用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K1K班 家長~ 入來交流下~
go

09-10 K1K班 家長~ 入來交流下~ [複製鏈接]

大家好,

你地小朋友返學開唔開心啊?放學後有無同你地分享學校生活啊?我囝囝就好少同我分享.....表現得無以前咁開心.
   0    0    0    0

hi 你好!
我囡囡都係k1k架, 佢好開心呀! 不過放學後好疲累啊~佢好鍾意上英文班, 特別係上Mr Dilion既堂, 佢成日提起...好似話教ABC, 同埋認下數字咁...其他就唔清楚lu......

終於見到k 班同學仔la...太好la...以後上多d黎交流下啊

尋晚啊囝話我知...佢地開始自己夾野食同埋自己針水飲la.....hahaha....

原帖由 np 於 09-9-23 22:44 發表
hi 你好!
我囡囡都係k1k架, 佢好開心呀! 不過放學後好疲累啊~佢好鍾意上英文班, 特別係上Mr Dilion既堂, 佢成日提起...好似話教ABC, 同埋認下數字咁...其他就唔清楚lu...... ...

我仔仔都係k1k, 佢都幾開心, 佢返到屋企都會講吓在學校做過乜

我囝囝都好似無以前咁開心.我諗可能放左學後累..不過我星期五去接佢放學...佢就好開心...大家以後上多d黎分享啊...

原帖由 lamyim110 於 09-9-25 23:49 發表
我仔仔都係k1k, 佢都幾開心, 佢返到屋企都會講吓在學校做過乜

原帖由 maggie_chan1109 於 09-9-26 10:51 發表
我囝囝都好似無以前咁開心.我諗可能放左學後累..不過我星期五去接佢放學...佢就好開心...大家以後上多d黎分享啊...

可能都係剛開學佢未適應,遲D佢哋識到多D朋友仔就會好些...有媽咪接放學實開心啦...我個仔都想我接佢放學,不過我要返工

我諗應該係未適應LA.....我都係在職媽咪黎架,星期五都係特登放假接佢放學...你得閒都接下你囝囝放學啊...好開心架.....另外都想問下你地有無報學校課外活動?等閒上多D黎交流啊

原帖由 lamyim110 於 09-9-26 22:39 發表

可能都係剛開學佢未適應,遲D佢哋識到多D朋友仔就會好些...有媽咪接放學實開心啦...我個仔都想我接佢放學,不過我要返工

回覆 7# maggie_chan1109 的文章

囝囝返學好開心,我日日問囝囝在學校情況.

Happy mid autumn festival to all K.1K children and parents.

我囡囡都係k1, 我都有幫佢報課外活動, 但兩項都唔收, 好失望!

hi all,
幾日無上來, 原來有咁多朋友仔讀k1k, 真係好!
囡囡依家d時間仲未調校好, 有時放學會睡一陣, 但就唔肯醒, 結果搞到好夜先睡, 亂晒時間....你地仔仔女女點安排時間呀?
我囡都報左課外活動呀, 係芭蕾舞同畫畫, 好好彩都收左, 不過我地要搭車去, 唔知保母車有無得接送呢?
請問有無人都報左芭蕾舞? 我想知如果唔買佢套衫是否ok? 因為阿女本身有一套...不過唔同款...

hi all,

我都係幾日無上黎者,熱鬧左LA.....我囝囝返到屋企都會訓一陣,有時都係會唔肯起身,但到左8點半就一定會叫佢起身......另外我就報左3項課外活動,不過收到一樣者..收左台拳,開頭都REMARK左如只抽到一項會放棄架,不過李老師打俾我話只仲左台拳問我返唔返,見時間都幾好,咁咩返LOR....

大家以後上多黎交流下啊

hi maggie
你仔仔午睡到8點幾, 咁佢幾點食晚飯呀? 幾點又再睡呢?
np

np,

應該係無保姆車接送, 家長放低小朋友之後, 要離開校園, 同埋參加左2項的課外活動, 當中的轉堂要家長自己入番去帶小朋友去轉班房, 都幾煩架!

hi np,

我囝囝一放學返到屋企就沖涼食飯,大概6點多d 就訓,訓到8點(唔醒都會叫佢)訓醒飲杯奶,到10點半左右再訓.....

原帖由 np 於 09-10-5 16:07 發表
hi maggie
你仔仔午睡到8點幾, 咁佢幾點食晚飯呀? 幾點又再睡呢?
np

原來參加2項係咁煩架,要自己入番去同佢轉班房,我之前打過去學校問就話如果中間間斷左個時間你要自己帶小朋友離開,跟住夠鐘再返去上堂.....

原帖由 carsonethan 於 09-10-5 17:15 發表
應該係無保姆車接送, 家長放低小朋友之後, 要離開校園, 同埋參加左2項的課外活動, 當中的轉堂要家長自己入番去帶小朋友去轉班房, 都幾煩架!

學校門口係課外活動開始前15分鍾先開, 要排隊入去, 家長放低小朋友之後要離開, 如果接住有第2項課外活動, 家長又要排多次隊入去, 又出番o黎等, 最慘係九龍城又無乜野行, 齋等都幾辛苦架!!

嘩! ....咁樣真係好辛苦wor,好彩我收左一項者(台拳),你有無報啊?

原帖由 carsonethan 於 09-10-6 12:27 發表
學校門口係課外活動開始前15分鍾先開, 要排隊入去, 家長放低小朋友之後要離開, 如果接住有第2項課外活動, 家長又要排多次隊入去, 又出番o黎等, 最慘係九龍城又無乜野行, 齋等都幾辛苦架!! ...

我仔仔係K2, 原本我只係報左1項 ~ 跆拳 (佢舊年都有學), 知道收左, 後尾有通告話有DJ 口才訓練, 就報埋又收左, 所以都難逃呆等的命運, 不過好在Kowloon City Plaza 有間大家樂, 就可以食個早餐去消磨1hr 囉

你覺得係學校學跆拳同出邊有咩分別啊?原來去到k2有咁多野學架,DJ口才訓練都幾好WOR....去到K2你覺得同K1會唔會有好大分別啊,因為K1好似好輕鬆咁.

原帖由 carsonethan 於 09-10-6 15:33 發表
我仔仔係K2, 原本我只係報左1項 ~ 跆拳 (佢舊年都有學), 知道收左, 後尾有通告話有DJ 口才訓練, 就報埋又收左, 所以都難逃呆等的命運, 不過好在Kowloon City Plaza 有間大家樂, 就可以食個早餐去消磨1hr 囉 ...
‹ 上一主題|下一主題