用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 救恩學校
樓主: ivyscyip
go

救恩學校 [複製鏈接]

醒目開學勳章

我都係估啫, 不過直資私校收生方法, 係佢地自己決定, 即係救恩知道你有直資offer, 就放你在waiting list, 但例如聖類斯同真光就唔會。所以同時hold一直資一私小, 或兩間直資, 都未必唔得。

原帖由 thomasha 於 10-11-27 10:19 發表
如果咁樣係成立o既話,咁就唔可以去兩間直資或一直資一私小留位,但事實似乎並不係咁樣。

救恩o既取錄信只提及註冊自行同參加大抽獎o既處理方法,無講過註冊直資喎...
原帖由 traeh 於 10-11-27 11:25 發表
我都係估啫, 不過直資私校收生方法, 係佢地自己決定, 即係救恩知道你有直資offer, 就放你在waiting list, 但例如聖類斯同真光就唔會。所以同時hold一直資一私小, 或兩間直資, 都未必唔得。

...

我有直資offer所以打去問黃小姐, 佢話直資係有政府資助,註冊咗教育局會通知返救恩。

我問黃小姐點解救恩o既取錄信無提及, 佢話打漏咗。

呢樣野真係同我一直以黎o既理解有出入,多謝你o既分享,等我又知多d!
原帖由 tamzhuzhu 於 10-11-27 18:51 發表
我有直資offer所以打去問黃小姐, 佢話直資係有政府資助,註冊咗教育局會通知返救恩。

我問黃小姐點解救恩o既取錄信無提及, 佢話打漏咗。

回復 14# happyfu815 的帖子

可以分享下上年interview的經驗嗎
‹ 上一主題|下一主題