用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K1K班 家長~ 入來交流下~
樓主: maggie_chan1109
go

09-10 K1K班 家長~ 入來交流下~ [複製鏈接]

各位家長
你地有無幫小朋友報名參加英文歌唱比賽呀? 是否要自備音樂? 請問知唔知用乜野format? midi? mp3? 我女都未選歌添...

我係在職MA MA,有時返到屋企,佢訓緊教,等佢訓醒佢又好似唔記得左咁....有時都會拎書出黎問問佢...

原帖由 np 於 09-10-13 14:10 發表
係呀, 我都見到lu, 收埋左...
你有無日日拎小朋友的書出來問佢架? 我無架...我有隔幾日先拎...問佢時, 佢又無理我, 唔話我知教到邊...

我係商務買左CD 跟住COPY交返去學校,星期一已經交左LA

原帖由 np 於 09-10-13 14:12 發表
各位家長
你地有無幫小朋友報名參加英文歌唱比賽呀? 是否要自備音樂? 請問知唔知用乜野format? midi? mp3? 我女都未選歌添...

我仲未交添.... 我在網上download音樂落黎, 唔知是否可以要在電腦上才play到...
如果唔得的話, 要去買CD了...

記住星期五要交la....你dl 完用部機(唔係電腦)睇下播唔播到先至交返學校

原帖由 np 於 09-10-13 19:03 發表
我仲未交添.... 我在網上download音樂落黎, 唔知是否可以要在電腦上才play到...
如果唔得的話, 要去買CD了...

好邪, 屋企有2部機, 一部play到, 另一部play唔到, 真係煩!

我都交左CD喇! 到時希望囡囡唔好驚到唔敢出聲...

np,

hahah.... 到時見個個都唱應該ok ....

原帖由 np 於 09-10-15 13:04 發表
我都交左CD喇! 到時希望囡囡唔好驚到唔敢出聲...

我個女唱my bonnie呀, 你呢? 你小朋友唱邊首歌?

我囝囝唱twinkle twinkle little star

原帖由 np 於 09-10-15 18:17 發表

適應週你囡囡係a組定b 組啊?我係b組架...hahaha唔知會唔會大家已經見過面呢

原帖由 np 於 09-10-15 18:17 發表

一樣喎...我女都係B組. hahaha!

咁大家應該見過.....
之前有好幾個家長入過黎架...why依家得返我同你架....

原帖由 np 於 09-10-16 15:45 發表
一樣喎...我女都係B組. hahaha!

各位K1K家長:
多D上來交流下啦!

想問下, 到底民生一星期有幾多英文堂和普通話堂? 每堂上幾耐? 是否分組上?
我女話, 英文有時係Mr Dilion, 有時係Mr Lui? 普通話係蘇老師....但佢講唔清楚是否日日上...
另外, 原來民生只有約六成學生上到小學咋? 我一直以為有八成以上, 但今年收生多左....令我好擔心下 ...

一星期有4堂英文,3堂普通話...每堂上幾耐我就唔知la,不過你囡囡講得岩有時係mr dilion 有時係mr lui...普通話係so老師...
小學既85%學位留返俾幼稚園學生,不過唔洗擔心住,依家都係岩岩開學無幾耐,另外我自己覺得如果小朋友盡左力都上唔到,咁就算了...俾太大壓力小朋友,佢地都會好辛苦....(當然又唔好因為收得少學生而放棄la)

原帖由 np 於 09-10-19 16:43 發表
想問下, 到底民生一星期有幾多英文堂和普通話堂? 每堂上幾耐? 是否分組上?
我女話, 英文有時係Mr Dilion, 有時係Mr Lui? 普通話係蘇老師....但佢講唔清楚是否日日上...
另外, 原來民生只有約六成學生上到小學咋? 我 ...

見到你小朋友個大頭,想問下你小朋友係唔係panda組架?

原帖由 np 於 09-10-19 16:40 發表
各位K1K家長:
多D上來交流下啦!

maggie
係呀, 佢係熊貓一組! 你認得佢呀? 呢張相係1歲多D影的...

hahhaah...原來係真既......唔係我認得你囡啊,係我囝認得佢啊....hahhaha...
果日我問佢你知唔知哩個同學囝係邊組架...我囝see 左see就話佢熊貓一架....問左佢幾次都係咁答...so先問你

原帖由 np 於 09-10-20 13:09 發表
maggie
係呀, 佢係熊貓一組! 你認得佢呀? 呢張相係1歲多D影的...

maggie
哈哈哈! 你個仔仔都好叻喎, 咁多同學仔, 佢竟然認得出我女, 仲要張相係咁耐之前的....
‹ 上一主題|下一主題