用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 會讀2010 K1報到區
樓主: lenny1130
go

會讀2010 K1報到區 [複製鏈接]

Boy uniform SUMMER sell (100% new)

I have FULL set school summer uniform for boy
L size  (100% NEW) :

@1 set of Summer & P.E. unifrom + school bag + tea set,
the school orginal price is : 190+170+250=610
= NOW SPECIAL offer price :$350 for all 3 items,
If any mama is interested in, please keep me posted.  Price NEG; 100% NEW.

原帖由 phoebek_cat 於 09-12-23 12:31 發表
My son also will join SN AM class next year..

簽名被屏蔽

之前post既野無咗既????再打過先

teenasmum,
多謝你啦....講真...真係唔算好多家長上黎留言...所以某啲方面會唔係好知同有擔心...聽你咁講....對於自律性...應該都OK....做家長都唔可以靠晒老師既...不過始終小朋友對我地在職家長既時間唔係咁多...所以會期望學校可以開個頭...教得好啲..我地跟都跟得容易嘛...

phoebek_cat
歡迎你呀...又有金巴倫既家長入黎交流下啦...希望大家多啲溝通啦...話晒SN小班...家長人數會少啲囉...

nana,
一見到你個名都知你係邊個...如果herbert同bee bee都同一班...我諗我地會好頭痕...哈哈哈

回覆 43# meme22wong 的文章

係呀,自由參加,放學同下晝班一齊放,坐返學架校車返屋企。

Hi all,

我地仲諗緊SN定祟真國際, 兩間各有各好, 現正煩惱中

另外,請問係咪pm class 無興趣班上?
Btw, 我地住馬鞍山, 應該都會坐校車

原帖由 lenny1130 於 09-12-8 23:39 發表
咦~~~好似好多0711咁喎...
我個囡都係0711呀....

chandy,
你住TKO邊呀...咁下年我個囡咪可以同你個囝一齊搭校車囉..好開心呀...

我諗我地係坐呢間校車最多年架,當中有的好好,亦試過好差,真係好講彩數....
我算半個tko人呀,我住寶達,以往校車多數係tko開出,來到我地度之後上橋返學校,所以一齊搭校車機會好大,如果自組校車我都有興趣呀!

哈哈~~到時自組校車都好丫..不過我唔知去邊度搵校車資料...無頭緒!

原帖由 lenny1130 於 09-12-25 19:35 發表
nana,
一見到你個名都知你係邊個...如果herbert同bee bee都同一班...我諗我地會好頭痕...哈哈哈

我真係驚herbert會係上堂果陣係咁叫愷穎~仲要係先生面前指住叫

原帖由 lenny1130 於 09-12-31 23:32 發表
哈哈~~到時自組校車都好丫..不過我唔知去邊度搵校車資料...無頭緒!

你可以search下d校車公司打去問下

原帖由 lenny1130 於 09-12-20 00:21 發表
wko1029,
好呀~~~而且好似都好多TKO既小朋友讀SN...到時唔得...我地自組都應該唔難...

QEgg,
其實睇你要咩啦...SN小班教學就真係好吸引...而且佢啲課程深淺度都唔係太差....不過如果用課程深淺黎做比較...就緊係SC ...

Hi!我喺今年SN家長N1舊年心情跟你哋一樣15/16咁,我舊年考到SC英中下午班及SN上午班及其他,但我自己多方面分析及SN小班教學各方面又不差,就選SN小朋友都幾開心我個仔喜歡唱歌及開朗。

我仔仔係0507, 嚟緊會讀SN PM, 住沙田, 仲未決定坐校車定婆婆接送...

好似都唔係好多人報到喎, 莫非仲有好多人心大心細?

心大心細係我呀, 其實SN收左我個仔請2010 PM, 但係我仲諗緊SN好定係STAFFORD好.......

原帖由 nana_yip 於 10-1-7 15:04 發表
好似都唔係好多人報到喎, 莫非仲有好多人心大心細?

會唔會pm收咗既家長會唔想小朋友讀pm..所以仲考慮緊呢?

仲有你地小朋友介到片片未...我就有啲擔心...因為我阿b未介到...如果到返k1介唔到唔知點算

原帖由 lenny1130 於 10-1-7 22:01 發表
會唔會pm收咗既家長會唔想小朋友讀pm..所以仲考慮緊呢?

仲有你地小朋友介到片片未...我就有啲擔心...因為我阿b未介到...如果到返k1介唔到唔知點算

佢呢家返學著片片呀? 咁係屋企要努力d, 同埋出街你多d試下唔好比佢著, 提佢去vv

原帖由 iy_99 於 10-1-7 21:31 發表
心大心細係我呀, 其實SN收左我個仔請2010 PM, 但係我仲諗緊SN好定係STAFFORD好.......

睇你揀要d咩, 如果你要英文好強勁同你比得起錢既話, 你可以揀stafford, 因為佢地會考劍橋試, 相反我寧願慳d錢揀相差唔係好遠, 又小班教學, d錢慳黎可以比小朋友學其他野

我黎報到架, 我b係0907 入左2010 pm啊, 之前sn未收我b時諗住選york的, 不過而家sn收左, 我真的不想一個月放晒咁多$$$ 去一間學校, 寧願平d 比佢學其他野, 個個月比咁多$其實都幾拿利架, 容嘜意一個月丫, 我係沙田人黎架...有無沙田媽媽呀???

nana_yip,

謝謝你呀, 其實兩間都係好好的KG. 所以我先致會心大心細,
只係怕自己會後悔, eg, 揀間貴又怕佢原來都唔係真係好好, 揀間平又怕之後會想佢英文再好dd就好了, 其實全在自己心態上, 又怕呢又怕lu, 唔係兩間學校的問題, 相反兩間我都好鐘意.

原帖由 nana_yip 於 10-1-8 06:07 發表

睇你揀要d咩, 如果你要英文好強勁同你比得起錢既話, 你可以揀stafford, 因為佢地會考劍橋試, 相反我寧願慳d錢揀相差唔係好遠, 又小班教學, d錢慳黎可以比小朋友學其他野 ...
‹ 上一主題|下一主題