用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 2
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章

係lor,個网站係korea文的, 都唔明白佢講咩

原帖由 funbabyhk 於 09-10-19 15:21 發表
del...............我收到 pm 喇.
bank 果度, 好似幾難搵到.

雪文,
22號無問題! 只不過我係漏氣鬼,你約遲D我又會拖到遲D執!
其實我都想早d俾你,因為怕呀仔D書用得太殘,你早D拎,就心中有數駛唔駛買過。 不過今年一開學我就話俾呀仔知佢d書有人要,叫佢唔好亂畫,直到目前為止又好似有改善喎!

原帖由 雪文 於 09-10-19 13:06 發表
sara,  唔急住 22號, 你慢慢都得, 下學期都係放完新年啦.
不過係我個人的性格係咁, 俾嘢人同人哋俾嘢我, 我都想快快手, 唔好阻住地方.
一就你有時間執好再話我听再約期都得.

考試如考大量課外都無計加, 温都無得温 ...

就係唔化妝先要買,試下丫ma..我見人地化得好靚~ 所以我都想試下~
原帖由 雪文 於 09-10-19 16:03 發表
我唔知呀, 我都唔化裝的.  你去美容扮靚, 有個topic講Korea的, 我都係個到copy出來俾你睇.
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

唔該sara同你的仔仔

我都同仔講, 佢的書要留返俾妹妹的, 唔該見惜D使, 但我唔見我仔有任何改善

原帖由 sara11 於 09-10-19 16:55 發表
雪文,
22號無問題! 只不過我係漏氣鬼,你約遲D我又會拖到遲D執!
其實我都想早d俾你,因為怕呀仔D書用得太殘,你早D拎,就心中有數駛唔駛買過。 不過今年一開學我就話俾呀仔知佢d書有人要,叫佢唔好亂畫,直到目前為止又好似有改 ...

醒目開學勳章

我暫時無咁的意思, 只想多D靚衫, 皮膚望落去干净無咁老就得啦.

今日我仔打電話來話好攰, 把聲好辛苦.

原帖由 kitty 於 09-10-19 16:57 發表
就係唔化妝先要買,試下丫ma..我見人地化得好靚~ 所以我都想試下~

醒目開學勳章

kitty,我佬真係明天要帶飯, 天呀, 我的惡夢開始了.

原帖由 雪文 於 09-10-19 09:39 發表
LokLokma  , 咁 22號交收OK嗎, 你放幾點 ?   因我唔可以係藍田留太耐, 仲要返去做功課, 星期五我仔仲有默書.

22號交收OK不過我6:00時先放工,但妳約sara吃午餐定晚餐??

早晨,
雪文,
你今年訂唔訂果隻沐浴露呀?
仲有,你係咪22號交收呀?
我有一條冬天裙你要不要呀?
我家有對雙子公主

LokLok89,
雪文淨係約我拎野咋!如如22號約埋你俾野你OK嗎?

原帖由 LOKLOK89 於 09-10-20 01:28 發表

22號交收OK不過我6:00時先放工,但妳約sara吃午餐定晚餐??

尋晚煮左咩比老公帶飯呀?
都唔係惡夢既,佢咁欣賞你,都是好事來的
原帖由 雪文 於 09-10-19 17:26 發表
kitty,我佬真係明天要帶飯, 天呀, 我的惡夢開始了.
我家有對雙子公主

我大女咪又係,用到殘到死,明知要留比亞妹架ma
原帖由 雪文 於 09-10-19 17:19 發表
唔該sara同你的仔仔

我都同仔講, 佢的書要留返俾妹妹的, 唔該見惜D使, 但我唔見我仔有任何改善
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

早晨 !

Kitty,星期四陪我去配眼鏡好嗎 ?  冬天裙好呀, thank you .

醒目開學勳章

我昨晩又鄭重咁同我仔講多一次, 本書只可以用铅筆寫 , 唔可以用圓珠筆.

原帖由 kitty 於 09-10-20 09:29 發表
我大女咪又係,用到殘到死,明知要留比亞妹架ma  

醒目開學勳章

昨日我哋晚餐係釀豆腐 加生菜 加湯.   豆腐同湯都係星期日整好的.

之後再白切雞 加 雞蛋炒青瓜俾我同佬帶飯.  

今晚我一早通知佢我同細佬食M記.  M記買一送一原來到六點, 我睇來要係公司呢頭買返去.

原帖由 kitty 於 09-10-20 09:28 發表
尋晚煮左咩比老公帶飯呀?
都唔係惡夢既,佢咁欣賞你,都是好事來的

醒目開學勳章

YES YES

原帖由 sara11 於 09-10-20 09:25 發表
LokLok89,
雪文淨係約我拎野咋!如如22號約埋你俾野你OK嗎?

醒目開學勳章

沐浴露-應該會訂的, 你要幾支 ?  預咗個數先.
不過我而家用Dove, 真係好正.

原帖由 kitty 於 09-10-20 09:17 發表
早晨,
雪文,
你今年訂唔訂果隻沐浴露呀?
仲有,你係咪22號交收呀?
我有一條冬天裙你要不要呀?

醒目開學勳章

我都唔知點算, 我女記性真係好差, 好似返到去啱讀小一時的情形, 默書默四次都記唔住D單詞

醒目開學勳章

Kitty,你買幾大件的冬天運動衣俾女呀 ?  我今年全部買 34, 褲就長咗, 因我仔係上身橫. 心大心細唔知好唔好換32呢 ?  但34碼可以著到六年級.

醒目開學勳章

今晚食 m記, 我就要搞掂明晚的送, 諗住梅菜蒸朱肉, 好簡單的菜, 但我极少极少煮, 因我佬整得太好味, 我成日又怕梅菜俾我浸得太淡或者洗唔清D沙.   我今日同我佬講叫佢早D收工的話, 都係佢同我整定好啦.

唉!我個仔咪係咪上年本書用晒原子筆寫,好彩今年用返鉛筆。不過D書既紙質真係麻麻地!

原帖由 雪文 於 09-10-20 09:35 發表
我昨晩又鄭重咁同我仔講多一次, 本書只可以用铅筆寫 , 唔可以用圓珠筆.
‹ 上一主題|下一主題