用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 問冬季校褸/外套顏色. 謝謝!
go

問冬季校褸/外套顏色. 謝謝!

各位英華小學家長你好! 我的仔仔申請了明年英華小學小一, 明天便有結果了, 很緊張!

我的仔仔很怕凍, 這個星期內我想買一件類似Gore-tex的防風外套給他. 如果他明年能入讀英華小學, 我想買一件顏色能配合校服的, 那在很凍的時候可以穿著上學.

我在英華小學網頁的相片中見到小朋友的冷外套是棗紅色的, 但又好像看到校褸是綠色的(我有沒有看錯?).

請教各位英華小學的家長, 如果我想買一件上學能穿的防風外套, 應該/可以買什麼顏色呢?

請各位家長分享資料/經驗, 謝謝!

校褸的確係綠色既,不過仲有一件長長地既褸,係黑色既,好型仔.入面有夾心,可以除出來.因為輕身,所以似乎大家都好鐘意著呢件.
再唔係你咪去豐x順睇下件褸既樣,鐘意既咪買左佢,而家就釘一個公仔牌遮住個校名,第日入左咪拆左個公仔囉.
http://era-central.blogspot.com/

原帖由 Era 於 09-12-15 12:50 發表
校褸的確係綠色既,不過仲有一件長長地既褸,係黑色既,好型仔.入面有夾心,可以除出來.因為輕身,所以似乎大家都好鐘意著呢件.
再唔係你咪去豐x順睇下件褸既樣,鐘意既咪買左佢,而家就釘一個公仔牌遮住個校名,第日入左咪 ...

Era,
謝謝你的回覆! 我在學校網頁搵到有關"校服"資料了. 之前心急反而睇唔到.

我今早check到仔仔被取錄了. 我好開心啊! 請你多多指教.

amypekkle
唔好客氣.之後大家就係坐埋同一條船既啦. 總之你好我好,英華好,咁就大家都好既啦!

原帖由 amypekkle 於 09-12-16 10:44 發表

Era,
謝謝你的回覆! 我在學校網頁搵到有關"校服"資料了. 之前心急反而睇唔到.

我今早check到仔仔被取錄了. 我好開心啊! 請你多多指教.
http://era-central.blogspot.com/