校,&老師~~!!

原帖由 BrVicky 於 10-6-3 20:58 發表
我BB,係綠茵讀N班,12個月學費$32XX,但全包,無任何雜費....英文超GOOD,每日有20-25MINS普通話...我同BB都好鍾意呢間學校,&老師~~!!

你bb依家讀緊n班呀???? 我都報左, 8月開學, 但學費係$3560喎, 加左咁多既 ~~
http://hk.myblog.yahoo.com/baby-yiu

Sorry,打錯左都唔知添~~係$3465...K1先係$32XX,因為學校都未知教育局批幾$$....

原帖由 patajojo 於 10-6-4 17:50 發表

你bb依家讀緊n班呀???? 我都報左, 8月開學, 但學費係$3560喎, 加左咁多既 ~~

對不起呀!很久沒上baby kindgom了。請問面試其間,家長可以陪同小朋友嗎?

其他家長都可以分享其他幼稚園的面試嗎?謝謝大家的分享。

原帖由 tonymeg 於 10-5-26 15:08 發表
馬鞍山靈糧面試比較特別,分兩部份:首先一個老師睇你小朋友自己玩玩具,跟住就集體到音樂室聽主任講故事及唱遊,老師及校長觀察小朋友的反應及表現。所以都有一部份係靠運氣! ...
‹ 上一主題|下一主題