用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教宣道會茵怡幼稚園 將軍澳宣道會茵怡 Chat Room
樓主: 嵐豬仔
go

將軍澳宣道會茵怡 Chat Room [複製鏈接]

Re: 將軍澳宣道會茵怡 Chat Room

chingbb ,

Welcome to our Chat room !

我仔仔九月會係茵怡讀 K1, 聽講茵怡幼兒園幾好的, 很快額滿 , 快些報名了. 兩間茵怡是不同機構主辦的, 但同樣是有不錯的口碑.

你囡囡應該07年先讀 K1, 到時我仔仔已K3了,我可以給更多資料比你.

你真係一個好媽媽 , 咁快幫囡囡找學校 , 我仔仔10個月時我仲"岸"居居呀 !

Hello!iwff,
唔好o甘講 : 因為我有朋友個bb剛剛大我囡囡一年, 佢現在返緊play-group, 和開始搵k1讀,佢同我講叫我可以開始留意o下, 所以我先識周圍搵資料    
Don't worry!Be happy![/color purple]

我外甥女話2/7(星期六)亞視有個回歸節目, 影左茵怡, 妳地有冇睇, 有冇妳地d囝囡上鏡, 我錄左! 影到少少我外甥女囉!

冇睇到 !   點解會影茵怡嘅 ?

Meisuen,

冇睇到添 !! 唔知有冇豬仔  

個節目係講教育制度! 我外甥女話學校有通告通知架喎! 妳地問下其他家長借黎睇下啦!

Meisuen,
e....諗下諗下, 我又好似有睇到喎, 應該影茵怡好短時間
我o地冇收到通告, 所以我估通告淨係發o左俾被影o個班  

嵐豬仔,

咁妳識唔識, 吳芷晴, 係我外甥女黎架!

我姑拉成日好忙, 我驚佢唔記得幫我問幾時報名, 所以見到尼個topic咪係尼度問下妳地囉!

Meisuen,
唔識喎, 係咪 k1 o架, 豬仔d同學我都未識得哂
放心啦, 到下學年開學應該會有張行事曆, 應該會有 mark o左報名大概日期, 到時話你知, 如無意外, 應該係11月其中一個星期六

Meisuen 寫道:
嵐豬仔,

咁妳識唔識, 吳芷晴, 係我外甥女黎架!

我姑拉成日好忙, 我驚佢唔記得幫我問幾時報名, 所以見到尼個topic咪係尼度問下妳地囉!

嵐豬仔,

佢好似k2! 唔該晒先!

唔好意思呀,打攪你,我想問下茵怡宣道同裕明苑宣道邊間好呀,教學一樣嗎

我都係住新都城, 意屬宣道會茵怡幼稚園, 請問它幾時會派報名表? 我仔仔都是03年10出世, 是否要預先去報定名?

今天k3畢業茶會各人也玩味很開心, 十分不捨得.
3年了孩子長大了, 得到各老師愛心教導.
k2家長開始為小朋友選擇小學準備, 如果有需要pm我.

我外甥女話2/7(星期六)亞視有個回歸節目, 影左茵怡, 妳地有冇睇, 有冇妳地d囝囡上鏡, 我錄左! 影到少少我外甥女囉!  

無線都有上下午學生都有, 還有訪問家長意見, 但是最後cut了家長訪問, 無緣在電視見到自己.

Meisuen 如可以借給我看一看.  thank!

Hi!yukichan,
想請問, 你和其他媽媽會選擇邊間小學多?知唔知之前d小朋友去到邊間多?   
Don't worry!Be happy![/color purple]

瑤瑤豬,
我所知o既好皮毛, 兩間幼稚園都係宣道會搞, 宣道地方比茵怡細, 但聽講 comment 都幾好, 至於教學, 我唔知是否一樣, 你住寶琳定係坑口 ?? 我諗揀番屋企附近會好 d

瑤瑤豬 寫道:
唔好意思呀,打攪你,我想問下茵怡宣道同裕明苑宣道邊間好呀,教學一樣嗎

IP,
你仔仔03年10出世係今年報名, 應該o係11月某一個星期六會接受報名, 詳情未知, 到時再話你知 !!

IP 寫道:
我都係住新都城, 意屬宣道會茵怡幼稚園, 請問它幾時會派報名表? 我仔仔都是03年10出世, 是否要預先去報定名?

yukichan,
時間真係過得好快, 豬仔都返o左一年學, 在學校度過3年的k3小朋友, 我相信佢o地真係會好唔捨得
如果你有選擇小學o既心得, 麻煩請pm我

yukichan 寫道:
今天k3畢業茶會各人也玩味很開心, 十分不捨得.
3年了孩子長大了, 得到各老師愛心教導.
k2家長開始為小朋友選擇小學準備, 如果有需要pm我.

yukichan,

盒帶我比左我姑拉, 等我問佢借番先借妳睇, ok!

嵐豬仔,

多謝你呀, 終於有人答我的問題啦! 我見大家講到宣道會茵怡幼稚園咁好, 真係好想入讀架, 到時派表時一定要話比我知呀, 謝謝你!
‹ 上一主題|下一主題