用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教宣道會茵怡幼稚園 將軍澳宣道會茵怡 Chat Room
樓主: 嵐豬仔
go

將軍澳宣道會茵怡 Chat Room [複製鏈接]

Re: 將軍澳宣道會茵怡 Chat Room

kgpooh2,
係帶水杯仔連蓋 & 一個裝濕毛巾o既膠盒, 但呢兩樣o既蓋都最好唔好太緊, 等小朋友可以自己開到, 因為老師會教小朋友自己做   

Hi 嵐豬仔:  唔該晒
開學前仲有什麼要特別準備呢??你提提我,我怕自己會有好多唔記得準備...   :wink:
嵐豬仔 寫道:
kgpooh2,
係帶水杯仔連蓋 & 一個裝濕毛巾o既膠盒, 但呢兩樣o既蓋都最好唔好太緊, 等小朋友可以自己開到, 因為老師會教小朋友自己做   

kgpooh2,

返學之前有一次家長日, 你最好參加, 老師會俾資料家長準備, 其實都唔係太煩, 唔駛擔心, e+有時間睇定d白襪仔, 黑鞋, 白波鞋,毛巾仔,暑假尾買會好多人, 睇定到時有 discount 就買,小朋友每樣物件最好黐哂佢個名, 所以準備定d label / dymo 機

我諗其實最緊要係小朋友心理準備, 返學第一日記得帶哂 video & 相機幫佢影低, 我就影低o左阿仔返學第一日笑住返學, 喊住放學個樣  

嵐豬仔,

我好期待仔仔9月返學的日子 , 我都會用 video & 相機幫佢影低留念 , 家長日我一定會去的. 你仔仔讀了差不多1年有什麼改變呀 ? 相信已經冇喊了. 你知唔知今年K3多數派那一間小學呀 ? 收唔收到料呀 ?   

{嵐豬仔寫道:  阿仔返學第一日笑住返學, 喊住放學個樣}>>>>>咁攪笑     

iwff,

阿仔o既改變包括 : 講多o左好多o野, 對屋企人以外o既人開始建立信任, 肯同其他人玩下 (雖然仍然係比較鍾意自己玩), 自理能力比以前好好多 , 佢返學冇喊 lu, 不過臭脾氣依舊

我冇8卦過今年K3多數派那一間小學 bor, 得閒去8下先  

醒目開學勳章

Hi!大家好!我囡囡都讀緊K1,9月k2 啦你地7月1日去唔去旅行呀?希望唔好落雨la   

carol

licarol ,

我仔仔9月會讀 K1 , 好開心認識你 , 7月1日天文台話好天 , 希望你囡囡玩得開心啦 !   話時話去邊旅行呀 ?

嵐豬仔

我相信你仔仔已改變很多了 , 比時間及心機一定會改變更多. 其實我仔仔係02年1月出世 , 細你仔仔大概4個月就遲1年讀 K1了, 可能你仔仔係細仔要時間適應吧 !

你第2個BB你仔定女呀 ? 你有冇請工人的 ? 希望你身體健康生個肥肥白白的 BB .

醒目開學勳章

Hi!iwff:
我地會去參觀農場,中午就在中大午餐,係家教會搞的.
歡迎你的仔仔加入茵怡幼稚園!

carol   

iwff,

其實我o地覺得只要仔仔一路進步就得, 每個小朋友始終步調不同, 冇得勉強, 相信你仔仔返學應該冇乜大問題

如無意外, 第二個bb都係仔, 兩隻小懶豬仔仔加一隻大懶豬爸爸 , 我有請工人, 雖然佢出年頭先到期, 但因為有個小bb, 所以e+已經要考慮同佢續第三個約    , 我都希望小b肥肥白白易湊d, thank you.

iwff 寫道:
嵐豬仔
我相信你仔仔已改變很多了 , 比時間及心機一定會改變更多. 其實我仔仔係02年1月出世 , 細你仔仔大概4個月就遲1年讀 K1了, 可能你仔仔係細仔要時間適應吧 !
你第2個BB你仔定女呀 ? 你有冇請工人的 ? 希望你身體健康生個肥肥白白的 BB .

licarol,
我冇參加旅行, 因為老公驚我辛苦, 你o地玩得開心d

各位媽咪, 唔好意思!

我想幫囝囝報宣道會茵怡, 請問幾時有報名表囉? 聽講要排overnight 係咪? 到時係咪即時填form即時交, 要帶d mud?
請幫幫忙! pls pm 我!   

Meisuen ,

記得我嗎 ? 通常茵怡會係十月尾十一月頭報名的 , 有待學校通知 , 你亦可打電話去2997 0820 約時間參觀學校 , 他們隨時歡迎的.
我去年都係之前一晚10:30排隊 , 我估今年都不會例外了. 係即時填form即時交的 , 要帶小朋友兩張相同好似3個回郵信封 , 我唔係好記得了. 不用擔心 , 報名日期確實後學校回再告訴你要帶d mud的.

iwff,

當然記得啦! 唔該晒妳, 我同我個街坊都想一齊去報!

Meisuen,

到時我會pm通知你的. 你住在寶林那裡呀?我住富麗花園.
你仔仔好可愛呀!

iwff,

多謝讚賞我隻臭豬, 佢好百厭架! 我住新都城, 茵怡幼稚園好近我地屋企, 所以係我首選囉!

Hello, Meisuen    

嵐豬仔 ,

hello!

Hello!all mama,
我無意間發現這個Chat Room真係好開心!我囡囡現在10個月大 我現在搜集資料邊間幼兒園好?邊間幼稚園好?我諗緊比bb讀茵怡幼兒園, 跟住讀茵怡幼稚園o架 :wink: 我見到你地講茵怡幼稚園都幾好, 所以我希望佢的幼兒園會不差law!希望各位媽媽不會介意我的發表
Don't worry!Be happy![/color purple]
‹ 上一主題|下一主題