用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 住將軍澳的嶺南幼兒園同學仔 - 自組校車隊 ...
go

住將軍澳的嶺南幼兒園同學仔 - 自組校車隊 [複製鏈接]

其實可能好多家長都收到多過一封取錄信, 暫時未決定是否明年就讀嶺南幼兒園.

不過, 唔緊要, 請大家, 如果有意由將軍澳自組校車去嶺南幼兒園, 請 pm 給我.  

或有何高見, 請分享!

如人數眾多, 我們可與校巴商議一個好些的價錢.  大家有個預算也方便考慮其他學校.
   0    0    0    0

dada_mama好呀,預我呀!

司徒拔道的嶺南?

回覆 1# luxxxx 的文章

好呀! 希望有足夠人數可以成(團)車...

我都係將軍澳媽咪呀...你哋仲諗唔諗住自組校車團?

原帖由 薯仔1607 於 09-12-3 22:45 發表
dada_mama好呀,預我呀!

Strange .. I thought you prefer to put your kid in Rosemary Hill for Nursery!

推下帖先~~~

希望可以多啲人組...咁就唔駛過香港果邊先有校車搭啦~~

我選了玫瑰崗,但可否預我,因為玫瑰崗同嶺南同一條路,只差2至3分鐘。

原帖由 sh_yip 於 10-4-19 15:09 發表

Strange .. I thought you prefer to put your kid in Rosemary Hill for Nursery!

你好sh_yip,之前還15、16,現在決定返玫瑰崗,你幫小朋友如何決定?

原帖由 薯仔1607 於 10-4-23 23:13 發表

你好sh_yip,之前還15、16,現在決定返玫瑰崗,你幫小朋友如何決定?

Hi薯仔1607

90%會比仔仔讀嶺南(AM), 已放棄迦南(小西灣)–最近屋企, 蘇浙仲未知幾時註冊。但聽聞蘇浙程度教深一年(K3P1), K3要開始諗乘數表, 真係有d! 而且有人話蘇浙的老師比較年紀大, 佢地都用舊一套思想去教學, 所以唔care學生的感受. 嶺南係”super happy school”, 讀嶺南要座1小時校車, 而蘇浙就座半小時校車, 你會讀邊間?

再推下先~
希望多啲媽媽參加啦~
仲有十日左右就要去註冊....要決定用唔用佢哋嘅校車啦~~
‹ 上一主題|下一主題