用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2009-10 NCA pm 家長
go

2009-10 NCA pm 家長 [複製鏈接]

NCA pm 家長,

你哋好!

我係何嘉權媽咪, 好高興認識你哋!

sum_mum
   0    0    0    0

原帖由 sum_mum 於 09-9-21 13:42 發表
NCA pm 家長,

你哋好!

sum_mum

我係泳嵐媽咪呀, 都係NCA PM 架, nice to meet you too!! 大家保持聯絡啦!!

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

你哋好!

我都好高興識到你地呀!

Hi,

文心 partents are there.  Glad to see NCA pm parents are quite active in BK!

問吓大家, 成朝响屋企有乜好做,  電視睇幾次, 玩具玩到無嘢好玩, 都仲未返學! 有冇搵啲嘢學吓, 上吓堂?

佢朝朝訓到10點幾11點, 訓醒玩一陣/睇一陣電視, 都夠鐘食午飯, 跟手等校車, 所以無學野呀!
原帖由 mansumbb 於 09-9-21 21:48 發表
問吓大家, 成朝响屋企有乜好做,  電視睇幾次, 玩具玩到無嘢好玩, 都仲未返學! 有冇搵啲嘢學吓, 上吓堂?

原來你係文心媽媽, 咁文心仲有無喊呀??
原帖由 mansumbb 於 09-9-21 17:39 發表
Hi,

文心 partents are there.  Glad to see NCA pm parents are quite active in BK!

查實多數係文心爸爸在這裡吹水多...

多謝關心, 文心冇喊喇, 每曰放學都大大聲唱住歌...

唔知係咪學校多嘢玩, 佢每晚八九點就要覺覺豬, 第二朝八點就醒, 所以一朝好漫長...難為了媽媽!

係呀, 至從返左聖心之後好似訓多左咁!
原帖由 mansumbb 於 09-9-21 22:51 發表

唔知係咪學校多嘢玩, 佢每晚八九點就要覺覺豬, 第二朝八點就醒, 所以一朝好漫長...難為了媽媽! ...

原帖由 mansumbb 於 09-9-21 22:51 發表

唔知係咪學校多嘢玩, 佢每晚八九點就要覺覺豬, 第二朝八點就醒, 所以一朝好漫長...難為了媽媽! ...

咁文心番到學校有無釣魚呀? 嵐嵐番緊學時伏左係枱訓著左, 終於黎老師打比我叫我要搞好嵐嵐d 訓覺時間, 嵐嵐都係早上8點鐘就起身, 而家唯有10點叫佢再訓1個鐘..再比佢學野, 怕佢番學時會好攰..

http://hk.myblog.yahoo.com/cutie-wingnam

No, guess she has not slept in the school.  

She seldom takes afternon nap recently (even on weekend) so she sleeps earlier at night.

聖經工作紙

今日收到手冊,老師叫我交回聖經工作紙,並填上顏色,我都唔知我到底欠交邊張?
視像電話(因父及子及聖神之名)個張到底洗唔洗交?定係有個心,仲要貼小朋友張相個張?

視像電話(因父及子及聖神之名)個張到底洗唔洗交? 呢張要交, 並且填上顏色。

定係有個心,仲要貼小朋友張相個張?  呢張都要交, 不過今日開學彌撒啦喎!

我兩張都未交,真失禮,但佢寫係親子活動,唔係工作紙,我真係唔知要交,以為係屋企玩

唔緊要, 最重要星期一補交番啦。

記住聖經功課要翌日交。
原帖由 mrs.aj 於 09-10-10 16:27 發表
我兩張都未交,真失禮,但佢寫係親子活動,唔係工作紙,我真係唔知要交,以為係屋企玩

係呀, 記得聖經功課係要第2日交架....仲有本"我做得到"做左P.23 頁未呀?

HI HI,
我係STEPHY (蔓翹)媽媽, nice to meet you. 記得開學幾日, 囡囡都經常提起嘉權呀! 可能他們坐在附近.

而文心呢, 囡囡都有講佢有時會 , 希望現在好D吧.

係呢...唔知各位媽咪有冇興趣攪D gethering, 那麼小朋友可以玩之餘, 我地家長又熟落D

泳嵐媽咪, 唔該晒

原帖由 yamiyami 於 09-10-14 12:38 發表
係呀, 記得聖經功課係要第2日交架....仲有本"我做得到"做左P.23 頁未呀?

原帖由 sum_mum 於 09-9-21 13:42 發表
NCA pm 家長,

你哋好!

sum_mum

hello 咁多位媽咪,

我家妹妹係NCC pm架~
nice to meet u all~

嘉權媽咪,

嘉權係咪搭10號校車?
我囡話校車有個同學仔叫何嘉權,
不過同佢唔同班.

文心近曰已經乖咗, 準備返學前冇咁扭計, 以前成曰借尿遁, 又話要去行吓街先...

佢話佢响學校冇喊, 其實我都唔知眞定假, 有時佢又會話"喊少少".
‹ 上一主題|下一主題