用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 尋日接放學, 聽到一D好乞人憎的家長對話... ...
樓主: sweetcouple
go

尋日接放學, 聽到一D好乞人憎的家長對話... [複製鏈接]

我想問學生係咪都要比小童價錢? 因為囡囡以前學校, 自己學生係免費既, 我呢兩日接送都忘記問

原帖由 jojoplanet 於 09-10-8 12:47 發表

我第一時間報咗因為我好期待..可以睇下阿仔同d同學仔一齊點相處...
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

原帖由 winwin815 於 09-10-8 14:14 發表
我想問學生係咪都要比小童價錢? 因為囡囡以前學校, 自己學生係免費既, 我呢兩日接送都忘記問

吓..我估係所以我當阿仔要比..你咁講我又懷疑添..等我聽日再問下先

醒目開學勳章

係呀, 學生當一個小童計, 如果另外再帶就另加錢.

原帖由 winwin815 於 09-10-8 14:14 發表

原帖由 Ivy.cheung 於 09-10-8 16:05 發表
係呀, 學生當一個小童計, 如果另外再帶就另加錢.

你估有無人同工人一齊去呢..我報咗2個但到時c6黎唔到咁我想同工人一齊去..咁我會無咁辛苦..但我朋友話好似唔係咁好..

我就見過只得個姐姐同個學生去,父母都唔去,見到真係覺得可惜。

原帖由 jojoplanet 於 09-10-8 17:52 發表

你估有無人同工人一齊去呢..我報咗2個但到時c6黎唔到咁我想同工人一齊去..咁我會無咁辛苦..但我朋友話好似唔係咁好..

原帖由 hcshiu 於 09-10-8 21:33 發表
我就見過只得個姐姐同個學生去,父母都唔去,見到真係覺得可惜。

我老公好想去架,但係佢月頭通常都忙但係都報咗先....

學生係以小童計算
[url=http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=38179&forum=3&221]家庭式廉價BB教學資源( 12.11.03)[url/]

一樣米養百養人...............第一日返學家長陪,我bb果班都有2個類似0既人,............我心唸你唔好讀仲好..........
教壞晒................

唔好意思,各位家長,
又一村收左我仔仔讀明年K1下午班,
現有些問題想請教你們。

可否告知富榮花園的上落車時間?
打去問老師的話,唔知佢地答唔答到呢?
我同你地一樣都覺得小朋友品德較學業成績緊要,所以知又一村淺但覺得反而好好。我仔唔係無學校收先選呢度架,我見左7間,7間都收架!
不過,我真係怕校車車程太遠同耐,放4:30...會唔會5:30先返到家....冬天都快天黑了...

另外,我睇其他forum講,老師的流失率幾高,
家長們,是真的嗎? 擔心又一村的老師其實壓力都幾大,工作辛苦....

我怕常轉老師的話,仔仔會難適應唔同老師的教法與做法!

希望你地可以幫吓我答我啦!
謝謝!

你可以打去問上落車時間, 佢會講比你知而家既時間作參考, 因為出年9月時未必一樣.
我唔知流失大唔大, 我個仔今年K2..佢K1既先生仲係度教..
原帖由 bubupepe 於 10-12-2 17:15 發表
唔好意思,各位家長,
又一村收左我仔仔讀明年K1下午班,
現有些問題想請教你們。

可否告知富榮花園的上落車時間?
打去問老師的話,唔知佢地答唔答到呢?
我同你地一樣都覺得小朋友品德較學業成績緊要,所以知又一村淺但覺得反 ...

原帖由 jojoplanet 於 10-12-2 20:17 發表
你可以打去問上落車時間, 佢會講比你知而家既時間作參考, 因為出年9月時未必一樣.
我唔知流失大唔大, 我個仔今年K2..佢K1既先生仲係度教..

唔該晒你的解答! 謝謝!
‹ 上一主題|下一主題