用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 點解音樂會門票咁貴?
go

點解音樂會門票咁貴? [複製鏈接]

囡囡被學校選中參加民生音樂會表演, 但門票貴到成演唱會咁, 令我十五十六.....
   0    0    0    0

租場同籌務經費la...
個人經驗, 買中價己可,
而且d位係斜ge, 實會睇到佢地表演.
遲d仲有通告話有DVD,
所以其實坐咩位都冇損失!!

咁請問訂$180定$120好呢? 如果訂$180唔知坐第幾行呢? 又話不設劃位, 咁到時入去點坐? 請解答, 謝謝啊!
原帖由 musnis 於 10-4-13 22:10 發表
租場同籌務經費la...
個人經驗, 買中價己可,
而且d位係斜ge, 實會睇到佢地表演.
遲d仲有通告話有DVD,
所以其實坐咩位都冇損失!!

其實我都考慮左好耐, 因為小朋友on stage 表演可能係幾分鐘, 咁貴的飛值唔值呢, 但諗深一層, 坐前d, 小朋友on stage 時就會睇到daddy & mummy, 會開心好多!

但我好懷疑小朋友在台上是否睇到家長, 因為表演時台下應該係關燈的, 加上我睇左荃灣大會堂音樂廳個floor plan, 成千幾個座位, 唔知$380的票係坐在哪一行喎? 會否好似演唱會咁, 頭廿行都係380? 咁小朋友就應該搵唔到我地了....以上是我估計的...有無家長可以講下經驗?

好似話係不切劃位賣飛, 即係e.g. 我地唔可以話要買$380的中間位咁, 要等民生安排坐邊, 我諗到時應該有坐位分架!

原帖由 np 於 10-4-13 23:49 發表
咁請問訂$180定$120好呢? 如果訂$180唔知坐第幾行呢? 又話不設劃位, 咁到時入去點坐? 請解答, 謝謝啊!

我知道不設劃位啊...就只係想知, 例如380係第一行至到第幾行咁...180又係第幾行開始...咁起碼知道離開個台幾遠嘛....有無人可以答我呢?

hi carsonethan
你小朋友表演乜野呀? 我囡囡會扮羊仔呀...哈哈...

hi np,

我只知係跳舞咋, 今晚再問下阿仔先.

我最後都係買$180 的飛, 因為我要買6張, 老爺話$380 X 6 = $2,280好浪費, 同埋坐前比阿仔睇到, 到時佢表演會分心.

係呢, 你囡囡讀邊班?  我個仔讀K.2G.

原帖由 np 於 10-4-15 12:10 發表
hi carsonethan
你小朋友表演乜野呀? 我囡囡會扮羊仔呀...哈哈...

我囡囡k1k...呢排成日跳畀我睇..
‹ 上一主題|下一主題