用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 2
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章

yanma,我都係諗住揾你做買手去買呀, 我點有咁多貨訂.
你問下你同事有無嘢要買.  

呢到 :

kitty & 你 3支蔗糖沐露 x 2

原帖由 yan02 於 09-10-20 12:28 發表

彩豐行 我要3支蔗糖沐露,吾該 !  

我收到學生資助啦, 你地收到未呀 ?

醒目開學勳章

我未check, 一陣 look look.

原帖由 yan02 於 09-10-20 12:28 發表
我收到學生資助啦, 你地收到未呀 ?

醒目開學勳章

我唔知, 公司有訂開的, 但平唔平唔清楚, 因唔係我搞. 你要的話, 我問同事攞電話俾你.

原帖由 sara11 於 09-10-20 12:16 發表
各位,
請問識唔識邊度有果籃訂? 平靚正! Thanks!

醒目開學勳章

我哋公司搞假民主, 之前又搞個問卷調查, 而家又係佢哋話事, 仲陰我哋..........

唔講咁多, 下個月開始 5天工作, 每日返多半個鐘, 我都唔知開心定唔開心好.

我以為你話夜晚去配呀
日頭我OK呀~
不過要打比果個人睇下佢有冇係度先..佢開成11點架好似..
原帖由 雪文 於 09-10-20 12:00 發表
星期四我放假嘛, 你個日有事嗎 ?
我諗住同你去配完眼鏡就一齊lunch, 之後返屋企接仔女, 時間啱啱好.   
我家有對雙子公主

我都係著幾年架喎..不過係校服公司幫我女度..次次都有預大小小..我女生長比較慢掛..
原帖由 雪文 於 09-10-20 12:05 發表
我仔而家可能都係137-9咁上下.  
我自己決定加, 因俾佢哋量, 佢哋成日量到啱啱好. 咁我哋呢D諗住著二-三年的.
我家有對雙子公主

仲好啦..車錢慳一日.. 每日只多半粒鐘之ma..星期六又可多一日假..我細妹公司都係五天工作,不過要返星期六..果半日就平時補番比佢地..我家姐都係五天..不過時間勁長..朝8出門口,晚8:30先返到家..多野做到不得了 每日得好小時間見個女 我細女同我講話表妹好慘呀..咁小時間見到姨媽 我家姐佢都話工作同家庭真係好難兼顧..我話係呀..屋企要有個閒人先得..我咪係閒人一個囉
原帖由 雪文 於 09-10-20 12:36 發表
我哋公司搞假民主, 之前又搞個問卷調查, 而家又係佢哋話事, 仲陰我哋..........

唔講咁多, 下個月開始 5天工作, 每日返多半個鐘, 我都唔知開心定唔開心好. ...
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

咁麻煩你代我打電話俾佢啦.

好呀,我哋食完早餐去配定配完先食好呀 ?

早上我想瞓一陣, 你俾我瞓到起碼 9點先啦, 得唔得 ?  我最怕自己瞓唔到, 放假就瞓唔到啦

原帖由 kitty 於 09-10-20 13:12 發表
我以為你話夜晚去配呀
日頭我OK呀~
不過要打比果個人睇下佢有冇係度先..佢開成11點架好似..

醒目開學勳章

希望啦........但一定要超准時走, 唔係會過時接仔女. 不過補習社都應允我話, 如果我趕唔到, 代我送佢哋過馬路. 咁佢二個係商場等我囉.

我多嘢做, 唔同傾住........

原帖由 kitty 於 09-10-20 13:20 發表
仲好啦..車錢慳一日.. 每日只多半粒鐘之ma..星期六又可多一日假..我細妹公司都係五天工作,不過要返星期六..果半日就平時補番比佢地..我家姐都係五天..不過時間勁長..朝8出門口,晚8:30先返到家..多野做到不得 ...

醒目開學勳章

報料 :

korea一間店有退稅標誌的, 買滿3萬w, 就可以申請退稅.

哦,甘我問下人啦 .....

原帖由 雪文 於 09-10-20 12:32 發表
yanma,我都係諗住揾你做買手去買呀, 我點有咁多貨訂.
你問下你同事有無嘢要買.  

呢到 :

kitty & 你 3支蔗糖沐露 x 2

打左la..果日去要返工..佢話大約12點零鐘搵佢就得..咁睇下你想點囉..我果日都要送飯..不過如果你早d出黎我咪早d煮送去之ma..,如果係一齊食早餐先去好d喎..因驚趕唔切接放學..
原帖由 雪文 於 09-10-20 14:55 發表
咁麻煩你代我打電話俾佢啦.

好呀,我哋食完早餐去配定配完先食好呀 ?

早上我想瞓一陣, 你俾我瞓到起碼 9點先啦, 得唔得 ?  我最怕自己瞓唔到, 放假就瞓唔到啦

...
我家有對雙子公主

我尋日send左個blog 比佢睇..佢應該都知了..thanks~
原帖由 雪文 於 09-10-20 14:59 發表
報料 :

korea一間店有退稅標誌的, 買滿3萬w, 就可以申請退稅.
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

係wor,你要送飯.  我無所謂呀, 你幾點搞掂, 我哋約油塘MTR等.   一陣我放工打電話俾你啦.

原帖由 kitty 於 09-10-20 16:59 發表
打左la..果日去要返工..佢話大約12點零鐘搵佢就得..咁睇下你想點囉..我果日都要送飯..不過如果你早d出黎我咪早d煮送去之ma..,如果係一齊食早餐先去好d喎..因驚趕唔切接放學.. ...

醒目開學勳章

啱買咗二份麥樂雞, 返來佢哋俾少咗件雞俾我呀, 我打去投訴, 經理話俾返份雞俾我.   我話唔使啦, 我唔係想要多份雞, 不過想叫你哋做嘢認真D.

我同女鍾意將軍漢堡多D, 亞仔鐘意足三兩.

醒目開學勳章

Morning !

好煩呀, 好在游水無報名. 個奧數比賽要特訓, 每堂3小時.  全部時間在周日才有空.  
3小時, 想攰C的小朋友咩

MORNING
有幾堂特訓呀? 上次我地都係咁...上次我地有兩堂..星期幾特訓呀?
原帖由 雪文 於 09-10-21 09:35 發表
Morning !

好煩呀, 好在游水無報名. 個奧數比賽要特訓, 每堂3小時.  全部時間在周日才有空.  
3小時, 想攰C的小朋友咩mouth:" />
我家有對雙子公主

週日特訓?係咪星期日返學校?唉!如果就唔到游水咪要停一期囉?

原帖由 雪文 於 09-10-21 09:35 發表
Morning !

3小時, 想攰C的小朋友咩mouth:" />

今朝你地覺得涷唔涷呀?
我覺得仲熱過尋日朝..
不過有個家長著羽絨
我家有對雙子公主

今日熱過尋日喎!我尋晚應承左呀仔放返張回條入書包,點知.....今朝送左佢上校車先記得,因為尋晚呀仔千叮萬囑我,唉所以今朝唯有拎張回條+支票返學。搭地鐵之後行返去、行到我一身汗,今日咁焗點可能著羽絨?

原帖由 kitty 於 09-10-21 09:40 發表
今朝你地覺得涷唔涷呀?
我覺得仲熱過尋日朝..
不過有個家長著羽絨mouth:" />
‹ 上一主題|下一主題