用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南2010 n1朋友仔
go

金巴倫道迦南2010 n1朋友仔

請問有無媽咪已經決定今年n1比bb讀金巴倫道迦南架? 我沉日收到信學校收仔仔讀am class, 唔知有無bk同學仔呢

hello! 我都係am class, 因為我大仔之前都係到讀, 如果你有咩問題, 歡迎你問我, 我希望可以幫到你....

HELLO! 我仔仔係pm架! 您地住邊區呀, 會唔會搭校車呀? 我會讀的

天天2010, 你好!
bvei, 你好呀!! 可能會同你同班喎~
你住邊區架? 我住葵涌區架, 唔知搭校車要幾點落樓呢?
原帖由 bvei 於 10-2-5 15:05 發表
hello! 我都係am class, 因為我大仔之前都係到讀, 如果你有咩問題, 歡迎你問我, 我希望可以幫到你....

bvei: 您好, 我囡囡都被收左上午班,我想問一下你學校的情況同N 班的課程

我阿b都係收佐am class.....

kb7724: 我住荃灣區

原帖由 kb7724 於 10-2-5 16:21 發表
天天2010, 你好!
bvei, 你好呀!! 可能會同你同班喎~
你住邊區架? 我住葵涌區架, 唔知搭校車要幾點落樓呢?

我bb收左PM class,但係我其實想讀上午多d...
都唔知點好

原帖由 bvei 於 10-2-5 03:05 PM 發表

我囡囡都係 AM CLASS, 你知否讀完K3所升的小學會有邊幾間?

hoyinghar,
eggegg08, cytkat, 你地住邊區架?
原帖由 hoyinghar 於 10-2-5 16:30 發表
kb7724: 我住荃灣區

九龍城......

我住: 九龍城附近, 我會自己渣車送呀仔返...

唔好意思, 我又唔係好清楚, 因為我大仔讀完n後, 就去左另一間讀k1...

原帖由 CYTKAT 於 10-2-5 16:33 發表

我囡囡都係 AM CLASS, 你知否讀完K3所升的小學會有邊幾間?

原帖由 kb7724 於 10-2-5 14:50 發表
請問有無媽咪已經決定今年n1比bb讀金巴倫道迦南架? 我沉日收到信學校收仔仔讀am class, 唔知有無bk同學仔呢

翁B真叻叻,收咗am class,弢弢pm class,唔知有冇機會轉am呢!!

bevi,

有d嘢想請教你,請問係咪 2月4日收唔到信, 即係唔收我bb喇?

tks

原帖由 bvei 於 10-2-5 15:05 發表

bvei
想問下如果8月返學仲未介到片, 學校會唔會幫忙? 如有點幫? 此外, 上午班同下午班先生同課程係咪一樣? 有無話上午班係叻d咁? 同星期六要唔要返學? 校車可唔可以只坐放學個程? n1有無功課要做? 謝謝

我個仔都收左讀pm class (我地本身都係選 pm),不過,吾會註冊啦!!

我囝囝都入到am class!

My boy was admitted to AM class.  Not yet known will be register or not.  My concern is their English and Putonghua curriculum heard to be weaker than others.  Am I right?

如果未介到片, 學校會幫忙的.唔洗擔心.
老師會帶小朋友去toilet, change 尿片褲 for the kids; later when they think it's the time they'll take off their pull-ups when in school, so that they just wear under + trousers (so you need to put a spare under and spare trousers in the schoolbag in case they get wet)
上午班同下午班先生同課程係咪一樣 <--- I haven't asked about this but I think it's the same.
上午班係叻d??? I don't think so.
星期六要唔要返學 <--- No
校車可唔可以只坐放學個程 <--- have to discuss with 校車叔叔
n1有無功課要做 <--- No

原帖由 giant_japan 於 10-2-6 12:23 發表
bvei
想問下如果8月返學仲未介到片, 學校會唔會幫忙? 如有點幫? 此外, 上午班同下午班先生同課程係咪一樣? 有無話上午班係叻d咁? 同星期六要唔要返學? 校車可唔可以只坐放學個程? n1有無功課要做? 謝謝 ...