用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 九龍塘金巴倫道迦南
樓主: EggEgg08
go

九龍塘金巴倫道迦南 [複製鏈接]

迦南真係俾我預期好!
當年大囡N班讀過HKPS, 但細囡考唔到有少少失望, 但原來塞翁失馬, 焉知非福! 我覺得迦南N班比HKPS還要好! 老師好nice, 環境又大又整潔, 課程又完善, 最欣賞佢間中派d訓練小肌肉玩具俾小朋友返屋企練習, 係好好呀!
不過細囡K1會轉Kenville, 因為小一佢會跟家姐讀Marymount, 所以想佢入間程度深少少幼稚園, 將來上小學容易d pick up.......
真係好唔捨得迦南! 迦南真係一間好學校!

原帖由 leejoannelee 於 10-2-11 14:59 發表
hi,

我大仔係K2, 細仔由playgroup到依家綠組都讀得好開心,
細仔有第二間收咗我最後都放棄, 因為佢真係好鍾意迦南,
我又唔覺D姐姐唔好喎, 我重好LIKE佢地,
個個都笑容滿面有禮貌, 重個個都記得我大仔細仔叫乜名添 ...

hi leejoannelee

你好, 我個小朋友今年九月插班迦南讀K3, 因為佢現在的幼稚園程度太淺, 恐怕銜接唔到小學, 所以才轉迦南
我想知道番迦南K2要識得寫同埋認D乜野中文同英文字, 數學教到D乜, 希望呢個暑假同佢操一操, 等佢可以順利過渡
請問你可唔可以借D工作紙或者每週學習進度表俾我影印, 或者幫我影印一份, 我俾番錢你
救下你幫我

我仔仔 今年9月就讀pn下午班,睇完你地d post,真係好開心有間咁好既學校收左,不過同你地一樣,都係因為小一問題,所以如果k1有更好都想轉,不過而家仔仔返緊playgroup已經好開心,如果佢讀左n之後唔想轉,我都會跟返佢意願,睇左你地既經驗,好似好多讀完cannan pn既小朋友,都可以考到好多好好既學校,咁係唔係証明cannan個基礎打得好??
http://hk.myblog.yahoo.com/mags307/

想問下各位,PN interview 大致內容in 什麼?囡囡現在15個月但仲未識講嘢!之前in咗兩間都唔得,有點擔心!

砌 3 塊 puzzle, 認顏色, 指眼耳口鼻, 講自己名, 或叫爸媽, 或至少要發音.

回覆 5# cherriemama 的文章

Absoulutely agree with you--"迦南真係一間好學校!".

My elder daughter studied in this Cannan when she was in PN. She learnt more practical things at school. I had applied three kindergartens for her K1 study afterwards, St. Catherine's, Kenville and York and got all 3 offers. Finally, I took St. Cat and now is a K3 student. She loves her school life very much.  We are now fighting for the P1 interviews.

I will have an PN interview with my little son this Saturday.  I will let him follow my daughter's path.
‹ 上一主題|下一主題