用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南 2010 N1 ~ waiting list 的小朋友
go

九龍塘迦南 2010 N1 ~ waiting list 的小朋友 [複製鏈接]

請問有無媽咪知道, 如果係waiting list嘅小朋友, 如果有位嘅話, 迦南會幾時寄信比我們咖?

TKS
   0    0    0    0

the next round registration is around mid of May.

即是我要過咗5月中, 先可以打去迦南CHECK, 對嗎?

My son has PM class offer but I will give up it.

PM都好啦! 我嗰個想IN都冇機會....
我估因為係細B囉!

迦南係Kln Tong o甘多kinders中最早有offer及交留位費,我諗好多家長同我一樣用來back up,所以黎近會有好多人give up個位。

24/4要註冊喇, 都仲諗緊要唔要個offer好... 哎...

原帖由 wendycyp 於 10-4-13 12:16 發表
24/4要註冊喇, 都仲諗緊要唔要個offer好... 哎...

你有乜offer先,Kln Tong迦南校舍好,老師都好好人既

我個仔都唔係好多offer, 之前有兩間, 最終只在迦南留咗位.  迦南係am class, 另外維記最近都收咗讀am, 不過只返3日.  屋企人都鍾意維記多d, 不過我就唔多鍾意只返3日, 而且派咗去我2nd choice嘅分校.  所以仲掙扎緊!

係呀, 面試當日我都已經幾鍾意迦南個校舍, in我個仔果2個老師都好好人, 我個仔仲o係操場玩到唔想走咁滯, 哈哈!

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-13 13:59 發表

你有乜offer先,Kln Tong迦南校舍好,老師都好好人既

原帖由 wendycyp 於 10-4-13 14:46 發表
我個仔都唔係好多offer, 之前有兩間, 最終只在迦南留咗位.  迦南係am class, 另外維記最近都收咗讀am, 不過只返3日.  屋企人都鍾意維記多d, 不過我就唔多鍾意只返3日, 而且派咗去我2nd choice嘅分校.  所以仲掙扎緊! ...

你係咪派左去君匯既Vic呀?Homantin今年好少位好難爭。

迦南課程走傳统,Vic走IB, lanuage又好,我諗我會從呢方面去揀

係呀, 你都有報嗎?  你已經決定咗讀邊間嗎?

我都知兩間學校嘅分別, 我哋都prefer維記多d, 不過始終覺得返3日唔係咁好, 同埋學校比較遠... 我奶奶就話返3日當係俾小朋友容易d適應校園生活喎!  anyway, 多謝你嘅意見呀!

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-13 15:53 發表

你係咪派左去君匯既Vic呀?Homantin今年好少位好難爭。

迦南課程走傳统,Vic走IB, lanuage又好,我諗我會從呢方面去揀

原帖由 wendycyp 於 10-4-13 16:07 發表
係呀, 你都有報嗎?  你已經決定咗讀邊間嗎?

我都知兩間學校嘅分別, 我哋都prefer維記多d, 不過始終覺得返3日唔係咁好, 同埋學校比較遠... 我奶奶就話返3日當係俾小朋友容易d適應校園生活喎!  anyway, 多謝你嘅意見 ...

我Homantin收1、3、5。因為Keenmind都收,所以我已give up迦南。我都未知點揀,但已登記Vic先。

你個小朋友好叻喎, km都收... 我個仔只得waiting.

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-13 16:14 發表

我Homantin收1、3、5。因為Keenmind都收,所以我已give up迦南。我都未知點揀,但已登記Vic先。

Deleted Deleted

the school hasn't called for interview yet.... my girl born on Aug 2008.. anyone on the same month already got interviewed ???
‹ 上一主題|下一主題