用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大坑真光 迦南 聖大 請問點揀好 ? 麻煩晒 !!! ...
go

大坑真光 迦南 聖大 請問點揀好 ? 麻煩晒 !!! [複製鏈接]

各位bk媽咪你好,

我個仔係0710細仔,成功考入左大坑真光(am)和 聖瑪加利大(am)。
不過,本人細仔現在讀緊的幼兒園九龍塘迦南,老師十分有愛心,佢地呢2日要我地決定留位與否(要交留位費)。

聽講九龍塘迦南水平夠高,但大坑真光有半條龍(因為我個係仔),聖大升小好似幾好。

問題係,我究竟應該點揀呢? (撇開居住地區因素,因為我可以為佢搬家)
多謝晒 !
   0    0    0    0

引用:各位bk媽咪你好,我個仔係0710細仔,成功考

原帖由 fifi_chan 於 10-02-02 發表
各位bk媽咪你好,

我個仔係0710細仔,成功考入左大坑真光(am)和 聖瑪加利大(am)。
想問你當年最後點選?

回覆:大坑真光 迦南 聖大 請問點揀好

我係大坑真光讀 K1-k3. 直上小學, 中學覺得真光唔夠叻, 自己決定去考半山名女校,入左。 我覺得真係好好好好的學校。校完大,活動多,年年都有參加校際比賽,回憶多。自小學習聖經故事, 培養品德。even 我見到我係真光一路讀上去中學畢業的朋友,其實個個都好有性格,自信,多才多藝,在大公司做。 真光出來係有樣睇。一定會選擇真光。

‹ 上一主題|下一主題