用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南2010 n1朋友仔
樓主: kb7724
go

金巴倫道迦南2010 n1朋友仔 [複製鏈接]

8月6日開學喇, 想問吓有咩要預備呀?

想問下8月適應班洗唔洗著校服呀?  唔該哂!

要著,跟返星期一、五運動服,星期二至四校服日日都著圍裙仔

因為之前做校服時間要返工, 只係lunch攝時間去買左圍裙比阿女, 所以暫時先著自己衫加圍裙頂住2個星期先.....

原帖由 deen 於 10-8-2 16:48 發表
要著,跟返星期一、五運動服,星期二至四校服日日都著圍裙仔

Name      Gender   Born
HLui         F           Feb 08   AM 葵涌  (A/Green)
YNg          F          Jan 08    AM 奧運  (A /Green)
Caron       M          Jun  08  AM  葵涌
Mona        F           Feb08   AM  九龍城
Mike         M          Aug 08  AM  葵涌 (Purple)
TingH       F           Jan 08   AM
eshiro       F           Aug 08  AM  何文田
Louis        M           Jan 08   AM  觀塘
jovy          M          July 08  PM  元朗
Kristy        F          May 08  AM  何文田( B/ yellow)
CHINCHIN F          Apr 08   PM  彩虹
Alistair      M          Apr 08   PM 油麻地 (C 香蕉)
TYiu          M          Apr 08   PM 九龍灣
Alex         M         May 08   PM 鑽石山(D班芒果組)
Cyrus       M         June 08 AM 鑽石山
Gloriahung  F        Sep 08 PM  慈雲山(芒果組)
Toni          F          Apr08    PM  荃灣
Naxos      M          Jan 08   PM 將軍澳
Toby        M          Jul  08    PM 觀塘  (D  楊桃)
Pak Long  M          Jul o8    PM 鑽石山(啤梨)

請問8月適應班係咪日日都帶 '奇趣袋' ?

原帖由 mrsfull 於 10-8-3 07:55 發表
請問8月適應班係咪日日都帶 '奇趣袋' ?

據說奇趣袋係生日會先帶架喎!
我都唔知...
應該日日返學帶書包吧!

HLui         F           Feb 08   AM 葵涌  (A/Green)
YNg          F          Jan 08    AM 奧運  (A /Green)
Caron       M          Jun  08  AM  葵涌
Mona        F           Feb08   AM  九龍城
Mike         M          Aug 08  AM  葵涌 (Purple)
TingH       F           Jan 08   AM
eshiro       F           Aug 08  AM  何文田
Louis        M           Jan 08   AM  觀塘
jovy          M          July 08  PM  元朗
Kristy        F          May 08  AM  何文田( B/ yellow)
CHINCHIN F          Apr 08   PM  彩虹
Alistair      M          Apr 08   PM 油麻地 (C 香蕉)
TYiu          M          Apr 08   PM 九龍灣
Alex         M         May 08   PM 鑽石山(D班芒果組)
Cyrus       M         June 08 AM 鑽石山(A/銀組)
Gloriahung  F        Sep 08 PM  慈雲山(芒果組)
Toni          F          Apr08    PM  荃灣
Naxos      M          Jan 08   PM 將軍澳
Toby        M          Jul  08    PM 觀塘  (D  楊桃)
Pak Long  M          Jul o8    PM 鑽石山(啤梨)

我想問下各位的子女是否已戒片?
我的兒子平日無著片,不過唔一定識叫要尿尿,只係我定時同佢去,咁就基本上唔會濕,但係返學點呢?同佢著返片?還是有人會帶佢地去噓噓架?
有無媽咪知道?

哦, 你9月先返, 搭mtr! 我上星期試校服時順便試巴士路線, 結果由出門口開始計至到踏入學校門口需時1小時15分鐘 (仲要當唔使等車, 萬一要等巴士, 分分鐘1.45hrs), 真慘~
唔知由學校行去太子mtr要幾耐呢? 會唔會同行去kln tong mtr差唔多?

原帖由 小燕子媽媽 於 10-7-13 13:43 發表
我亞囝8月出世, 所以延到9月才返半個月適應班. 上半個月, 亞囝只返一個鐘及兩個鐘, 所以打算坐37巴士到旺角警署, 再轉taxi ($18不用跳), 放學唔趕時間, 可以行返去太子mtr, 坐港鐵回家, 亞囝平日返cannan playgroup, ...

原帖由 deen 於 10-8-3 15:00 發表
我想問下各位的子女是否已戒片?
我的兒子平日無著片,不過唔一定識叫要尿尿,只係我定時同佢去,咁就基本上唔會濕,但係返學點呢?同佢著返片?還是有人會帶佢地去噓噓架?
有無媽咪知道? ...

deen,
我個仔都未介片的, 我問過學校, 他叫我放定學習褲在書包, 話會有人定時定候帶他們去廁所喎

Caron       M          Jun  08  AM  葵涌 (A / Red)
Cyrus       M         June 08 AM 鑽石山(A/銀組)

另我打左去學校問今個星期五著運動衫及帶黃色的小袋及2條毛巾

原帖由 kb7724 於 10-8-3 15:49 發表
哦, 你9月先返, 搭mtr! 我上星期試校服時順便試巴士路線, 結果由出門口開始計至到踏入學校門口需時1小時15分鐘 (仲要當唔使等車, 萬一要等巴士, 分分鐘1.45hrs), 真慘~
唔知由學校行去太子mtr要幾耐呢? 會唔會同行 ...

學校行去太子mtr好遠的, 我估大概要20分鐘或以上呀

我試過, 係相差無幾架, 20-25分鍾, 最慘仲要曬餐懵!

大家好呀, 小B係草莓組下午班呀, 各位多多指教!

原帖由 kb7724 於 10-8-3 15:49 發表
唔知由學校行去太子mtr要幾耐呢? 會唔會同行 ...

原帖由 giant_japan 於 10-8-3 15:51 發表
另我打左去學校問今個星期五著運動衫及帶黃色的小袋及2條毛巾

我都打過去學校問8月6號第一日要帶乜,但聽電話個職員話帶書包嘅??! 入面擺2條手巾仔,學習褲,外套同後備衫褲喎

我啱啱打去學校問咗, 8月6號第一日要著運動衫+白色波鞋+圍裙+書包+手巾仔+學習褲+外套+後備衫褲(可以不帶,因為可陪).

seminor 嗰日校長話帶奇趣袋就得.....

原帖由 deen 於 10-8-3 14:57 發表

據說奇趣袋係生日會先帶架喎!
我都唔知...
應該日日返學帶書包吧!

咁究竟帶咩袋呀~~

回覆 1# giant_japan 的文章

應該係帶書包. 奇趣袋係生日會先帶架
‹ 上一主題|下一主題