用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如何鋪路入讀男拔, 英華小學?
樓主: cysw312
go

如何鋪路入讀男拔, 英華小學? [複製鏈接]

剛剛路過﹐我非常支持你的睇法﹐點解學校收生要分關係及宗教﹐大部份好的學校﹐唔係基督教就天主教﹐對於我地只有一個細路﹐無宗教信仰﹐淨信自己的人就好唔公平。可唔可以告佢地宗教歧視。

原帖由 VKwan 於 10-5-4 11:49 發表
我一入黎就見你好慶咁樣喎。sorry,我冇意辣慶你,亦唔想同任何人爭辯。不過我覺得我有權有自己既睇法。

無錯,我覺得收生根本唔應該設有關係分/地區分等,我既觀念係教育既地方,應該選擇適合既學生而唔需附加任何附加條件,有 ...

Yes, 一睇就知flostangraphy係度講笑啦, how come people take it so seriously

Relax, relax.......

quote]原帖由 traeh 於 10-5-12 11:15 發表
一睇就知flostangraphy係度講笑啦,駛乜咁認真呢?不過安排小朋友嘅教育,真係好心煩的事,成日驚自己做得唔夠好,累咗小朋友,難免燥少少。笑下啦,香港人,尤其香港父母。 ... [/quote]

原帖由 Muffin 於 10-5-12 13:42 發表
剛剛路過﹐我非常支持你的睇法﹐點解學校收生要分關係及宗教﹐大部份好的學校﹐唔係基督教就天主教﹐對於我地只有一個細路﹐無宗教信仰﹐淨信自己的人就好唔公平。可唔可以告佢地宗教歧視。

...
Really Agree!!   Only Lucky Draw offers fair chance to everyone.  We all are taxes payer.

原帖由 surewinla 於 10-5-11 23:40 發表
[quote]原帖由 flostangraphy 於 10-5-11 16:36 發表
對不起lor.... 不用咁大火氣啦!!! 雖然你本身應該也是甚麼師奶大叔 (如果唔係你都唔會咁樣話人啦...好hur ...
relax relax......its obviously only a joke......we all are parents puting the best efforts on our kids...
‹ 上一主題|下一主題