用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 心儀小學排位
go

心儀小學排位 [複製鏈接]

你們會最想小朋友入讀那間小學,大家一齊排吓位。
1)將軍澳播道書院
2)調景嶺優才
3)慈雲山基督教優質音樂小學(簡稱音小)
4)柴灣港大同學會
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

我女讀緊4
上年細仔考小一, 分別考左1同4, 2唔係我杯茶, 3無考慮因為就住細仔資質同性格, 我想佢入間無條件鍚佢既學校, 接受到差異既, 請唔好誤會, 我唔係話2,3做唔到, 只係比較肯定1,4會做到
你心目中有咩criteria先?
原帖由 beautyyk 於 10-4-11 06:15 PM 發表
1)將軍澳播道書院
2)調景嶺優才
4)柴灣港大同學會

我個仔今年都好似妳咁,只報這兩間,不過兩間都係衰咗

原帖由 Charlotte_mom 於 10-4-11 20:40 發表
我女讀緊4
上年細仔考小一, 分別考左1同4, 2唔係我杯茶, 3無考慮因為就住細仔資質同性格, 我想佢入間無條件鍚佢既學校, 接受到差異既, 請唔好誤會, 我唔係話2,3做唔到, 只係比較肯定1,4會做到
你心目中有咩criteria ...

醒目開學勳章 王國長老

我仔播道都衰左 (即係黎黎去去得一間收)
原帖由 doleeme 於 10-4-12 01:29 PM 發表
我個仔今年都好似妳咁,只報這兩間,不過兩間都係衰咗

It depends on your kid's character. A school suitable for kid A may not suitable for kid B.
My son applied 1, & 2.
4 too far away.

原帖由 beautyyk 於 10-4-11 18:15 發表
1)將軍澳播道書院
2)調景嶺優才
4)柴灣港大同學會

‹ 上一主題|下一主題