用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳坑口或新都城有那些playgroup可以介紹 ...
go

將軍澳坑口或新都城有那些playgroup可以介紹 [複製鏈接]

請問各位媽咪,知唔知將軍澳坑口或新都城有那些playgroup可以介紹?
   0    0    0    0

坑口新宝城商場kidsplay house is very good

回覆 2# bosco媽咪 的文章

yes, the teachers have "heart", lively, cares about children...

呢間我都有去過, 不過無位要等通知

[quote]原帖由 hungredred11 於 09-12-19 12:03 發表 呢間我都有去過, 不過無位要等通知

i'm on waiting list from 1 yr. old,
now, my kid is 20 months, still on waiting list!!

Chung Sir Playgroup. 私營的, 你可打電話去坑口kidsplay house 查詢. 他會教你如何訓練bb.

http://hk.myblog.yahoo.com/o_ochungsir/article?mid=681

唔該晒各位,kidsplay house 我都有聽聞幾好,但實在太多人排隊,請問仲有無其他選擇呢?

原帖由 princessau 於 09-12-20 22:40 發表
[quote]原帖由 hungredred11 於 09-12-19 12:03 發表 呢間我都有去過, 不過無位要等通知

i'm on waiting list from 1 yr. old,
now, my kid is 20 months, still on waiting list!!

点解啊! 你有無打去follow up啊, 我只等左两個月就有位喇 (baby pro), 一月上堂...

你打電話排住隊先啦~~我個B都等左差不多半年先有位...內部學生升了班就會有位空出來. 不過優先的位是給內部學生, 對外的位不多. Chung Sir 是一位用心的老師, 他會從上堂的時候觀察你bb, 並給予家長意見如何訓練.
記得我個B的那班學生, 其中有一個B每次上堂由頭喊到落尾, 喊到其他家長都覺得佢個B好煩...上了一個月(喊足4堂)才漸漸地改善...maybe Chung Sir 教了他們家長一d方法. 現在上堂再沒有聽到喊聲, 仲有少少笑容(真係好少) 畢竟, 進步大!! 簡直係最佳進步~~

溫馨提示:  你要時不時打電話去kidsplay house 查詢下waiting list情況...好似kidsplay house 是和Chung Sir 合作. kidsplay house 主要負責行政運作資料, 佢地有時都幾亂, 我個B已上了個幾月5-6堂, 忽然佢地又打電話來話有位叫我地上堂, 我咪答, 已經係學生啦, 有冇攪錯資料 ...佢地咪猛話唔好意思low~~

原帖由 hungredred11 於 09-12-22 13:21 發表
唔該晒各位,kidsplay house 我都有聽聞幾好,但實在太多人排隊,請問仲有無其他選擇呢?

我11月初都有打電話去問..1 YEAR 既FULL晒啦..佢幫我留位喎..有位就通知我 ! 但唔知要等到幾時囉 ! 好..等我打去 FOLLOW UP下先... 不過我上個月都帶BB出外面返緊 PLAYGROUP, 如果呢度有位梗係返呢度啦..方便D !

剛見有新資料在九龍塘耀中語藝教育中心都有, 只得8個位...貴d...
http://hk.myblog.yahoo.com/o_ochungsir/article?mid=679

bb1歲可能要你返細仔班(只得兩班), 如果你bb識行maybe可上大仔班, 有4班, 容易d有位..你試試打電話問問 , Kids playhouse 的行政真係有d亂ka!!  最近chung sir blog updated, 你得閒再看看時間參考下. 係呢, 你都係住TKO? 你個B上緊咩PG, 可否介紹下, 我都想再搵多1間. 有其他 info. PM我.

原帖由 garykokk 於 09-12-23 14:41 發表
我11月初都有打電話去問..1 YEAR 既FULL晒啦..佢幫我留位喎..有位就通知我 ! 但唔知要等到幾時囉 ! 好..等我打去 FOLLOW UP下先... 不過我上個月都帶BB出外面返緊 PLAYGROUP, 如果呢度有位梗係返呢度啦..方便D ! ...

坑口綠茵小宇宙, 新都城 A+ (Toy'us 對面),
將中 JWT (gym) & KinderU (英文&國語~ 2 hours), 寶林的成龍教育中心

囡囡讀緊kidsplay house , 好開心, 之前等了2個月, 要打電話追.

Agree.  My daughter learns a lot from the songs and activities.... like wash hands, sharings
原帖由 bosco媽咪 於 09-12-19 00:01 發表
坑口新宝城商場kidsplay house is very good

原帖由 whalebone 於 10-1-11 15:21 發表
Agree.  My daughter learns a lot from the songs and activities.... like wash hands, sharings

is Kidsplay House an English playgroup?? tks! what's the tel no?

回覆 16# bosco媽咪 的文章

kidsplay house的電話及網址,可以提供給我嗎?

原帖由 wingszewinnie 於 10-1-15 21:45 發表
kidsplay house的電話及網址,可以提供給我嗎?
TEL : 27055123 they don't have web site but they can send you some information by email.

回覆 14# linglingng 的文章

你係咪全部都上過呀?邊間好D.有冇聯絡電話/web site呀???
‹ 上一主題|下一主題