用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 2
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章

sure 未啦, 我今朝先扔咗一對鞋, 底脫膠水.  

原帖由 kitty 於 09-10-19 13:31 發表
你地著左boot未呀?

醒目開學勳章

有五款買一送一, 只限今日至星期三

玉子將軍漢堡
足三兩
麥樂雞
豬柳漢堡
仲有一個忘記咗

原帖由 kitty 於 09-10-19 13:23 發表
有咩優惠呀?有咩包一送一呀?
我妹下星期去旅行..你知唔知有咩是必買架,?(韓國)佢話幫我買  

醒目開學勳章

人哋俾足家用俾你, 你係要包人哋食飯加嘛. 而家佢都只係星期六日先係屋企食啦.  

原帖由 kitty 於 09-10-19 13:30 發表
點解唔敢同佢講呀?照直講咪得囉~

醒目開學勳章

靚女, 22就係星期四囉,叫埋你佬落來埋.

原帖由 kitty 於 09-10-19 13:21 發表
嘩,咁快開到PART 2 呀?
我平日一至四唔出街食架..我女好多功課做.. 你地食啦..同埋我老公而家只有星期4先可以同我地食晚餐咋..
我都未同佢地溫書添..好多野都未溫..慘la
...

醒目開學勳章

innisfree
green tea ~ 綠茶 (for 夏天)
olive ~ 檻欖(for 冬天)
lavender ~ 薰衣草(for 保濕)
wine ~ 紅酒 (for 清潔)
mint ~ 薄荷 (for 收毛孔)
7herbs ~ 草本 (for 美白)
等等.

你可以主攻精華 & 眼霜, 都係講緊幾拾蚊一支, 好鬼平, 哩兩款hk買咩品牌都貴, 起碼二百幾以上, 所以你可以買多些精華 & 眼霜.

另外, innisfree ~ mint - O2 pore mask pack 清潔泡泡, 我勁推介, 10,000won 折埋連退稅都係五拾幾蚊, 勁好用, 如佢圓形藍色樽, 似牙簽桶.

etude house ~ auqa sherbet gel cream 12,000won 水份面霜又係好正.

laneige ~ box set 勁平, 67,000won(under hk$400). 有用開都會入貨. 我都買左2sets. 佢有爽膚水(hk$190)+保濕液(hk$210)+water bank cream(hk$250), 另外有旅行裝嘅洗臉+爽膚水+保濕液+精華+water bank cream. 如果在hk單買都over hk$650, 未計旅行裝果d, so 超抵.

innisfree , etude house , laneige & skinfood 在明洞有得賣.

imselene ~ olive water  drop essernce hand cream 勁正 1000won/支(紫色牙膏裝50g), 在任何一間watson都有得買, 做手信最抵, 佢係水珠hand cream

我唔記得介紹 INNISFREE ~ SLEEPING MASK, 好平, 佢得3條LINE有咋, (WINE, LAVENDER & 7HERBS), 你每樣買兩三支都唔會覺得多, 到時你只會話自己買得小.

清潔方面 O2 pore mask pack 真係好正, 買一支係唔夠架,
梨大地鐵出口也有一間,隻hazelnut coffee超香,won2000/box(15sticks

明洞shopping街o既其中一條街有個市商場叫 m plaza 4/f 係 $1000won 店,即好似hk o既jusco $10 店,在韓國買d家品仲扺買過hk!!!

