用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德雅小學 我女校車個保姆姨姨.....唉!
go

我女校車個保姆姨姨.....唉! [複製鏈接]

我女條線個校車保姆惡到死,自問我女大多數預早到校車站,並不是經常遲到果種,保姆有一次 6:27 分打我手機,語氣差到無人有,一早聽到佢把聲即時嬲到醒晒,

她說:「x太,點解你個女仲未黎車站,我地依家開車走啦,跟著即時收我線」

我嬲到即刻打返比佢:「你打比我淨係通知我你要開車?我女不是 6:30 上車嗎?我女經巳出了門口去緊車站,依家都未夠點解你要開車?」

她回答我:「 x太,我唸你個鐘壞了,我地車上個鐘顯示巳經夠鐘,跟著又 cut 我線」

我跟手即時打去天文台 check 下我屋企個鐘有無錯,根本我個鐘就無慢到

跟住我女就慘啦........一上車比個保姆係咁罵,你成日遲到,咁咁咁咁咁咁....我女初時都無理佢,後來頂唔順反駁佢:我都唔係成日遲到,我只係試過 2 次咋,點知個保姆又繼續罵罵罵罵,我女都無再理佢,比佢罵罵下仲鬼埋教,點知個保姆好大聲咁係我女耳邊叫「 xxx,你做乜教,你有無聽到我話緊你

做保姆首要條件應該具備責任心及愛心,雖則我女遲到,你都唔駛係咁罵,罵過不停嘛!保姆不是照顧校巴的小朋友嗎,佢只顧罵人怎看小朋友,試問老師都唔會因為學生欠交就罵足個學生一堂卦,仲要當眾罵我個女,罵得鬼咁大聲又罵鬼咁耐,有無理過個小朋友自專心!!!

如果我個女真係成日遲到理應同學校反映,讓學校通知我叫我留意,並不是用這個態度

星期二返學我實同學校反映,根本無資格做校車保姆!
   0    0    0    0

原帖由 Longman 於 09-10-24 06:56 發表
我女條線個校車保姆惡到死,自問我女大多數預早到校車站,並不是經常遲到果種,保姆有一次 6:27 分打我手機,語氣差到無人有,一早聽到佢把聲即時嬲到醒晒,

她說:「x太,點解你個女仲未黎車站,我地依家開車走啦,跟著即時收我線」

...

longman:

好耐無見你上嚟, 我睇你找黃SIR反映吓,佢係負責校車事務,我早一排都有類似情況,講左之後又好似好d。

amy
‹ 上一主題|下一主題