用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 又炒大鑊
樓主: 牛咪咪
go

又炒大鑊 [複製鏈接]

原帖由 Rattie 於 09-10-5 17:44 發表
又或者可以諗吓亞囡家吓嘅行為, 你以前(做女果陣)有冇做過呢?

我成日都系咁諗, 不過而家年代唔同, 真系唔可以咁比...
我地細個亞媽要搵食, 放低錢就返工啦, 家下... 獨留16歲以下兒童在家系犯法架.......

原帖由 ntefamily 於 09-10-6 21:19 發表

就係咁, 睇來仲有排搞

無辦法, 唯有忍下...

我會比佢知, 你系唔岩, 我唔發皮氣都系忍梗, 千析唔好硬黎, 要記住, 佢一放 " pair " 你就無計諗.

好多時個女係外邊受到壓力,返到黎講,你又幫佢唔倒,有時仲比你話添,都咪話唔忟憎。
我而家都玩分身,有時係聽眾,有時係朋友,有時係出納,有時又變番自已。冇辦法,中學生既要求高過小學生好多。
其實我已經算好好,仲有時間係度吹水;有朋友個仔係學障,差不多每日都比其它家長投訴佢個仔係學校打人,真係頭都大。教寫一個中文字要教半個鐘,同埋今日識厘個字並唔表示佢聽日仲識喎。

幾鐘意呢玩分身嘅.
原帖由 pineapple0983 於 09-10-7 12:26 發表
好多時個女係外邊受到壓力,返到黎講,你又幫佢唔倒,有時仲比你話添,都咪話唔忟憎。
我而家都玩分身,有時係聽眾,有時係朋友,有時係出納,有時又變番自已。冇辦法,中學生既要求高過小學生好多。
其實我已經算好好,仲有時間係度吹水 ...

應該係12歲才對!

原帖由 傻媽媽2007 於 09-10-6 16:51 發表

我成日都系咁諗, 不過而家年代唔同, 真系唔可以咁比...
我地細個亞媽要搵食, 放低錢就返工啦, 家下... 獨留16歲以下兒童在家系犯法架.......

青春期嘛…
都你吵下證明佢有自己既意見..
好過佢乜都唔同你講.乜都冇所謂
‹ 上一主題|下一主題