醒目開學勳章

Etude House  
地 址 : 首 爾 西 大 門 區 大 峴 洞 54-12
網 址 : www.etudehouse.co.kr
innisfree  
地 址 : 首 爾 西 大 門 區 大 峴 洞 60-9
網 址 : www.innisfree.co.kr
Skinfood
地 址 : 首 爾 西 大 門 區 大 峴 洞 22-6  
網 址 : www.theskinfood.com
Skinfood 是 白 米 按 摩 面 膜,三文魚子隻eyectream, black suger mask , aloe mask蕃石"扭"sleeping mask

鷺梁津!!!
真係好平, 唔食會對唔住自己… for your reference:
蟹(1隻) – 18,000 won – 我唔知幾錢斤…
八爪魚 (1隻) – 5,000 won
鮑魚仔 (2隻) – 10,000 won
Total 都係33,000 won – around hk$210~

醒目開學勳章

在機場禁區外有個stamp counter 要在果度check refund 單& d skincare 貨品,ok check 左打了stamp / chop 之後就把skincare 全部入喼check-in寄倉,而保留 打左了stamp / chop refund 單在身上!
入o左禁區,找gate 28 果度tax refund counter 在果度refund d cash law!!!
Really easy!!!

醒目開學勳章

kitty,  Pls call me back !!!

醒目開學勳章

我係教育王國仲未用到PM

醒目開學勳章

del...............我收到 pm 喇.
bank 果度, 好似幾難搵到.

醒目開學勳章

好似話要在一間 shop 買滿好多 $ 先可以填表退稅.
原帖由 雪文 於 09-10-19 14:29 發表
在機場禁區外有個stamp counter 要在果度check refund 單& d skincare 貨品,ok check 左打了stamp / chop 之後就把skincare 全部入喼check-in寄倉,而保留 打左了stamp / chop refund 單在身上!
入o左禁區,找gate 28 果度 ...

我send左比佢了,thanks~
原帖由 雪文 於 09-10-19 14:10 發表
kitty,叫你妹妹去睇下.

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!0FN1_t6ZBQW6pWtXTq7yts0d2g--/article?mid=194

叫你妹買BB cream囉, 平呢到好多嘛.

同埋保濕精華同眼霜.
我家有對雙子公主

咦,咁又幾抵喎
原帖由 雪文 於 09-10-19 14:24 發表
有五款買一送一, 只限今日至星期三

玉子將軍漢堡
足三兩
麥樂雞
豬柳漢堡
仲有一個忘記咗
我家有對雙子公主

袋袋平安
原帖由 雪文 於 09-10-19 14:25 發表
人哋俾足家用俾你, 你係要包人哋食飯加嘛. 而家佢都只係星期六日先係屋企食啦.  
我家有對雙子公主

我想買化妝品多d,有咩好介紹?
原帖由 雪文 於 09-10-19 14:28 發表
innisfree
green tea ~ 綠茶 (for 夏天)
olive ~ 檻欖(for 冬天)
lavender ~ 薰衣草(for 保濕)
wine ~ 紅酒 (for 清潔)
mint ~ 薄荷 (for 收毛孔)
7herbs ~ 草本 (for 美白)
等等.

你可以主攻精華 & 眼霜, 都係講緊 ...
我家有對雙子公主

我岩岩訓醒 星期一我最眼訓
原帖由 雪文 於 09-10-19 14:31 發表
kitty,  Pls call me back !!!
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

me too

原帖由 kitty 於 09-10-19 15:51 發表
我岩岩訓醒 星期一我最眼訓  

醒目開學勳章

我唔知呀, 我都唔化裝的.  你去美容扮靚, 有個topic講Korea的, 我都係個到copy出來俾你睇.

原帖由 kitty 於 09-10-19 15:50 發表
我想買化妝品多d,有咩好介紹?

醒目開學勳章

Kitty,如果你妹妹去咗呢到, 返來叫佢拎卡片同埋報料點行呀, 网上D人只講係坐MTR 去.  等我有機會去Korea時, 好想去試下.

鷺梁津!!!
真係好平, 唔食會對唔住自己… for your reference:
蟹(1隻) – 18,000 won – 我唔知幾錢斤…
八爪魚 (1隻) – 5,000 won
鮑魚仔 (2隻) – 10,000 won
Total 都係33,000 won – around hk$210~

醒目開學勳章

我唔知

原帖由 funbabyhk 於 09-10-19 15:22 發表
好似話要在一間 shop 買滿好多 $ 先可以填表退稅.
‹ 上一主題|下一主題