用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 會讀2010 K1報到區
go

會讀2010 K1報到區

我見現有SN既家長好似好少人入黎傾下計咁...而我個囡囡所有幼稚園面試都有晒結果咁濟

我地會讀下年SN K1 AM...希望早啲同大家交流下...
如果決定會讀...或好大會讀既朋友仔都入黎交流下啦~~~

Hello!我地都係AM呀!你住邊頭?會唔會搭校車?
Twins 媽咪

fc926,

Hello! 哈哈哈~~等咗幾日終於有人上黎啦...唔知係咪大家都未揀定所以無乜人...
我住TKO架...會搭校車...不過上黎講親校車都係投訴既多...我都好擔心...唔知除咗景棠...仲有無其他校車公司可以選擇...或者我地家長可唔可以自組自己搵呢?

我地住到青山公路,唔搭校車都唔得,我地果條線,應該都係景棠,不過都有其他保母車可以到九龍塘,到時開學再算.

我見SN好似收左好多細仔,你個女係邊月出世?
Twins 媽咪

Hi....大家好呀!!

我細仔來年都係讀呢間,到時都係會搭校車.

lenny1130:有機會大家係搭同一架校巴..

我個囝收左am, 都係要坐校車, 我都好擔心校車問題.....

我個囝收左am, 都係要坐校車, 我都好擔心校車問題.....

Hi, everybody,
如無意外, my girl will study at SN next year(pm).
We live in Shatin, any shatin friends here?

原帖由 lenny1130 於 09-12-5 00:25 發表
我見現有SN既家長好似好少人入黎傾下計咁...而我個囡囡所有幼稚園面試都有晒結果咁濟

我地會讀下年SN K1 AM...希望早啲同大家交流下...
如果決定會讀...或好大會讀既朋友仔都入黎交流下啦~~~ ...

hi all,
my son is a small boy 0711, SN (pm) is the only school we paid so far. still waiting for  some results and some interviews.  we live in TKO.

Hi
Mine is small boy too (0711) and paid for seat reservation for K1 pm class. we lived at tsing yi.

咦~~~好似好多0711咁喎...
我個囡都係0711呀....

chandy,
你住TKO邊呀...咁下年我個囡咪可以同你個囝一齊搭校車囉..好開心呀...

Hello...Mine is small small too (0711) PM class. we live in Kwai Chung.

But I am still waiting for other results...

winniehobb,

你仲等緊邊間result呀....
st. cat我waiting...
KV reject咗啦...
所以我個囡點都係揀金巴倫....而且仲係AM class....

原帖由 lenny1130 於 09-12-9 00:19 發表
winniehobb,

你仲等緊邊間result呀....
st. cat我waiting...
KV reject咗啦...
所以我個囡點都係揀金巴倫....而且仲係AM class....

St, cat waiting ar..
KV 無報, 因為唔鐘意唔係net teacher 教英文..重要無學school coupon
York 同 Fulful收左..不過係bk睇完d Comments 好似SN 好D..
等緊interview 宣道, Stafford, 又一村同Heep Yun

hello. my son is big boy 0407 and accepted PM session and I also paid the deposit for seat reservation.
St. Cat is on waiting
KV is rejected. (Its my 1st choice, my daughter graduated from this KG)
熙恩媽咪

ElizaSit,

真係唔知KV用咩收生標準喎....有阿大讀過都唔收...仲要waiting都無?

咁你係咪都會讀金巴倫?

仲有大家唔知知唔知...其實SN AM同PM會有幾多班?

印象中上次校長話2010 k1 有4班am, 2班pm. 大概只收100-120人.

原帖由 lenny1130 於 09-12-9 23:34 發表
ElizaSit,

真係唔知KV用咩收生標準喎....有阿大讀過都唔收...仲要waiting都無?

咁你係咪都會讀金巴倫?

仲有大家唔知知唔知...其實SN AM同PM會有幾多班? ...

回覆 2# lenny1130 的文章

lenny1130
講真, 當日小兒面見時間為4:15pm, 狀態唔係好好, 加上有些感冒. 只做到老師要求的一部份而已. 我當時心諗都是FAIL
但st. cat, 佢IN 得好好, 是佢IN得最好的一間, 整個面見流程佢都好合作, 好乖, 但都係WAITING.
我有個朋友佢大女上年係ST. CAT 畢業, 入佐協恩. 佢細女0307 IN 得好好, 兩間都係WAITING... 唔知點解....
依家尚有2間要IN, 除非ST CAT 或KV 收, 不然, 首選都係SN.
熙恩媽咪

我地都係KV waiting. KV 同SN都in 得好好,尤其是KV,100%問題都答晒+唱歌,可能我地家長答得唔好所以得waiting.不過仲好唔使傷腦筋,一於讀SN,少班教學比較適合細妹.
Twins 媽咪

不過如果KV有waiting....BK啲媽咪都話12月會收一輪waiting既小朋友...所以你地t都仲有機會丫...可以等下!
而且KV教小朋友真係有一手...自律性好高...嗲哋好鍾意KV...不過可惜reject了...無望...
唔知讀SN既小朋友會唔會好似KV啲小朋友咁...返到屋企都好主動自己做晒功課...唔使人陪...又唔扭唔做呢?!
係就好啦...唔使下下等我地大人返黎先同佢做...咁就弊!