用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 五級樂理試難合格嗎?
樓主: wasabb
go

五級樂理試難合格嗎? [複製鏈接]

同意身同感受

學校啲考試巳經令我同小朋友感到好大壓力,香港既教育制度實在大可怕,我好多朋友都係因為咁而唔生小朋友,唉…..!!!!!!!!!!

原帖由 CrabPincers 於 18-11-2009 10:13 發表

佢考完就算架啦我, 吾pass, 未下次再試過law, 無謂比甘大壓力自己同個女

學校考試已經好大壓力, 課外活動都係想佢輕鬆下, 得就得, 吾得就再黎過, 但琴老師話, 5級樂理吾難pass ...

醒目開學勳章

原帖由 wasabb 於 09-11-18 12:35 發表
同意…身同感受

學校啲考試巳經令我同小朋友感到好大壓力,香港既教育制度實在大可怕,我好多朋友都係因為咁而唔生小朋友,唉…..!!!!!!!!!!

如果有時光機, 我估我都會揀吾生...............

我初時都以為自己要求吾好甘高, 就吾會有壓力, 係, 無錯, 一至5年級都無壓力架, 但一講到呈分試, d 壓力就不其然而來

講就講得好聽, 只要校風好, 讀band 2, 甚至band 3 學校都無問題, 但想問, 香港, 有邊間校風好的band 3 中學?

It should be mid of December. Please wait !

原帖由 wasabb 於 09-11-15 10:42 發表
好似今個月出result
:-P

唉...香港既教育制度就係咁架啦....

最慘就係啲育制度朝令夕改,我哋做家長都比佢玩謝,講咩求學不是求分數呢啲廢話,你講得啱,就算讀Band 2學校都會比人講,何況Band 3....

好心啲高官面對現實啦,仲有...佢哋啲仔女咪唔係讀local school...~~

原帖由 CrabPincers 於 2009/11/19 15:47 發表

如果有時光機, 我估我都會揀吾生...............

我初時都以為自己要求吾好甘高, 就吾會有壓力, 係, 無錯, 一至5年級都無壓力架, 但一講到呈分試, d 壓力就不其然而來

講就講得好聽, 只要校風好, 讀band 2, 甚至 ...

唔該曬....

原帖由 easy 於 2009/11/19 20:23 發表
It should be mid of December. Please wait !

醒目開學勳章

原帖由 wasabb 於 09-11-20 09:02 發表
唉...香港既教育制度就係咁架啦....

最慘就係啲育制度朝令夕改,我哋做家長都比佢玩謝,講咩求學不是求分數呢啲廢話,你講得啱,就算讀Band 2學校都會比人講,何況Band 3....

好心啲高官面對現實啦,仲有...佢哋啲仔女咪唔係讀 ...

還有最慘攪個乜野母語教學
攪到依家得個吉
又攪返個微調....................令人無所適從
d 高官的仔女, 大多讀int'l school 或者去外國讀書啦, 點解者....................自己諗

How come so late?  Can't wait......

原帖由 easy 於 09-11-19 20:23 發表

You're welcome.
But just received update information.
The result will be sent around early of Dec.

原帖由 wasabb 於 09-11-20 09:03 發表
唔該曬....

Because we are "White Mouse"....poor....

原帖由 CrabPincers 於 2009/11/20 09:32 發表

還有最慘攪個乜野母語教學
攪到依家得個吉
又攪返個微調....................令人無所適從
d 高官的仔女, 大多讀int'l school 或者去外國讀書啦, 點解者....................自己諗 ...

係啦...想早日了咗件心事...

原帖由 Yanamami 於 2009/11/20 22:20 發表
How come so late?  Can't wait......

醒目開學勳章

原帖由 wasabb 於 09-11-25 09:40 發表
係啦...想早日了咗件心事...

老師call 左我啦, 拿merit, 差3分先有distinction............

I just received call from the teacher,too !

原帖由 CrabPincers 於 2009/11/25 14:01 發表

老師call 左我啦, 拿merit, 差3分先有distinction............
‹ 上一主題|下一主題