用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南2010 n1朋友仔
樓主: kb7724
go

金巴倫道迦南2010 n1朋友仔 [複製鏈接]

anyone can post  照片  of  N班 書包???

Because I didn't go to pickup the things on the 29th, so I don't have 書包 for BB girl ar....  now, need to borrow old one from her elder brother... thanks!

Thanks!!

今日老師更正呢個月係帶奇趣袋就可以了

想問下你地小朋友返左第一日覺得如何? 同想問知唔知著藍色同紅色衫的老師有何分別? 係咪2位同係班主任定點?

我諗BLUE衫果位係正, 紅衫果位係副, 因為我大仔之前讀果時, 到家長日或有咩事, 都係BLUE衫果位負責的...

原帖由 giant_japan 於 10-8-7 14:25 發表
想問下你地小朋友返左第一日覺得如何? 同想問知唔知著藍色同紅色衫的老師有何分別? 係咪2位同係班主任定點?

原帖由 giant_japan 於 10-8-7 14:25 發表

根據當日gei情序, 藍衫應該係正班主任, 紅衫係副, 因為主力都係藍衫present.....
第一日返學比我gei感覺良好, 1個鐘好快過, 不過阿女初初入去都有喊2野...可能佢以為我會走, 跟住知我會一齊入去後就即刻收聲....
星期一會等爸爸試下同佢上堂...

原帖由 2ndsister 於 10-8-7 16:55 發表
我諗BLUE衫果位係正, 紅衫果位係副, 因為我大仔之前讀果時, 到家長日或有咩事, 都係BLUE衫果位負責的...

阿囡嗰班係紅衫係班主任,因為佢打比我的時候自稱係班主任,叫我有咩可以搵佢架!

我亞仔果班個班主任都係著紅色 ... 其他兩個都係呢個tone不過淺色d.  班主任都稱呼其他為幫手的老師.

Name      Gender   Born
HLui         F           Feb 08   AM 葵涌  (A/Green)
YNg          F          Jan 08    AM 奧運  (A /Green)
Caron       M          Jun  08  AM  葵涌 (A / Red)
Mona        F           Feb08   AM  九龍城
Mike         M          Aug 08  AM  葵涌 (Purple)
TingH       F           Jan 08   AM
eshiro       F           Aug 08  AM  何文田 (Purple)
Louis        M           Jan 08   AM  觀塘
jovy          M          July 08  PM  元朗
Kristy        F          May 08  AM  何文田( B/ yellow)
CHINCHIN F          Apr 08   PM  彩虹
Alistair      M          Apr 08   PM 油麻地 (C 香蕉)
TYiu          M          Apr 08   PM 九龍灣
Alex         M         May 08   PM 鑽石山(D班芒果組)
Cyrus       M         June 08 AM 鑽石山(A/銀組)
Gloriahung  F        Sep 08 PM  慈雲山(芒果組)
Toni          F          Apr08    PM  荃灣
Naxos      M          Jan 08   PM 將軍澳
Toby        M          Jul  08    PM 觀塘  (D  楊桃)
Pak Long  M          Jul o8    PM 鑽石山(啤梨)

SORRY, 好耐沒有看BK.
我平時搭37號巴士, 在旺角警署落車, 然後坐的士, AROUND 45MINS內 (連等車)

37號巴士站在葵盛東落山,仁立小學對面

亞囝返學適應嗎?

原帖由 kb7724 於 10-8-3 15:49 發表
哦, 你9月先返, 搭mtr! 我上星期試校服時順便試巴士路線, 結果由出門口開始計至到踏入學校門口需時1小時15分鐘 (仲要當唔使等車, 萬一要等巴士, 分分鐘1.45hrs), 真慘~
唔知由學校行去太子mtr要幾耐呢? 會唔會同行 ...

