用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖瑪加利2nd interview
樓主: hatfield
go

聖瑪加利2nd interview [複製鏈接]

原帖由 goodboyg 於 09-10-15 19:14 發表

我仔仔係28/9 in,都未有消息,係米唔收12月細仔架,我仔話識答所有問題中英普及做動作,唔收都應早啲通知啦!我仔also Trinity-D

我囡囡都係12月細B, 可能真係細B啲關係, 早幾日同朋友講開, 佢哋都係咁話, 可能係細B啲關係喎 ! 如果真係咁......唉 !

原帖由 cylokmum 於 09-10-15 11:24 發表
副: 你哋平時係咪好少同囡囡留意新聞?
答: 唔係呀, 間中有看新聞報告
副: 之前我問你囡囡, 知唔知ICC地盤發生意外, 有幾多個工人跌落嚟, 你囡囡答唔知
答: 係啊! 我哋冇講過呢個新聞比佢聽
副: 我問佢知唔知點樣可以防止在高空工作但唔趺落嚟, 你囡囡冇話用安全帶, 不過佢答"啲工人喺地下工作咪唔會跌落嚟"
之後副校笑笑口話"其實咁答都可以嘅, 不過你哋應該教佢留意多啲時事.......+

對一個四,五歲大嘅小朋友係咪難咗d?!原來佢地搵緊"呢類小朋友"唔怪之得阿女唔得啦
IMG]http://cdnll.img1.imagechef.com/w/080509/anm8f892e0ba333e520.gif[/IMG]

聖瑪加利是不是深水步果間,佢地收生是否很長時間, 我 11/27才 Interview, 你地已經收到通知取錄, 我是否無望啦

原帖由 Chincco 於 09-10-15 19:48 發表

我囡囡都係12月細B, 可能真係細B啲關係, 早幾日同朋友講開, 佢哋都係咁話, 可能係細B啲關係喎 ! 如果真係咁......唉 !

未必呀...我個仔都係12月尾...尾到好尾...(差幾日變大仔)

因為不想浪費時間, 所以照俾佢做細 仔咋...

原帖由 cylokmum 於 09-10-15 11:24 發表
我囡囡31/8 1st interview, 19/9 收到學校電話21/9 去2nd interview, 28/9 收到取錄信, 29/9 去留位
2nd interview時, 囡囡完成個人面談之後 (15 min, 主要用英文問家庭狀況, 課外活動等), 家長就一齊見與副校+主任, ...

唔好客氣啦...

嘩...乜學校問埋你啲咁深既問題呀 ?...若果問我個仔, 大獲全...敗都似...

p.s.>>你女兒就好啦...學咁多
大家等住做同學仔啦

原帖由 Chincco 於 09-10-15 19:48 發表

嘩...朋友仔

原來你女兒都係跟ms flora大 ?
我個仔都係喎..佢未夠1.5yrs已經返緊...
亞仔叫 maverick呀, 我地係咪間唔中撞到既 ?

嘩...原來你千金都係跟ms flora大 ?
亞仔都係呀, 他叫 maverick , 呀...我地係咪間唔中撞到既 ?

原帖由 kakaloklok 於 09-10-16 01:35 發表

未必呀...我個仔都係12月尾...尾到好尾...(差幾日變大仔)

因為不想浪費時間, 所以照俾佢做細 仔咋...mouth:" />

我囡囡點同你仔仔比喎, 你仔仔考劍橋考到15個盾, 有識另一種外語, 肯定大把學校等住收你仔仔啦 !

原帖由 kakaloklok 於 09-10-16 01:35 發表

因為不想浪費時間, 所以照俾佢做細 仔咋...mouth:" />mouth:" />

我囡囡都係12月超細囡 !

Do you know anyone who are not being accepted by the school even after the 2nd interview?

今年多左時事題, 真係難左.  不過睇黎學校無固定答案, 主要係睇下小朋友既反應.

原帖由 godblessbaby 於 09-10-15 22:07 發表

對一個四,五歲大嘅小朋友係咪難咗d?!mouth:" />原來佢地搵緊"呢類小朋友"唔怪之得阿女唔得啦

等到頸都長!

請問有冇家長2nd interview 之後係收到唔取錄嘅通知呢?

唔該晒!

Yes! still waiting.............2nd interview on 10/10.

原帖由 Felixcwt 於 09-10-19 20:37 發表
請問有冇家長2nd interview 之後係收到唔取錄嘅通知呢?

唔該晒!

原帖由 Tiffannyc0211 於 09-10-19 20:40 發表
Yes! still waiting.............2nd interview on 10/10.

我都係10/10 2nd interview.已收到信啦...

原帖由 Tiffannyc0211 於 09-10-19 20:40 發表

祝你好運!!

原帖由 deyond 於 09-10-19 21:17 發表

我都係10/10 2nd interview.已收到信啦...

唔好意思,請問你2nd interview完結果點樣?

Thank you u........... may be............

原帖由 Felixcwt 於 09-10-19 21:55 發表

祝你好運!!

原帖由 Felixcwt 於 09-10-19 22:01 發表

唔好意思,請問你2nd interview完結果點樣?

收到取錄信啦...

請問你是幾時收到信呢?
‹ 上一主題|下一主題