用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教宣道會茵怡幼稚園 將軍澳宣道會茵怡 Chat Room
go

將軍澳宣道會茵怡 Chat Room [複製鏈接]

將軍澳宣道會茵怡 Chat Room

將軍澳宣道會茵怡幼稚園家長或將入讀該校o既家長入o黎傾傾啦 !!   

Re: 將軍澳宣道會茵怡 Chat Room

Hi

同各位打個招呼先。上星期六我都有去排隊報名。真係估唔到咁多人早一晚已經去排隊。我六點幾去到都只係報到下午班。唔緊要啦,學校好讀上下午都無所謂(少少阿Q精神)。希望囝囝遲啲可以同你哋的小朋友做同學仔啦。

好開心終於有自己小朋友讀的幼稚園有chat room, thanks for 嵐豬仔 .

有仔女讀緊茵怡幼稚園的家長 , 不如分享下你們的意見給我們的"新丁"知呀 !    

Hi all

I also was there about 6:30 and only had the afternoon class for my son, anyway, the principle, teachers and staff have retained a good image for me.  

嘩 ! 睇見你地今年報名都好辛苦喎 ! 好彩舊年開o左3班上午 k1,不過都好早 full 哂, 唔緊要 la, 至緊要阿囝阿囡讀得開心就乜都抵番  

今年幾時 interview 呀 ??

嵐豬仔

我會11月20日上午interview ,今年好似K1開2班, 會用埋音樂室做課室 , 但收埋細老妹後, 上午班就得番40個位了, 若只開一班就恐怕更少人可以收, 可能之前有很多家長反應過意見, 校長有見及此加開一班上午班了.

嵐豬仔 , 茵怡多不多課外活動上, 可否講多些資料.

iwff,
如果用埋音樂室做課室咁去邊度上唱遊堂 ? 得閒問下老師先
課外活動方面茵怡就弱d, 要 k2先有得報,種類唔多(k2有手工藝班同美食班,k3加埋插花班),1個月1-2堂,但收費好平,照我所知,其他幼稚園d課外活動都要俾錢, 我諗住遲d去茵怡間社區中心"青年空間"度睇下有乜活動,聽聞o個度都好多課外活動,可以 8 8

iwff 寫道:
嵐豬仔
我會11月20日上午interview ,今年好似K1開2班, 會用埋音樂室做課室 , 但收埋細老妹後, 上午班就得番40個位了, 若只開一班就恐怕更少人可以收, 可能之前有很多家長反應過意見, 校長有見及此加開一班上午班了.

嵐豬仔 , 茵怡多不多課外活動上, 可否講多些資料.

你們好!!

iwff,
我都會11月20日上午interview ,到時希望大家可以相認。
不過,interview後會不會不收我女女?
嵐豬仔,
k3-插花班? 嘩教的老師好慘!! 最後都是她做為!)

waterlin

請問你老公是否那位帶了部note book在晚上用來消磨時間呢? 若係我就知了. 不過我認得你老公但對你印象不深 , anyway, interview見到我就叫我啦 , 我老公姓劉, 可以叫我劉太 . 你囡囡幾大呀 ? 我仔仔係大仔, 1月出世, 我想interview 應冇問題 , 其實茵怡 interview只是象徵形式 , 小朋友身心健康就冇問題 , 到時怕羞或喊都唔會out的, 是正常反應 , 茵怡的另一好處是有教無類 , 我們等著小朋友做同學仔吧 !

嵐豬仔,
暫時好似得你一個家長係讀緊茵怡 , 請嘗試介紹其他家長入來傾計分享下啦 ! Thanks.

係 lor !! 都唔知走哂去邊樹玩 ??     我都想搵 d 高年班問下野o架麻 !!

iwff 寫道:
嵐豬仔,
暫時好似得你一個家長係讀緊茵怡 , 請嘗試介紹其他家長入來傾計分享下啦 ! Thanks.

Hello!!!各位好!遲左d報到添!見到開左呢個topic又有家長分享心得,真係開心囉!
我囡囡都報左05年上午班k1,我4:00am排隊,好彩仲有位,在我前面原本有班"靚仔"排緊,直至7:00am幾先知佢地只係佔1個位咋,如果唔係,我諗我都未必報到上午班囉!真係一額汗!

iwff, waterlin,
我都係11月20日上午帶埋囡囡去interview喎!唔知到時有無緣相認呢?哈!

hello 咁多位,

我上星期六都幫囝囝排左上午班呀! 睇落我都算好好彩喇, 我係6點正去到排, 係上午班最後幾個位....

你地其實知唔知呢間學校有d 咩好呢???  

Hello ! ruby, e..... 乜你唔係鍾意間學校先至咁早去排隊
o架 , anyway, 呢間學校最多o既 comment 係啲老師有愛心耐性, 小朋友返學都開開心心,我自己就係鍾意呢點所以揀佢,個人暫時認為教學程度都 ok, 活動教學形式,例如試過喺學校進行模擬旅行...., 英文暫時由外籍老師教到 k, 阿仔啲發音我都覺得ok幾正

ruby 寫道:
hello 咁多位,

我上星期六都幫囝囝排左上午班呀! 睇落我都算好好彩喇, 我係6點正去到排, 係上午班最後幾個位....

你地其實知唔知呢間學校有d 咩好呢???  

Hello !嵐猪仔
妳好!

我兒子今年4歲半現就讀明德救世軍中班, 但覺得不是很好,
在 babykingdom 的網頁看到其他國民對宣道會茵怡的評價都不錯, 所以想看看此間學校是否有位可以插班或者是否可以安排留位???? 是否可以幫幫忙問一問???? 無限感激 !!!!!!!

rsama,
hello !! 你可在下星期一(今天學校旅行)直接致電茵怡幼稚園查問詳情, 咁就無需轉折傳達, 電話: 2997 0820  

rsama 寫道:
Hello !嵐猪仔
妳好!

我兒子今年4歲半現就讀明德救世軍中班, 但覺得不是很好,
在 babykingdom 的網頁看到其他國民對宣道會茵怡的評價都不錯, 所以想看看此間學校是否有位可以插班或者是否可以安排留位???? 是否可以幫幫忙問一問???? 無限感激 !!!!!!!

嵐豬仔

今日學校去那裡旅行呀 ? 好期待11月20日interview後可正式做同學仔了.      

嵐猪仔,

多謝晒, 星期一打去問問看, 希望有位啦 !

iwff,
  今日淨係k3去旅行咋 ! 好似話去o左西貢獅子會自然教育中心, 因為所有老師隨隊照顧,所以 k1 同 k2 放假, 唔知遲 d 阿仔會唔會有份去旅行呢  

iwff 寫道:
嵐豬仔
今日學校去那裡旅行呀 ? 好期待11月20日interview後可正式做同學仔了.      

rsama,

rsama 寫道:
嵐猪仔,
多謝晒, 星期一打去問問看, 希望有位啦 !

Hello everybody,

I also applied 宣道會茵怡, only in the pm class, I will bring my son to interview this Saturday afternoon.  How may kinders did you apply for your kid?  

I apply 3 for my son, I bought him to interview at Kentville yesterday, and he will also have interview at 培正 in December.
‹ 上一主題|下一主題