HLui         F           Feb 08   AM 葵涌  (A/Green)
YNg          F          Jan 08    AM 奧運  (A /Green)
Caron       M          Jun  08  AM  葵涌 (A / Red)
Mona        F           Feb08   AM  九龍城
Mike         M          Aug 08  AM  葵涌 (Purple)
TingH       F           Jan 08   AM
eshiro       F           Aug 08  AM  何文田 (Purple)
Louis        M           Jan 08   AM  觀塘 (Orange)
jovy          M          July 08  PM  元朗
Kristy        F          May 08  AM  何文田( B/ yellow)
CHINCHIN F          Apr 08   PM  彩虹
Alistair      M          Apr 08   PM 油麻地 (C 香蕉)
TYiu          M          Apr 08   PM 九龍灣
Alex         M         May 08   PM 鑽石山(D班芒果組)
Cyrus       M         June 08 AM 鑽石山(A/銀組)
Gloriahung  F        Sep 08 PM  慈雲山(芒果組)
Toni          F          Apr08    PM  荃灣
Naxos      M          Jan 08   PM 將軍澳
Toby        M          Jul  08    PM 觀塘  (D  楊桃)
Pak Long  M          Jul o8    PM 鑽石山(啤梨)

原帖由 JOESPHINE 於 10-8-11 14:11 發表
Mona        F      ...

Toni          F          Apr08    PM  荃灣 (C / 香蕉組)

我都報到先:loveliness:
Louis        M           Jan 08   AM  觀塘 (Orange)
Toni          F          Apr08    PM  荃灣 (C / 香蕉組)
Caspar     M          Oct 08   PM  荃灣上車(提子組)

原帖由 ToniHoFans 於 10-8-12 10:17 發表

終於見到有香蕉組啦!

我都剛剛學識搭33m響美孚轉42 or 40 號, 咁我就唔使行25分鐘去葵興工廠區果邊搭bus喇~咁行法真係好鬼熱架~
我阿仔仲係響我地走既時間勁扭, 不過老師話佢扭一陣就無事~
唔知下星期上校巴點算~
你地係唔係23號開始搭校巴?

原帖由 小燕子媽媽 於 10-8-10 18:42 發表
SORRY, 好耐沒有看BK.
我平時搭37號巴士, 在旺角警署落車, 然後坐的士, AROUND 45MINS內 (連等車)

37號巴士站在葵盛東落山,仁立小學對面

亞囝返學適應嗎?

...

係...但個校車姑娘仲未final cfm我上車位置...我條線應該去埋青衣嗰邊....我呢幾日係學校都有留意校巴落車情況, 發覺落車後都有好多先生帶d小朋友入課室, 咁都okay...

你仔仔呢個星期返學ok嗎....佢讀邊班ga?我阿女係綠組, d同學仔暫時見男多女少, 唔知係咪多數女仔去晒B組呢....

原帖由 kb7724 於 10-8-14 12:40 發表
我都剛剛學識搭33m響美孚轉42 or 40 號, 咁我就唔使行25分鐘去葵興工廠區果邊搭bus喇~咁行法真係好鬼熱架~
唔知下星期上校巴點算~
你地係唔係23號開始搭校 ...

hi ,
我想幫仔仔報出年2011 n1,想問下你可以比d資料嗎?thx!
半日有國際班?幾$?interview會問d咩?
謝謝!!

原帖由 bvei 於 10-2-5 15:05 發表
hello! 我都係am class, 因為我大仔之前都係到讀, 如果你有咩問題, 歡迎你問我, 我希望可以幫到你....

我亞囝要9月16日才上校車, 你是否在天后廟對面上車, 會否8月23日開始坐, 如果是, 我都帶亞囝落黎看看, 等他有心理準備, 佢成日9:00am先起床, 都要tune下生理時鐘

原帖由 kb7724 於 10-8-14 12:40 發表
唔知下星期上校巴點算~
你地係唔係23號開始搭校 ...

請看看他們的網, 今日開始報名.
他們沒有國際班, 但有net及普通話班
今年學費$2700 x11個月
interview問姓名, 考配顏色, 拼圖﹑指器官﹑給東西俾媽媽, 看看小朋友有沒有禮貌

http://www.cannan.edu.hk/

原帖由 iamvenus 於 10-8-15 00:58 發表
hi ,
我想幫仔仔報出年2011 n1,想問下你可以比d資料嗎?thx!
半日有國際班?幾$?interview會問d咩?
謝謝!!

hi 小燕子媽媽,
thx !
今日睇咗la,我個b係12月出世未可以報名住,12月15日先再在網站通知.
想問下你知5知係5係細b冇乜機會呢?thx!

原帖由 小燕子媽媽 於 10-8-16 13:42 發表
interview問姓名, 考配顏色, 拼圖﹑指器官﹑給東西俾媽媽, 看看小朋友有沒有禮貌

...

仲有ar...net及普通話班有咩分別&特別?又自已揀or學校編排?thx

原帖由 小燕子媽媽 於 10-8-16 13:42 發表

...
‹ 上一主題|下一主題