用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 對學之園十分失望
樓主: hehe1018
go

對學之園十分失望 [複製鏈接]

11月會再in,不過好像係in K1,我都會in,因為真的近屋企

我都係呀,我阿B係0811,同你一樣收到信話唔in波,我頂

可能in左係我們開心d,我相信佢咁安排,即是唔收細仔

原帖由 applehoney 於 10-3-15 00:41 發表
我個人覺得唔係小朋友年紀問題,是學之園學校政策有問題!!! 完全前言不對後語!!!今日可以這樣做明天卻有另一個講法,我好懷疑西九龍--學之園校長的領導力和學校政策,如果連interview都無一個絕對準則,甘佢對教師和教育 ...

回覆 28# hehe1018 的文章

我都好不滿青衣個位李老師。十萬嗰不滿!我個仔係佢BB班舊生,想幫我嘅BB問吓今年收生情况,一直由1月尾等佢覆電話,佢都經門口位小說遲些覆。到而家都未覆。
不過D咁嘅老師,令我好失望。我寧願不考呢間學校,費事以為要靠佢。
其實我地以前班媽咪都不喜歡佢,佢好偏心,鐘意男仔,每日會攬住佢鐘意嗰位男同學錫錫。試過將其中一個學生的外套手袖打結,因為小朋友兩隻手縮入衣袖內,佢話要教訓佢。有些媽咪(不只一個)嘅 小朋 被她泠落呢間叫做區內不錯嘅學校,但想深一層,無謂再忍佢,寧願坐校車去九龍塘!

原帖由 BeeBee11 於 10-3-29 00:33 發表
我都好不滿青衣個位李老師。十萬嗰不滿!我個仔係佢BB班舊生,想幫我嘅BB問吓今年收生情况,一直由1月尾等佢覆電話,佢都經門口位小說遲些覆。到而家都未覆。
不過D咁嘅老師,令我好失望。我寧願不考呢間學校,費事以為要靠佢。
...

九龍塘咪一樣,家長對呢d嘢敢努不敢言,怕自己個小朋友N1后冇得升K1,又幾唔like都走去做義工

原帖由 brrbaby2007 於 10-3-29 09:49 發表

九龍塘咪一樣,家長對呢d嘢敢努不敢言,怕自己個小朋友N1后冇得升K1,又幾唔like都走去做義工

HAHA.....有D仲大住個肚....真係辛苦!

原帖由 cacanov06 於 10-3-29 10:12 發表

HAHA.....有D仲大住個肚....真係辛苦!

佢唔揾C6出手 or 夫妻檔

今日收到LH將軍澳分校通知, 細B會9月interview. 各位報咗呢間分校嘅細B家長唔洗灰心住, 佢地今年開8班pn (上下午各4班), 4班K1(上下午各2班). 我估佢地開學應該有位剩.

原帖由 tantanmama 於 10-3-29 16:02 發表
今日收到LH將軍澳分校通知, 細B會9月interview. 各位報咗呢間分校嘅細B家長唔洗灰心住, 佢地今年開8班pn (上下午各4班), 4班K1(上下午各2班). 我估佢地開學應該有位剩. ...

嘩, 有咁多位, 真係機會大好多!  可惜我唔係住係個頭呀!

點解我無信既?要9月至int.?有排擔心. 到時唔收有咩好讀呀?

原帖由 tantanmama 於 10-3-29 16:02 發表
今日收到LH將軍澳分校通知, 細B會9月interview. 各位報咗呢間分校嘅細B家長唔洗灰心住, 佢地今年開8班pn (上下午各4班), 4班K1(上下午各2班). 我估佢地開學應該有位剩.

原帖由 calbee6 於 10-3-29 22:50 發表
點解我無信既?要9月至int.?有排擔心. 到時唔收有咩好讀呀?

係電話通知. 話會in之前兩個禮拜再出信. 個staff都好nice嘅, 我問咗好多問題, 佢都好有耐心答我, 唔係趕住收線果隻.

既然tko有得再in,咁唔知青衣會點呢

我囝囝是0809, 我唔明點解LH唔好似其他學校咁,一早通知我哋D細仔媽咪唔會安排INTERVIEW,我等了LH的INTERVIEW足足半年,依家先至同我講話冇,點解要給個假希望我哋呢?  太過份了,我對LH感到好失望,失望他們安排不妥善,更加失望他們不重視我們的細仔。
其實我囝囝一早已有OFFER,雖然是一間普通幼稚園,但我有被重視的感覺,我只希望我的小朋友開開心心地上學,不被別人分類。

I have enrolled my daughter in TKO. the interview will hold on 17th April.  I never think of the toughness if we take the interview for nursery class.
I thought it is quite easy to get in, aiya.....what's the world!!  
What will they ask for this interview? Let me prepare it before go.
However, my daughter is still cannot speak probably. is it a problem?

各位媽媽,我都好明白你哋嘅心情!但係有好多幼稚園都係先收大仔,我嗰女k1interview九龍塘嘅幼稚時,佢都末interview,但我朋友啲仔女响平日已經interview咗,仲要收埋信話收佢哋,但係我個已經係中女嚟!所以你哋真的要有心理準備!如果小朋友係細仔的話,可以出年做大仔,等大小肌肉發展末完全發展好,將來對佢學習好好多.我覺得8-10月出世仲慘,競争又大,又唔可以下一年做大仔!各位mama加油呀
今年真係好多人apply學之園,所以到最後改變interview嘅形式,因為住年都好似唔係咁,同埋今年得2班PN班!
龜媽媽
‹ 上一主題|下一主題