用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 help!!深水埗有沒有好的幼稚園呢?
go

help!!深水埗有沒有好的幼稚園呢? [複製鏈接]

以我所知德貞好似幾好,但只有下午位,請問有沒有其他選擇呢?thx
   0    0    0    0

寶血..........

In 過 地利亜, 感覺各方面唔錯.
這是一間"聯合國" KG, 有D人唔慣/唔喜歡.
我建議實地觀察, 信自己對眼/感覺.

dele--wrong post

我囡上年nursery時就讀李鄭屋基督教服務處幼兒學校(因為太細,就我每日8點湊囡返學,之後可以夠時間返公,全日校下午屋企人接回,我覺得都唔錯,讀左幾個月阿囡已介左片,學識點同小朋友相處,又識得自己食飯和飯後執好碗筷,又有好多主提...不過K1已轉校了...哈哈!

寶血都是不錯選擇,但是k1只有全日制(有啲美中不足)!

我鄰居的小朋友是讀仁愛堂龐盧淑燕幼稚園架,聽佢講唔錯架,佢話學校有好多不同的活動比小朋友,有一次我跟佢一齊去學校接小朋友放學,我問老師點解你學校咁多活動比小朋友嘅,老師就話﹕「只係要小朋友坐下來聽書的學習只係事倍功半,如果可以多D帶佢哋出外比佢哋親身睇吓模吓去尋找答案,這樣的學習就會事半功倍。同D老師好nice架!可以考慮吓。

原帖由 Adele001116 於 09-12-4 16:25 發表
寶血都是不錯選擇,但是k1只有全日制(有啲美中不足)!
‹ 上一主題|下一主題