用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請指教: 香港島華仁小學招插班生嗎?
go

請指教: 香港島華仁小學招插班生嗎? [複製鏈接]

請各位媽咪/爸爸指教一下:

請問各位知唔知道華仁小學招唔招插班生的, 官网無資料顯示, 想替兒子插二年班及三年班.

感謝!
   0    0    0    0

冇招插班架,佢地班班都收爆洒,有 d 40人、41 一班.
如你仔仔成績好,不妨寄封信比校長試下.
他們要求一般平均分85以上,你想插入最好90分以上加dd獎.

原帖由 毅媽咪 於 10-3-1 08:56 發表

請問各位知唔知道華仁小學招唔招插班生的, 官网無資料顯示, 想替兒子插二年班及三年班.

感謝!
無知是福

原帖由 brian61950 於 10-3-1 13:55 發表
冇招插班架,佢地班班都收爆洒,有 d 40人、41 一班.
如你仔仔成績好,不妨寄封信比校長試下.
他們要求一般平均分85以上,你想插入最好90分以上加dd獎.

感謝你的回答!
另,
  • 以你所知每年會否有新生加入呢?
  • 華小又是否跟華中結了龍?

1.轉走去男拔年年都有(之前阿沈神童讀讀下2年班走去讀大學添啦),插入真係唔知.
2.係就係接龍,但只收成績前一半,其他的和外校一樣.

原帖由 毅媽咪 於 10-3-1 15:32 發表

感謝你的回答!
另,
以你所知每年會否有新生加入呢?華小又是否跟華中結了龍?
無知是福

我覺得都會有機會收插班生, 因有讀得好會轉其他學校, 或者讀唔上有人退學, 只要係小朋友keep住好成績, 今年唔得, 咪等出年囉.

原帖由 毅媽咪 於 10-3-1 08:56 發表

感謝!

請問華小有校巴到九龍區(西九嗎)?

their school bus tel 25778137, you may ask them.

原帖由 毅媽咪 於 10-3-2 12:19 發表
請問華小有校巴到九龍區(西九嗎)?
無知是福
‹ 上一主題|下一主題