用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 KV學生有細BB嗎?
樓主: kaboBB
go

KV學生有細BB嗎? [複製鏈接]

siusiusu,

指教就唔敢,得閒多d交流啦!!

原帖由 siusiusu 於 10-1-20 17:29 發表
chingchinb.ma,

我囡唔係叻(天外有天),只係好運--->你真謙~得閒請多多指教~

多謝哂

原帖由 candypoon 於 10-1-20 17:18 發表
Hi kaboBB,
希望明年會見倒你上 lai 呢度報喜 la, good luck!

呢度真係好warm呀~
雖然我bb下年都未必入到,不過我都會過黎搭訕架  
原帖由 chingchingb.ma 於 10-1-21 13:28 發表
我都希望kaboBB下年可以join到KV呢個大家庭!!

hi, kabobb.....我囡囡都係鼠年9月b, 我都plan定俾佢報kv/sc.....所以, 現在就要做定information search啦!!

聽問full-time mama自己湊入kv會機會大d呢.....我聽朋友講架....

原帖由 kaboBB 於 10-1-19 10:44 發表
我都有報,好彩都有n1收左,不過k想轉kv/sc呢d囉,所以問下究竟有冇細b入到~

我身邊大部份同學仔媽咪都係working mum!!其實係咪FT mum唔係問題,最緊要你interview答問題時show到比學校知你好清楚自己囡囡嘅嘢(e.g.性格、嗜好、成長歷程),同埋放工/放假時你會同囡囡做d乜嘢。

就算比你係FT mum,但對自己小朋友嘅嘢一無所知,我相信印象會大打折扣囉!

原帖由 mandy_ma 於 10-1-27 00:08 發表
hi, kabobb.....我囡囡都係鼠年9月b, 我都plan定俾佢報kv/sc.....所以, 現在就要做定information search啦!!

聽問full-time mama自己湊入kv會機會大d呢.....我聽朋友講架....

...

補充資料: 同埋要show到你點解楝根德園這學校啦~ 而唔係人報我報既心態
hope can help
原帖由 chingchingb.ma 於 10-1-27 08:34 發表
我身邊大部份同學仔媽咪都係working mum!!其實係咪FT mum唔係問題,最緊要你interview答問題時show到比學校知你好清楚自己囡囡嘅嘢(e.g.性格、嗜好、成長歷程),同埋放工/放假時你會同囡囡做d乜嘢。

就算比你係FT mum ...

我都係在職媽媽, 還好幸運地我女會下課以後自動自覺做晒功課, 溫埋習, 我下班回去, 吃完飯只需要檢查一次, 再同佢溫習一下就ok...最遲9:30訓覺, 因為kv係每個星期都中英文默書, Mental一星期2日, 所以如果日日都有溫習的習慣, 絕對不是問題, 只是溫習新教的課程/詞語句子等就可以了, KV生大部份都被train到自動自覺...不用太擔心。支持妳們!

我大女考到SFA, 小女兒又考到KV....我比較頭痕明年大女兒小一, 我怎樣分配時間給她們....嗚~~嗚~~

原帖由 mandy_ma 於 10-1-27 00:08 發表

...

希望下年我地個仔女可以做同學仔
full-time mama?我不是呀!你呢?

原帖由 jjhh 於 10-1-27 10:19 發表
補充資料: 同埋要show到你點解楝“根德園”這學校啦~ 而唔係人報我報既心態
hope can help

有咩好"答案"建議一下?
‹ 上一主題|下一主題